Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Danas bi BDI opet mogao zaprašiti, ukoliko bude bio pad, bit će mizeran. Očekujem rast, možda kao i jučer. [thumbsup]
Danas bi BDI opet mogao zaprašiti, ukoliko bude bio pad, bit će mizeran. Očekujem rast, možda kao i jučer. [thumbsup]
Danas će BDI bit kao i jučer,hrpa brodova je ugovoreno
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
Najveći porat u Kini za ugljen je napola prazan
Coal stockpile at Qinhuangdao Port has plunged 45.2 pct from peak
http://www.chinamining.org/News/2009-01-08/1231375567d20861.html
ispričaj se čiki ovdje javno i pozovi ga na tripice ili tri pizze.
što izabere…
Danas će BDI bit kao i jučer,hrpa brodova je ugovoreno
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
Najveći porat u Kini za ugljen je napola prazan
Coal stockpile at Qinhuangdao Port has plunged 45.2 pct from peak
http://www.chinamining.org/News/2009-01-08/1231375567d20861.html
[/quote]
trenutnu situaciju uvjetuje niska cijena nafte! [cool]
Ljudi ja ne znamzašto bi neki broker, bilo Hypo banke, ili bilo koje druge dao informaciju što će kupiti, kad će prodati, ili bilo koju drugu procjenu i mišljenje?? A što bi onda oni radili i sa čijim bi sredstvima oni trgovali, ako će nam reći što da kupimo ili prodamo i kad. Uzdajte se vi u se i u svoje kljuse, i nemojte previše vjerovat svemu što piše u novinama. Sjećam se da je jedan "stručnjak", kad je nafta bila na oko 140 dolara rekao da to ide bez problema na 200 $, samo "još" nije došao taj dan.
To su isti analitičari koji su u travnju prošle godine prognozirali Crobex krajem 2008. na 3800 bodova. Imam dobro pamćenje, čak sam to i negdje zapisao (Stojić i njegovo društvo).
Neki dan je neko pričao kako te analize analitičara koji nemaju direkne svoje investicije i svoje portfelje koje bi vodili prema tim analizama , nemaju baš veze s realnošću. Naime oni svoje prognoze mjenjaju, često i za 180% u suprotnom smjeru, svakih nekoliko mjeseci, ovisno o tome u kojem je stanju tržište. Kao kameleoni, mjenjaju boju ovisno o tome kakovo je vrijeme. Za to dobiju svoju plaću, a a ko su i promašili njima "iz džepa ni u džep" po staroj narodnoj.
Slično vrijedi i za najveće investicijske kuće.
Jedino je sigurno da je budućnost veoma neizvjesna i uzdati se use i vlastito prosuđivanje.
Bio danas dobar post na susjednoj temi
Vaš link
od kolege kappy kako je DOW na istoj razini bio i 1998. uz GDP koji je danas 65% veći.
Pouka je jasna kad je rasprodaja tad se kupuje.
Za cikličke dionice kao što je Atlantska treba jednostavno pokušati pogoditi dno i "buy and hold" ne vidim tu neke veće filozofije.
davore, to je suština. evo 100 tebi i kapiju!
BTW, dok je bio kolega Techman bilo je puno dinamičnije. I kolko sam mogao vidjeti on je na lijep način pojašnjavao svima o brodarskom biznisu. Jel postoji kakva mogućnost da se on vrati na forum, il je poslovno odsutan? Da li on ima kakve veze s brodom Donatom, ako netko zna.
Unaprijed hvala.
[smiley]
Ne brini se za techmana, samo piši ovdje i doći će na njegovu listu. Listu drukerskih privatnih poruka koje stalno šalje ekipi na PM ovisno kako vjetar puše. Pa tako jedan dan ptičice pjevaju na grani o punašnoj dividendi, a za dan dva dobiš poruku Pa kolega zar ste još u bulkerima, bulkeri su čisto sra.. Živ je on, jako živ.
[wink]
Jan. 9 (Bloomberg) — U.S. stock-index futures and most European shares declined on speculation a report today will show the American economy lost jobs for a 12th straight month. A slump in automakers sent the MSCI Asia Pacific Index lower.
Evo podigao sam vam malo ocjene.. ide se prema 800kn dakle
Kupnje:
Cijena Količina
774,00 260
773,98 29
773,97 157
Evo podigao sam vam malo ocjene.. ide se prema 800kn dakle
Kupnje:
Cijena Količina
774,00 260
773,98 29
773,97 157