Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,15 | 1.839 | 39 | 47,10 | 48,30 | -6,00% |
mozda nije mislio na Rego , nego na…
http://www.regos.hr/default.aspx
doduse, moguce je i ovo:
http://cleanheart.blogger.ba/arhiva/2007/01/15/639456
[/quote]
[lol]
Tako da… ne bi bilo da smo raste…u 2 tjedna samo rego, ledo, nema pravila ili je ovo pravilo?
Jebate led, zvao sam i ženu upomoć da skupa ovo dešifriramo!
A ona ko iz topa: rego-gore, ledo-dole!
[sealed] [lol]
[/quote]
Misko, reci joj da ne ide Ledo dole. Krivo joj je TA izbacila target [lol]
@brankica
ne, nego danas imam vremena, imali ludnicu na poslu ovaj i prošli tjedan, izvještaji i slično, kraj godine i tako…no dobar pokušaj…a uvijek stignem sutra kupiti, zar ne…bar tak velite
može komentar rasta i pada drys-a i usporedbe, mogućeg sličnog scenarija s atpl, o tom još uvijek pričamo, ili…
ove jezične manipulacije ostavite ženema [wink]
tako je kolega još stignete kupiti doduše sada vam je to 35% skuplje od onoga što ste mogli a za par dana će biti još 30% skuplje tako što prije kupite uštedit ćete sebi novac a i živce koji su vam kako vidim sve tanji a nije ni čudo kad se vidi koliku ste zaradu propustili.
…
može komentar rasta i pada drys-a i usporedbe, mogućeg sličnog scenarija s atpl, o tom još uvijek pričamo, ili…
…
Usporedbe veličine rasta i pada DRYS-a i ATPL-a jednostavno nisu svrsishodne već neko vrijeme. DRYS je daleko volatilnija dionica. Nekada se ATPL prilično jednostavno mogla poređivati sa drugim brodarom DSX, ali ispada da je i ova strana dionica za našu pravi ringišpil što se tiče volatilnosti.
Zornije pokazuje podatak da je DRYS od svoje najniže vrijednosti prije mjesec i pol dana (kraj 11.mj.2008.) do sada narastao za više od 400% (sa 3 USD na 15,2 USD), konzervativni brodar DSX za nekih 125% (sa 6,8 USD na 15 USD), a domaća uzdanica ATPL tek za 50% (s 475 kn na 720 kn).
Može se tek okvirno govoriti o trendu rasta i trendu pada, ali o opsegu rasta i pada nikako. Prema tome ako su vani brodari u zadnjih par dana rasli i po 50%, na temelju prethodno rečenog, za ATPL to može predstavljati rast od svega desetak posto…
Po meni je razlog premalo trgovine i prometa na ovoj dionici…
@MatijLalic
tako je kolega još stignete kupiti doduše sada vam je to 35% skuplje od onoga što ste mogli a za par dana će biti još 30% skuplje tako što prije kupite uštedit ćete sebi novac a i živce koji su vam kako vidim sve tanji a nije ni čudo kad se vidi koliku ste zaradu propustili.
Prvu atpl sam kupio na 550 i od onda trejdam, i da u pravu ste mogao sam zaraditi 35% i jesam samo ne na cijeli portfelj jer to bi reklo da sam trebao biti 100% u dionicama, što nisam bio tako da sam zaradio 35% na 30% portfelja što bi reklo da sam zaradio kojih 10%.
No koliko čitam tu, nitko nije bio poslije dna 100% u dionicama, ili svi ne govore istinu pa su bili, neznam baš, nekak mi to zvuči nategnuto…no dobro…svako zna svoje, ne…
No dobro…vi ste 100% u dionicama i digli ste 35% svaka čast za hrabrost… ja sam u modu kukavica trenutno, ak se stvari promjene na umjereno, uključujem mod hrabri…
Do onda po 10% i ja miran jer je i crobi od 1500-do sad kojih 10-15% tak da se ne brinem, kak ide ona pjesmica – time is on my side,yes it is…i nek vam nitko ne kaže drugačije…
Likvidnost da ZSE će biti glavni faktor stagnacije ili rasta ATPL. Da se prate svjetski trendovi cijena bi rasla na minimalno 1000 kn ali kad nema casha onda je to problem jer uvijek ima onih koji su spremni prodati nakon 5 % profita. BDI će polako krenuti gore prema 1000 a ATPL će ga polako slijediti. Da uprava ima muda kupovala bi u trezor na ovim cijenama i nakon toga napravila dokapitalizaciju, te tako prikupila sredstva i prisilila investitore da ulože novac kada već neće kupovati na burzi. Malo je vlasnika ATPL koji se nebi odazvali dokapu.
…
…
Usporedbe veličine rasta i pada DRYS-a i ATPL-a jednostavno nisu svrsishodne već neko vrijeme. DRYS je daleko volatilnija dionica. Nekada se ATPL prilično jednostavno mogla poređivati sa drugim brodarom DSX, ali ispada da je i ova strana dionica za našu pravi ringišpil što se tiče volatilnosti.
Zornije pokazuje podatak da je DRYS od svoje najniže vrijednosti prije mjesec i pol dana (kraj 11.mj.2008.) do sada narastao za više od 400% (sa 3 USD na 15,2 USD), konzervativni brodar DSX za nekih 125% (sa 6,8 USD na 15 USD), a domaća uzdanica ATPL tek za 50% (s 475 kn na 720 kn).
Može se tek okvirno govoriti o trendu rasta i trendu pada, ali o opsegu rasta i pada nikako. Prema tome ako su vani brodari u zadnjih par dana rasli i po 50%, na temelju prethodno rečenog, za ATPL to može predstavljati rast od svega desetak posto…
[/quote]
Zahvaljujem na konstruktivnom kometaru
I odmah ide jedno retoričko pitanjce, pa zašto onda ovi drukaju ko da sutra ne postoji i ko da će atpl sutra skočiti na 2000….ja samo kažem ljudi oprezno…kak bu skočilo 10% tako bude i palo, naveo sam primjere, a i sami ih možete potražiti…
I ja trgujem s ovom dionicom, al ne očekujem od nje da zadrži neku cijenu dugo isto iz navedenih razloga…dok kad čitaš postove uvaženih kolega imaš dojam da ak ne uđeš drugi tjedan ode voz…vlakić nikad neće otić…jedino će ekipa na sljedećim stanicama plaćati kartu više za relaciju crobi 1750 – crobi 5300+ no cilj nam je isti…a za kolege koliko znam još nisu izumili transportaciju kao u star treku ili je guvernator dopeljal tehnologiju iz 24.st pa smo sutra na crobiju 5300…
No ja trenutno tipujem na brodare. Za Rego nisam čuo pa ne znam, niti imam baš raspoloživog casha trenutno jer još sutra idem u dokup ATPL i to bi bilo to za sada.
Nisam mogao itdržati a da se ne osvrnem na to kako governor, cijeli dan, kuha Vas kolege za svoj sutrašnji istovar na oko 760-780 na otvaranju[wink]
Vjerojatno je kupio jučer oko 720 pa sada brzo van [lol]
…
…
Po meni je razlog premalo trgovine i prometa na ovoj dionici…
[/quote]
apsolutno se slažem i isto tako očekujem da će se sa rastom ATPL sljedećih dana povećavati i promet
@MatijLalic
Ja uvijek čekam duboko na bidu. Nikad se ne zna [thumbsup]