ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 18:26
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
17.542
358
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

tako je. to je onda pokriveni short a ne naked

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Iako ne mislim ulaziti u raspravu vidim da se svakakve nebuloze iznose tu na forumu:

1.) Nigdje ne piše da ne možeš šortat dionicu koju imaš u portfelju. To znači da možeš….

2.) Šortanje dionice koju imaš u portfelju se može izvesti i to je s jedne strane logično…Dionica koja je u tvojem vlasništvu ti služi kao osigurač (ako si se zezno i cijena krene suprotno nego što si zamislio dionicu nemoraš kupovati da bi je vratio, već vratiš svoju)

E dečki nemate vi pojma, kad ideš short jednostavno prodaješ dionice koje nemaš. Nebiraš nikakvu posebnu opciju nego jednostavno biraš SELL isto kao i kad prodaješ neku dionicu koju imaš u portfelju. Ako bi u tom trenutku tu dionicu imao u portfelju nebi napravio ništa drugo nego ju prodao, nebi napravio nikakav short sale, jedino ako bi prodao više dionica nego si imao, recimo imaš 100 GOOG i prodaš 150 GOOG, na kraju si 50 dionica GOOG short.

tako je. to je onda pokriveni short a ne naked

Naked short je nešto sasvim drugo. Kada ideš short tvoj broker ti mora posuditi dionice ili šta već prodaješ, ako ih broker nema a dopusti ti prodaju onda je to naked short sell. Nema to nikakve veze sa sa time dali ti nešto imaš u portfelju ili ne bitno je dali je broker ima.

preko koje kuće trguješ opcijama, Interkapital?

@Sickboy

Iako sam rekao da neću ulaziti u rasprave, ali da ti malo pojasnim. Recimo da trguješ na US burzi preko dva brokera. U jednoom portfelju imaš dionice XY, u drugom nemaš. U tom uzimaš šort….Jer treba dalje crtat ?

ma nabijem vas ja sve, trgovat ću i ja opcijama u US, ne bu mene niko …. [lol]

Pazi, opcije su puno rizičnije nego dionice, jako puno. Nemoj srljati puno učiti, rizičnije 100 puta jer imaju vijek trajanja.

http://www.youtube.com/watch?v=j47zgQ0--Ho

@Sickboy

Iako sam rekao da neću ulaziti u rasprave, ali da ti malo pojasnim. Recimo da trguješ na US burzi preko dva brokera. U jednoom portfelju imaš dionice XY, u drugom nemaš. U tom uzimaš šort….Jer treba dalje crtat ?

Daj mi objasni koja je korist od toga koliko ćeš na jednoj strani biti u plusu, toliko ćeš na drugoj biti u minusu?!?!

Pazi, opcije su puno rizičnije nego dionice, jako puno. Nemoj srljati puno učiti, rizičnije 100 puta jer imaju vijek trajanja.

znam

@Sickboy

Daj mi objasni koja je korist od toga koliko ćeš na jednoj strani biti u plusu, toliko ćeš na drugoj biti u minusu?!?!
[/quote]

ajmo mi lijepo zaključit ovu raspravu i zakopat ratnu sjekiru pa Blagdansko je vrijeme…
a da…nekako ATPL baš ne ide dole, NJNK [lol]

Sickboy

pitao sam te i na PM i ovdje preko koga trguješ opcijama i nisi mi odgovorio osim što si mi održao lekciju o lijepom ponašanju i mojim godinama?

Sickboy

pitao sam te i na PM i ovdje preko koga trguješ opcijama i nisi mi odgovorio osim što si mi održao lekciju o lijepom ponašanju i mojim godinama?

Preko thinkorswim američkog brokera.

I ja se slažem s febom….Bitno je da sad svi znamo da se može. Korist je slična onima o trgovanju s opcijama. Drugim riječima stvaraš si osigurač….
I ako sam bio malo previše oštar ispričavam se, jer uistinu nije u duhu ovog vremena (ovo nije zahebancija već mislim ozbiljno)

New Report

Close