Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 42,30 | 423 | 10 | 42,40 | 43,80 | -1,63% |
kupio po 830 pred kraj….
kolega inverter, neka se tako svaki dan hladi ATPL na kraju trgovanja i slijedeći opet skoći a ko želi trejdat neka riskira kao i ovih dana kada je mogao samo izgubiti prodajom.
To kolega inverter priželjkuje hlađenje, ali ježi ga…ništa od toga!
Ja sam se prošli put za-je. kada sam prodao na 820 a vlak je otišao do 1040…više mi se to neče dogoditi!
[/quote]
nikad ne reci nikad…nesto drugo sam lovio cjeli dan….i nazad u atpl….kupovao i puno skuplje….
To kolega inverter priželjkuje hlađenje, ali ježi ga…ništa od toga!
Ja sam se prošli put za-je. kada sam prodao na 820 a vlak je otišao do 1040…više mi se to neče dogoditi!
[/quote]
nikad ne reci nikad…nesto drugo sam lovio cjeli dan….i nazad u atpl….kupovao i puno skuplje….
[/quote]
Ja sam u petak kalkulirao da malo olakšam ATPL pa da uzmem nekih 250 kom Hidre do 235kn ali ježi ga, mala muda… 20 min nakon toga je netko počistio skoro do 300kn[bye]
kao što rekoh…idemo polako ali sigurno…bez blokada ali u značajnom postotku…prognoziram da ćemo u siječnju vratiti i četvrtu znamenku u cijenu, rast neće vjerojatno biti pravocrtan ali ipak se vraćamo … uostalom i crobex mora narasti a zna se tko tu ima dobar dio kolača…s obzirom da cjenovni kanal na crobexu dopušta rast i do 2500 bodova imamo još dobrog prostora za popuniti…
ps. Matija …prerano si prodao…
kupio po 830 pred kraj….
Ajde sad pročitajte unatrag par svojih postova pa na kraju ovaj gdje pišete da ste kupili ATPL, ali ih čitajte kao da ih je netko drugi pisao a ne vi, pa mi recite šta mislite o autoru!
ps. Matija …prerano si prodao…
Vjerojatno, al koliko vidim nisam jedini…inače ko bi kupovao…
Ajde sad pročitajte unatrag par svojih postova pa na kraju ovaj gdje pišete da ste kupili ATPL, ali ih čitajte kao da ih je netko drugi pisao a ne vi, pa mi recite šta mislite o autoru!
[/quote]
samo iznosim cinjenicno stanje….i kupio malo….bit ce jeftinije ovih dana….svi drukaju na up,lako je kad rasremo 10 dana za redom,da vidim tko ce prognozirat okret trenda…
kolega inverter što vam je promjenilo mišljenje da ste kupili a stalno ste vikali da je hlađenje…
BDI danas +17 – 889 .
Ja se ravnam po BDI svaki dan , a možda i kolega inverter .
Da bi ATPL iole korelirala sa brodarima vani, trebala bi koštati barem 1000 kuna. Ne vjerujte onima koji siju strah. To ne znaći da će cijena za koji dan, tjedan ili mjesec biti preko 1000, ali ne bi bilo ni malo čudno da bude. Isto tako ne bi bilo ni malo čudno da odskliže prema 700, iako bi me to osobno iznenadilo u ovom trenutku. Ono što vjerujem da bi se moglo dogoditi je kraći predah na ovim razinama, a kasnije kako ide tržište .
ATPL _neće_ propasti jer je bilanca poznata i maximalni mogući gubitak kroz RDG u 2009 također. Razmislite koliko će taj gubitak (ako ga uopće bude) zaista naštetiti bilanci, a koliko je od toga amortizacija jer flota će biti veća i novija. Nadalje, pročitajte što Graham kaže što čine pametne uprave kad znaju da će biti loša godina po pitanju dobiti, a vezano za amortizaciju i RDG.
Također nemojte uzimati zdravo za gotovo sve što vam kažu iz uprave u smislu "borbe za preživljavanje". Osobno, radije čujem kad me uprava plaši, nego da me ohrabruje kao kod neke mutne građevinske zlatne teladi.
Ja ovaj zadnji "krug" od ulaz 690 i 720 nisam prodavao, iako sam dolazio u napast. Kolege koje me osobno poznaju mogu vam to potvrditi. Prodat ću kad osjetim da je vrijeme jer smatram da se stalnim ulascima i izlascima izgubi rast, jer možete uvijek pogoditi trade. Ne isplati se uvijek ta zajebancija pogotovo kad je trend ovako jasan. Naravno… uvijek treba biti spreman i za brzi zaokret (kratkoročno) i ja sam na taj potez uvijek spreman. Dugoročno, ovo je hot pick na ovim cijenama.
Dozvoljavam da griješim, živjeli!
kolega inverter što vam je promjenilo mišljenje da ste kupili a stalno ste vikali da je hlađenje…
BDI danas +17 – 889 .
Ja se ravnam po BDI svaki dan , a možda i kolega inverter .
[/quote]
vecim djelom investitor..manjim djelom trejd…za ovo drugo samo kockarski duh…. [thumbsup]