Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 48,73 | 22.463 | 461 | 49,00 | 49,20 | 0,00% |
ATPL?
IMHO, Drys i ostali će klizit prema dolje sad jedno vrijeme ali neznatno u odnosu na prethodno multipliciranje. Što ostavlja ATPL u potpunosti u raljama crobexa, a ne sektora. Bit će zanimljivo, doduše, ako panamaxi nastave s oporavkom.
dečki
pa sve je vrlo jednostavno
tko misli da je ovo drek od dionice
na kojoj se ne može ništa zaraditi nek ne kupuje
također tko se boji rizika koji držanje ove dionice nosi
nek ne kupuje
a tko voli nek izvoli
evo mene opet na bidu
Ja ću stavit na 63X. Reko Hanger na TA [smiley]
u jedan ovakav sektor, veliš… moram priznati da ti je ulet na atpl bio respektabilan&argumentiran (svatko tko agrumentira stavove vrijedan je respekta, makar mu argumenti bili i nedobri),
no ovim pokazuješ:
a)da nisi napisao ono što si mislio (da si se nespretno izrazio)
b)ako si mislio to što si napisao, onda ti je kirurški odstranjen smisao za procjenu
c)zločest si
ili
d)nešto četvrto.
Samo mi odgovori po čemu je brodarski sektor mjesto za "all in", moje je mišljenje dan nepostoji sektor za all in, a naročito ne ovako cikličan i volatilan sektor kao brodarski, i to na ZSE na kojoj nemaš nikakve šanse se zaštititi od pada. Zato sam i prestao trgovati sa brodarima na ZSE i jedino što sam od brodara uzimao je bilo u US, gdje sam se zaštitio opcijama, što se kasnije pokazalo kao ispravan potez, štoviše na put opcijama sam zaradio više nego sam ikada očekivao zaraditi na kupljenim dionicama.
I molim vas ako nemate napisati što pametno da prestanete sa pričama zločest si, kirurški ti je odstranjen smisao za procjenu i slične isprazne floskule koje bi trebale kao nekoga diskreditirati.
u jedan ovakav sektor, veliš… moram priznati da ti je ulet na atpl bio respektabilan&argumentiran (svatko tko agrumentira stavove vrijedan je respekta, makar mu argumenti bili i nedobri),
no ovim pokazuješ:
a)da nisi napisao ono što si mislio (da si se nespretno izrazio)
b)ako si mislio to što si napisao, onda ti je kirurški odstranjen smisao za procjenu
c)zločest si
ili
d)nešto četvrto.
Samo mi odgovori po čemu je brodarski sektor mjesto za "all in",
moje je mišljenje dan nepostoji sektor za all in, a naročito ne ovako cikličan i volatilan sektor kao brodarski, i to na ZSE na kojoj nemaš nikakve šanse se zaštititi od pada. Zato sam i prestao trgovati sa brodarima na ZSE i jedino što sam od brodara uzimao je bilo u US, gdje sam se zaštitio opcijama, što se kasnije pokazalo kao ispravan potez, štoviše na put opcijama sam zaradio više nego sam ikada očekivao zaraditi na kupljenim dionicama.
I molim vas ako nemate napisati što pametno da prestanete sa pričama zločest si, kirurški ti je odstranjen smisao za procjenu i slične isprazne floskule koje bi trebale kao nekoga diskreditirati.
[/quote]
generalno gledano, u pravu si što kažeš da ništa nije all in (postulat trejdanja), no s obzirom na specifikum tk u hr, mislim da si potpuno u krivu. potrebno je imati filing kada ući i izaći iz visoko volatilne dionice tipa atpl ( nikako ne gađati dno!), jer uzdasi ove dionice su poprilično duboki i na ovim razinama – nagradivi. konkretno ja, uletio sam sa svim parama u atpl na po mojoj procjeni prihvatljivoj razini(osvjedočeno dovoljno dobroj) i djelimice sam uspio pokriti gubitak u kojem sam do balčaka. ok, uvijek postoji šansa da napravljeni korak bude i unazad, ne samo unaprijed.
siguran sam da je ova dionica poprilično bizu minimuma i pad nikako ne može biti mjerljiv sa skokom. ako sam i pogriješio, postao sam dugoročni ulagač. a po svojoj procjeni, ne baš toliko dugoročan. ne mogu i ne znam se koristiti TA (u koju vjerujem cca 20%) i trenutno je smjer na tržištu vrlo predvidljiv, no ono što obezvrijeđuje tu činjenicu je – vrijeme, tako da sve pada u koš. sektor mora gore, kad tad… sve je trenutno stucked i to jednostavno – ne može. porast brodara je jedan od prvih indikatora konsolidacije.
isto kao kad netko ugasi svjetlo – ne može biti tama uvijek, no jedino je pitanje koliko će dugo biti.
ok, propast će mnogi, no tu sam jer ne vjerujem da sam fulao dionicu.
"zločest" se odnosi na onu drugu stranu ogledala. ništa pozitivno se ne da iščitati iz tvojih postova, vječito vučeš na jednu stranu a čini se kao da to iz neznanog razloga namjerno radiš i vječito napola puna čaša ti je čaša iz koje nije isparila još polovica.
ovo "kirurški" sam gore objasnio.
da bi se nekoga diskreditiralo, potrebno je prvo da taj ima kredibilitet.
puno zaš, nisi balavander, no neznana je tvoja misija sa ovakvim stavom…
nhf!
Samo mi odgovori po čemu je brodarski sektor mjesto za "all in", moje je mišljenje dan nepostoji sektor za all in, a naročito ne ovako cikličan i volatilan sektor kao brodarski, i to na ZSE na koje nemaš nikakve šanse se zaštititi od pada. Zato sam i prestao trgovati sa brodarima na ZSE i jedino što sam od brodara uzimao je bilo u US, gdje sam se zaštitio opcijama, što se kasnije pokazalo kao ispravan potez, štoviše na put opcijama sam zaradio više nego sam ikada očekivao zaraditi na kupljenim dionicama.
Da si kupio Drys po 4 dolara ili NM po dolar i pol zaradio bi jako puno na dionicama, ali ti si na dionicama ispušio, što samo potvrđuje činjenicu da imaš krive procjene. No priznajem, puno je teže procijenit brodare u USA nego brodare na ZSE, jer mi slijedimo njih, a ne oni nas.
Zaštita od pada umanjuje dobit na porastu dionice isto kao što umanjuje ili anulira gubitak od pada dionice. Kao kad ti na listiću kladionice ostane zadnji par i ti se kladiš na kontru. Kad se jedno s drugim zbroji i oduzme, pametnije je kupit HT i uzet dividendu i eventualni kapitalni prinos i miran san.
Ne radi se o sektoru nego o dionici. ATPL je najzahvalnija dionica za ALL IN zbog najveće likvidnosti na ZSE i najvećih rally-a ( u oba smjera). To je vrlo riskantan potez ali zato postoji stop loss i ja sam spreman izać s gubitkom i otresti u sekundi ako osjetim da se stvari ne odvijaju kako sam mislio. Njezina likvidnost i mali spread mi to omogućava. Osim toga ne ulazim u poziciju s jednom transakcijom i ne ulazim na padajuće noževe (samo u ovom slučaju) već isključivo kad zamiriše trend. A ako se Drys podupla u dva dana i protrguje se cijeli Mcap onda je to trend, bez obzira na Jerkovićev plač, pošto voze Panamaxi i po kolko idu Tween deckeri. I nisam rekao da ću to sigurno učiniti već da razmišljam o tom.
Diana Shipping’s shares slipped 1.5%, or 20 cents, to $13.25, at the close on Friday after tumbling 11.3% on Thursday. DryShips slid 8.6% on Friday, after sinking 9.2% the day before. Eagle plunged 15.9% on Friday, adding to its 6.0% loss on Thursday, and Top Ships lost 2.5% in addition to the 19.2% it declined the previous day
Samo da upozorim da su počeli rikavati pojedini unajmljivači brodova zbog nedostatka poslova te nisam siguran kako če se to odraziti na poslovanje tvrtki koje su im iznajmljivale brodove. Niti znam kao bi se to moglo odraziti na jednu stabilnu tvrtku sa dosta gotovine u pričuvi kao što je ATPL.
http://www.forbes.com/2008/12/20/atlas-shipping-update-markets-equity-cx_ra_1219markets35.html?partner=yahootix
Mislio sam da samo moja žena gleda serije Marisol i Esmeralda, ali vidim da su pojedini čak i naučili jezik i pismo. Pozdrav svima i pripazite sa postavljanjem da vas netko ne bi natako postavljene.
J@G Fino ste u početku krenuli, ali sad vidim da će te SB još papati iz ruke. Toliko ste nesigurni da vam mogu savjetovati jedno, a to je ne igrajte se ulagača zbog vlastita zdravlja. Slavonac je pametan i ostat će on na svojoj oranici, jest da kuka ali sigurno ima mečku i stan u Zagrebu.
Za ovu dionicu je dobra vijest da spot cijena željezne rudače raste 2 uzastopna mjeseca nakon dna u 10. kada je cijena bila 62 dolara za tonu. Trenutna cijena je 77 dolara za tonu. Rast pokazuje da se tržište lagano oporavlja, a svakako će mu vjetar u leđa biti Japanski i Kineski stimulativni plan težak oko 1.000 milijardi dolara. Usput Kinezi su najavili da će u narednom periodu povećati masu novca u opticaju za 17%. Sve je to OK, ali uvjek se može pojaviti ono ali…..
J@G Fino ste u početku krenuli, ali sad vidim da će te SB još papati iz ruke. Toliko ste nesigurni da vam mogu savjetovati jedno, a to je ne igrajte se ulagača zbog vlastita zdravlja. Slavonac je pametan i ostat će on na svojoj oranici, jest da kuka ali sigurno ima mečku i stan u Zagrebu.
ostavi papanja iz ruku i titularenja… priznajem da sam (po)pušio puno. sve zato jer sam previdio pik koji nije nastupio prije nego me margin pritisnuo. od tada sam hrčkovit. ako ne uhvatim u lovi, uhvatim u dionici. priznajem, nisam guru, ne znam stvari koje znaju governor, sickboy… ko3mo, nemam iskustva kao febo, geronimo i sl, ali nisam tvrdoglav. ako nisam produktivac, ne znači da nisam dobar konzument. shvatit ću tvoj savjet kao dobronamjeran, jer smo svi nomen neskio ovdje (uglavnom) pa eto…
pet-deset puta više pročitam nego napišem. siguran (sada) jesam, a to se vidi i iz prihoda koji ostvarujem. nije velik, ali je SIGURAN. što se tiče mečkedesa i stana u zg, mogu ti reći samo jedno:
auto nemam, a stanova imam … dovoljno, čak i više nego što mi treba. kad me već potežeš za jezik…
ne kukam i nemam vilu na moru, ali to ni ne želim.
skroman sam i ovo mi je zabava, a uspjeh me na ovom polju ispunjava.
paintball sa bojevom municijom.
ZSE ima poseban režim, poseban pristup je potreban i generalne formule u trejdanju nisu primjenjive.
važnije je kakav si pulmolog, nego kako si potkovan faktima. svojedobno sam na zdenki (!!), gubitašu zaradio 50000 kn kad su se svi smijali.
i onda sickboy spomene totalno bezosjećajno "sektor". a u tom sektoru su i bezkapični atpl validiran kompozitnim indeksom i dobrostojeći jdpl sa šuntavim managemetom i parama koje su bili lijeni plasirati pa ih je to spasilo.
majko božja…
no dobro, neka sam ja nesiguran. zahvalan sam na komentaru. barem vid…čitam kakvim me drugi vide. a i to ću jednog dana kapitalizirati :-))))
puno sreće i pazi kako kormilariš!