Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,15 | 1.839 | 39 | 47,10 | 48,30 | -6,00% |
Pre-Market
Drys $ 14.55
Baltic Exchange Dry Index TM 775 (UP 3)
Baltic Exchange Capesize Index TM 1406 (UP 20)
Baltic Exchange Panamax Index TM 525 (No change)
Baltic Exchange Supramax Index TM 395 (DOWN 8)
Baltic Exchange Handysize Index TM 274 (DOWN 2)
GOGL 12% trenutno. Prije dan dva išao je 22%. Ma nema to veze [lol]
GOGL ima rast 50% u 3 radna dana, a još i pojačava kako se otvaranje Amera bliži. Ali nema ti to nikakve veze s nama, pa ni bid DRYSa koji je trenutno +5% i pojačava!
A valjda treba kupovat kad BDI počne rasti i kad se svi nakrcaju, pa će onda imati veze s nama?!
Evo sad ga vidim, BDI +3 775.
imam felling da će atpl rasti kad sve bude padalo,tako će se skupiti više dionica,jer kad raste,ne bude veliki promet,ali zato kad pada,promet je duplo veći..a šta ćeš kad su ljudi ovce,to je jedini razlog zašto atpl nije već na 1000 kuna,pa neka giganti skupljaju,kad im ima tko prodavati na ovim razinama,ja je ispod 1000 ne prodajem…
ukoliko se nastavi ovakav jači pozitivni trend kod brodara vani možemo preskočit 800kn bez problema ali isto tako mislim da će za probijanje psihološke granice od 1000kn trebat ipak malo jača potvrda rasta cijena vozarina mislim više od 3 boda.. ali da idemo prema up, idemo, no kad cijene vozarina porastu za 30-ak% bit će to katapult ko iz praćke isto kao kad je tonula svaki dan po 10% samo u suprotnom smjeru..
ja je ispod 1000 ne prodajem…
Koga je briga hoces li ti prodati ili neces?
Koga je briga hoces li ti prodati ili neces?
[/quote]
Trebat će ipak malo pričekati za 1000 a kad bude 1000 onda je se neće isplatit prodavat po toj cjeni jer će ubrzo na 1200.
Ne gledam u kuglu, ne znam na karte i ne koristim grah.
[/quote]
ajmo ljudi korak po korak, nismo jednom popušili ovako euforični. _Neka raste lagano i svi zdravi i sretni, brodari na nasdaqu rastu špekulativno, a dok su bdi futuresi u minusu neće biti sigurne potvrde. I za to mi ne treba puhanje u perje da znam.
PS. Imam ATPl i ušao sam špekulativno ali ne treba nam ovako napuhavanje situacije i izbacivanje tisućica i slično iz rukava. Dok god u samo 15minuta malo popusti bid kreće prestrašeno uspaničeno krdo s istovarom. To je uvijek bila nasapunana omča oko vrata za ATPL.
Tu ste kolega malo u raskoraku s izjavama. Kažete da ste ušli špekulativno u ATPL, a ne odgovara vam volatilnost.
ATPL je vjerojatno osim IPO dionica, dionica s najviše pojedinačnih dioničara, te kao takva sklona pretjerivanjima u oba smijera.
Tu ste kolega malo u raskoraku s izjavama. Kažete da ste ušli špekulativno u ATPL, a ne odgovara vam volatilnost.
ATPL je vjerojatno osim IPO dionica, dionica s najviše pojedinačnih dioničara, te kao takva sklona pretjerivanjima u oba smijera.
Nisam to rekao kolega, rekoh da nam ne trebaju ovakva euforična drukanja od 50% u dva tjedna. Koliko nas zapravo vjeruje da će se to uistinu i desiti? A volatilnost i visoki prometi su zasad svijetlo na kraju tunela, nisam niti ja tup da neće rezat ako krene oštro dolje, 2008. smo svi naučili lekciju.
Znate li da je Bog objavio da zbog svjetske recesije i mjera štednje ukida svijetlo na kraju tunela? [lol] Vic, naravno, za one naivne, ima ih na ovom forumu. [tongue]