Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Pozdrav svima… Dugo već pratim forum al sam se sad odlučio uključiti. Da krenemo…
Isprike ak je neko već postao ovo. Naišao sam na one Hypo analize na njihovoj stranici a link je ovaj –
http://www.hypoipol.hr/news.php?act=view&id=1239, dakle 2.12. su oni procijenili ATPL na 410 kn i dali preporuku prodaj. Isti dan su bili i oni downgradeovi dry bulkera u SAD-u, a znamo što se od onda dogodilo i tamo a u manjoj mjeri i na ATPL. Da sam tu analizu imao pred mjesec dana, to bi bila ona konačna potvrda za KUPI ( kupio bi i bez toga ). Sam sebi sam trubio – kad naši analitičari krenu davati takve i slične analize, to je onda taj dan za kupiti. Na istoj stranici mogu se naći i druge slične zanimljive analize – izdvajam IGH – analiza na 01.08 08. – target 14 k, a 19.12.08 još ostaje target samo 4 k…..
Što drugo reći [thumbsup]
Cargill joins iron ore majors to lift dry indices
petak 9 sije?anj 2009
IMPROVED rates in the capesize sector buoyed the dry market yesterday, writes Liz McCarthy.
The Baltic Dry Index jumped 32 points to 821 yesterday, its largest gain since the Christmas season.
The capesize average time charter rate rose by $1,181 to close at $11,037, its highest rate since mid-October 2008.
Report gives dire warning for dry bulk spot rates
Oppenheimer study downgrades forecasts for sector as it says glut of new tonnage will ‘constrain rates upside’
Michelle Wiese Bockmann – petak 9 sije?anj 2009
“ANAEMIC” demand will see dry bulk spot rates only rise slightly above break-even levels in the first half of this year, according to US investment bank Oppenheimer & Co, which has downgraded forecasts for the troubled sector.
New York-based Oppenheimer said capesize rates would average $24,000 per day in 2009 in its newly released…
Dulje vrijeme površno pratim stanje na ZSE i na forumu. Otad ATL skočila 150 kn. Primjećujem što je manje pratim ona više skače, jel to iluzija ili stvarnost. Idem ja što dalje od ove škatule, svima lijep pozdrav.
Kolega Lalic, molim vaše preporuke za današnji buy, hold ili sell. Već sam nekoliko dana u ATPL, pa više ne znam što da radim.
@znalci i stručnjaci
Kako bi se trebao ovaj rast BDI za Capesizeove odraziti za ATPL.
Inače sam studirao nekada brodogradnju, ali sam zaboravio neke stvari, pa ako može netko odgovoriti.
BTW, dok je bio kolega Techman bilo je puno dinamičnije. I kolko sam mogao vidjeti on je na lijep način pojašnjavao svima o brodarskom biznisu. Jel postoji kakva mogućnost da se on vrati na forum, il je poslovno odsutan? Da li on ima kakve veze s brodom Donatom, ako netko zna.
Unaprijed hvala.
[smiley]
Pozdrav svima… Dugo već pratim forum al sam se sad odlučio uključiti. Da krenemo…
Isprike ak je neko već postao ovo. Naišao sam na one Hypo analize na njihovoj stranici a link je ovaj –
http://www.hypoipol.hr/news.php?act=view&id=1239, dakle 2.12. su oni procijenili ATPL na 410 kn i dali preporuku prodaj. Isti dan su bili i oni downgradeovi dry bulkera u SAD-u, a znamo što se od onda dogodilo i tamo a u manjoj mjeri i na ATPL. Da sam tu analizu imao pred mjesec dana, to bi bila ona konačna potvrda za KUPI ( kupio bi i bez toga ). Sam sebi sam trubio – kad naši analitičari krenu davati takve i slične analize, to je onda taj dan za kupiti. Na istoj stranici mogu se naći i druge slične zanimljive analize – izdvajam IGH – analiza na 01.08 08. – target 14 k, a 19.12.08 još ostaje target samo 4 k…..
Što drugo reći [thumbsup]
sto reći…. hypo kupuje pun gas….atpl….prosle god ljeto su dali target 2700 pa se strmoglavila na 500….sto nam to govori…naravno strong buy
Danas bi ATPL trebala rasti nešto preko 200% da sustigne DRYS
zašto bi sustigla drys? daj netko nek kaže kakve veze ima atpl s drysom…korelacija?ne bi reko
To su isti analitičari koji su u travnju prošle godine prognozirali Crobex krajem 2008. na 3800 bodova. Imam dobro pamćenje, čak sam to i negdje zapisao (Stojić i njegovo društvo).
Neki dan je neko pričao kako te analize analitičara koji nemaju direkne svoje investicije i svoje portfelje koje bi vodili prema tim analizama , nemaju baš veze s realnošću. Naime oni svoje prognoze mjenjaju, često i za 180% u suprotnom smjeru, svakih nekoliko mjeseci, ovisno o tome u kojem je stanju tržište. Kao kameleoni, mjenjaju boju ovisno o tome kakovo je vrijeme. Za to dobiju svoju plaću, a a ko su i promašili njima "iz džepa ni u džep" po staroj narodnoj.
Slično vrijedi i za najveće investicijske kuće.
Jedino je sigurno da je budućnost veoma neizvjesna i uzdati se use i vlastito prosuđivanje.
Bio danas dobar post na susjednoj temi
Vaš link
od kolege kappy kako je DOW na istoj razini bio i 1998. uz GDP koji je danas 65% veći.
Pouka je jasna kad je rasprodaja tad se kupuje.
Za cikličke dionice kao što je Atlantska treba jednostavno pokušati pogoditi dno i "buy and hold" ne vidim tu neke veće filozofije.
lakse malo ca ciframa kolega….
To su isti analitičari koji su u travnju prošle godine prognozirali Crobex krajem 2008. na 3800 bodova. Imam dobro pamćenje, čak sam to i negdje zapisao (Stojić i njegovo društvo).
Neki dan je neko pričao kako te analize analitičara koji nemaju direkne svoje investicije i svoje portfelje koje bi vodili prema tim analizama , nemaju baš veze s realnošću. Naime oni svoje prognoze mjenjaju, često i za 180% u suprotnom smjeru, svakih nekoliko mjeseci, ovisno o tome u kojem je stanju tržište. Kao kameleoni, mjenjaju boju ovisno o tome kakovo je vrijeme. Za to dobiju svoju plaću, a a ko su i promašili njima "iz džepa ni u džep" po staroj narodnoj.
Slično vrijedi i za najveće investicijske kuće.
Jedino je sigurno da je budućnost veoma neizvjesna i uzdati se use i vlastito prosuđivanje.
Bio danas dobar post na susjednoj temi
Vaš link
od kolege kappy kako je DOW na istoj razini bio i 1998. uz GDP koji je danas 65% veći.
Pouka je jasna kad je rasprodaja tad se kupuje.
Za cikličke dionice kao što je Atlantska treba jednostavno pokušati pogoditi dno i "buy and hold" ne vidim tu neke veće filozofije.
kolko se ja sjećam Stojić je u ono vrijeme kad je crobex bio na 3000 prognozirao 4200 do kraja godine
pa nije valjda da slušate ekonomiste po bankama… uvjeravam vas da je vecina forumasa bolja on njih
***obrisano***
pa decki mislim kolika je cijena drys-a bila prije krize a kolika atlanske
da smo atlansku kupovali po 100kn onda bi gornja očekivanja donekle i bila realna
inače imam atlansku ali jednostavno nemogu prešutit ovakve gluparije