Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 42,49 | 6.288 | 148 | 42,40 | 43,00 | 0,00% |
Oprostite!Imao sam namjeru otvoriti stranicu za trenuno stanje DryShips i ostalih brodara,ali došlo je do greške.Ako bi netko htio da je postavi,jer trenutno je jako zanimljiva nakon dužeg perioda.
hajde ne izmotavaj se…reci nam otvoreno da bi rado kupio/la jeftinije…
sve je to legitimno, pa tako i nadati se jeftinjem ulasku ali mislim da brodari u americi ovaj puta neće imati velik utjecaj na ATPL jer vidiš da nam i index ne prati vanjske burze, jednostavno vrijeme je da se malo oporavimo i to se sada dešava sa crobexom gdje ATPL ima značajan utjecaj, osim toga nisam primjetio da BDI pada, naprotiv raste pomalo svakodnevno … prema tome za poslovanje se uvjeti poboljšavaju …
dionice brodarskih kompanija u americi imaju ogromne volumene i normalno je da se nakon nekoliko dana značajnog rasta malo korigiraju…pa nemogu ni oni pravocrtno gore…kad rastu idu po 10-15% gore pa nije čudo da u padu imaju 6-7% minusa
ajde Zmrklic sada to lijepo prevedi, možeš ti to [lol]
Brbljavi Febo jel pišeš ili ne? Daj se odluči [lol]
Aj da probam, pa nek me netko ispravi:
Porast Cape-ova se dogodio zbog smanjenja kineskih zaliha ugljena. Čeličane su još uglavnom zatvorene, poglavito zbog toga što rudari još uvijek ne spuštaju cijene željezne rude. Zbog stanja u globalnoj ekonomiji nije očekivati jaču potražnju za čelikom iz evrope i US, ali ukoliko bi pregovori s rudarima pozitivno završili, Kina bi ponovo pojačala ulaganja u izgradnju vlastite infrastukture, ponovo bi se čeličane pootvarale, a brodari oporavili zbog dovoza rude in Australije i Brazila.
Zmrkla hvala, to je uglavnom to i sukus cijele priče.
Nigdje nikog…Nije vrag da svi piljite u Drys…Ajde ajde po muci se poznaju junaci…
imam atpl..
živli!
drys ljepo korigiran,,,skolski….
izgleda da ce bit prilike za popravni ulaz u atpl [thumbsup]
Kakvo sumanuto kupovanje u zadnjih 15 min [lol] , završilo iznad 15$ to se zove strah.
joj koliko drukadžija na ovako malom prostoru. pa neka rokne 5% sutra na otvaranju vidjet ćeš do kraja dana kako će ju lijepo vratiti nazad. A da izlazim i ulazim tako često koliko iz žene plaćao bi brokera non stop. Neka se korigira, meni je target 1000 do kraja siječnja i to mi je Guverner pokazao i izračunao na svojem GB alatu za targete. Pa ne možete biti strpljivi ni dva dana, otkad na TK sve ide pod 45° non stop gore?
Upravo tako. Očekujem eventulanu korekciju ujuto, a kasnije normalizaciju trgovanja. Od kada znam za sebe na forumu postoje budale koje te uvjeravaju u suprotno, da ne treba ulagati. Naravno da budale treba ignoritati.
Neka se korigira, meni je target 1000 do kraja siječnja i to mi je Guverner pokazao i izračunao na svojem GB alatu za targete.
[lol] [lol] [lol] dobar [lol] [lol] [lol]
Kakvo sumanuto kupovanje u zadnjih 15 min [lol] , završilo iznad 15$ to se zove strah.
ovo je i meni zapalo za oko: 8,1% prema gore u zadnjih 18 minuta. to sve govori o sentimentu na brodarima. Tukli su po bidu ko sumanuti, imamo lijep portal za pogled u budućnost, naravno ponašanje Atlantske sutra, imam osjećaj da će trgovanje biti čista kopija. Čekam sutra opet na 785, u petak mi ta brojčica donijela sreću, a do kraja dana natrag osjetno preko 800 [cool].
Ne samo to, ja tipujem na drys sutra u pre marketu otvara na 16$ a u 3 i pol po našem kreću od 17$, kao da se ništa nije dogodilo, samo su se riješili drhtavaca.