ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 22:12
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
17.542
358
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@J , Mislio sam na Odjava-HRT-Slavonca da ima mečku i stan u Zg, a isto vas opominje.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

@J , Mislio sam na Odjava-HRT-Slavonca da ima mečku i stan u Zg, a isto vas opominje.

a, ok… svi dobronamjerni savjeti i opomene su dobrodošli! kako sam i napisao, oprezan sam jako i radije manje zaradim ali i manje riskiram.
igram sa velikom lovom. trenutno u kešu čekam da se usidrim negdje sa većom lovom i sa manjom lovom ostvarujem relativno veći prihod.
potrebno si je zadati granice. svatko. ja ih imam.
pozdrav

savjete primam samo od Barbe nikako od Slavonca, panonskog mornara

JEST ĆU JA I ŽIREVA AKO TREBA

@J, Sve je u redu, i smiri se malo. Pozdrav.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Da si kupio Drys po 4 dolara ili NM po dolar i pol zaradio bi jako puno na dionicama, ali ti si na dionicama ispušio, što samo potvrđuje činjenicu da imaš krive procjene. No priznajem, puno je teže procijenit brodare u USA nego brodare na ZSE, jer mi slijedimo njih, a ne oni nas.

Zaštita od pada umanjuje dobit na porastu dionice isto kao što umanjuje ili anulira gubitak od pada dionice. Kao kad ti na listiću kladionice ostane zadnji par i ti se kladiš na kontru. Kad se jedno s drugim zbroji i oduzme, pametnije je kupit HT i uzet dividendu i eventualni kapitalni prinos i miran san.

Evo jedan moj trade brodarske dionice i hedging opcijama na US burzama, pa sam procijeni koliko sam izgubio i kako bi prošao da sam trgovao recimo ATPL na ZSE.

Kupnja 26.08.2008.
Dionice EXM-a po 31,86$ x 300kom. = 9558 + 5$(commissions) = 9.563$
Opcije 13 EXM DEC09 22,5PUT@1.30 = 1.690+29,45$(commissions) = 1.719,45$
Ukupni trošak: 11.282,45$

Za one koji nisu upoznati sa trgovanjem opcijama ovo gore znači kupnja 13 opcija EXM-a (koje kontroliraju 1300 dionica) sa expiracijom trećeg petka u 12. mj. 2008. i strike cijenom 22,50$. Odnosno 13 PUT opcija vlasniku daju pravo da nakon trećeg petka u 12. mj. proda 1300 dionica EXM-a po 22.5$ neovisno kolika je cijena trenutno na burzi, dok writer ili onaj tko je napisao tu PUT opciju ima obavezu kupiti dionice po toj unaprijed određenoj cijeni (STRIKE) od trenutnog vlasnika opcije.

Prodaja
08.09. sam prodao EXM dionice po 28,10$ x 300kom. = 8.430$ – 5$(commissions) = 8425$ (gubitak 1.138$) ili 11.9%.
05.12. sam prodao 13 PUT opcija STRIKE 22,5 po 18,80$ = 24.400$ – 24,95$(commissions) = 24.375,05$ (dobitak 22.655,60$) ili 1.317%.
Ukupno nakon prodaje svega: 32.800,05$
Odnosno čista zarada 21.517,60$

Pa to je super, zašto nisi kupio samo opcije? Da sam na tvom mjestu ne bih ovdje uopće gubio vrijeme na ZSE i ovom "dječjem vrtiću". Eto brodari ponovo narasli pa se opet možeš nakrcati putovima.

I'LL BE BACK

@Kormilar
Za mercedes si pogodio, imam 190D, godište 1987. Motor mu radi kao singerica, očuvan i ide na ložu. Imati novi auto nimalo me ne privlači i to je objasnio neko pametan na ovom forumu nekidan. Novi auto platiš 20000 E, a za pet godina taj isti vrijedi 7 do 8000 EUR-a ako imaš sreče. Kupi sada dionica za 20000 EUR i za 5 godina biti češ kralj kraljeva.
Što se stana tiče, Zagreb me nimalo ne privlači. Volio bih imati stan u Splitu ili Dubrovniku. Pa sad malo u zimsko vrijeme, kada kod nas u Slavoniji pingvini žicaju za čaj i polarni medvjedi kolutaju očima od zime spustiti se do mora i prošetati rivom ili stradunom, na Bačvicama malo osoliti nogice, te laganini popiti kavicu na nekoj sunčanoj terasi gledajuči djevojke najlipše na svitu.
Kada krene oporavak i ako ga mi prepoznamo u pravo vrijeme, te ako uletimo sa optimalnom količinom sredstava, mislim da se ovaj san da ostvariti.

SLAVONAC (malo san maka)

Ajde skeniraj to maheru, nađi negdje template i pejstaj. A sad dosta o dionicama, pričaj malo o sebi. [kiss]

Sveti Vlaho učini nešto, il je sruši na 500 il je digni na 5000.

Plavac, mislim da nema razloga sumnjati u Sickboyev trade.

Nego dajte mi pls odjave, kormilari @ CO na PM koji ste, da znam s kim pričam jer nisam dovoljno pametan da bih skužio. Big Thnx.

I'LL BE BACK

Pa to je super, zašto nisi kupio samo opcije? Da sam na tvom mjestu ne bih ovdje uopće gubio vrijeme na ZSE i ovom "dječjem vrtiću". Eto brodari ponovo narasli pa se opet možeš nakrcati putovima.

Zašto nisam kupio samo opcije, pa zato jer su te opcije prvenstveno bile samo zaštita od pada, a pošto je došlo da jakog pada cijene dionica nakraju je ispala jako dobra zarada, istina je da se ovakvi tradeovi nedogađaju tako često. A inače samo sa opcijama, dakle ne u svrhu zaštite na kupljene dionice nego radi zarade trgujem opcijama na indexne ETF-ove koje nisu toliko volatilni i daju ti vremena da izađeš iz opcije koliko toliko neisprebijan.

pa zato sam te i pitao. Nisi računao na takav krah, išao si primarno sa zaradom da dionici. Uletilo ti kontra. Jebiga, kod nas toga nema, i mogu se kladit samo na rast ako mislim zaradit. I dalje ne razumijem zašto gubiš vrijeme ovdje.

I'LL BE BACK

@governor
Čekaj da skužim kako se stavlja sličica u avatar. Onda bi ti trebalo biti jasno. Sličica je
http://img371.imageshack.us/img371/5224/avatarrh1.png
Ako želiš odjaviti tv onda se javi na odjavahrt@gmail.com. Sa tom lovom možeš mjesečno kupiti 80 dionica Pounja.

SLAVONAC (malo san maka)

New Report

Close