Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
pa jel moguće staviti tako nisko nalog na prodaju: 500 x 5 kom??????
Pobjeći će on… tu je samo radi malo panike [wink]
Kaj se sada tako čudite svi.
1. mora malo pasti da može dalje rasti – relly nije gotov
2. vladek vam je rekao da se atpl mora malo ohladiti
3. paranoja koja je prisutna na zse je prežestoka
Ali biti će bolje.
da, da uspjeli su spustiti za 9%, vidit ćemo za 40min, oće li biti tako, dok prodaju drhtave ručice 🙂
Koja panična rasprodaja…
Ali moram priznati da je i kupnja prilično jaka, nalozi se slažu k’o na serijskoj traci, što nije bio slučaj do prije petnaestak dana.
Ja dokupil na otvaranju, vjerujem da ce drugi tjedan probiti 800.. BDI je smo malo stao, ameri ce uprizoriti Santa Rally… prometi prošlih dana su bili ogromni, niso to samo mali kupovali..
… prometi prošlih dana su bili ogromni, niso to samo mali kupovali..
da – ali kada veliki bubne – to jako zvoni !!!!!!!!!
I ja kupio neku siću ne baš na otvaranju, čekao sam je prenisko, i završavam godinu…odmor od posla od burze od svega…vruće vino, hladna piva papica i zujanje…budite dobri i pametni, i nedajte da vas navlakači zahebavaju
Danas će BDI biti od presudnog značaja ako bude išao gore mislim da će mo završiti na 720 ako padne po meni negdje oko 700.
Uvijek me zanimao psihološki profil ulagača koji kupuje dionicu u trenutku kada je rekordna dobit već ostvarena,a istovremeno najavljen veliki gubitak za nadolazeću godinu.
Uvijek me zanimao psihološki profil ulagača koji postavlja ovakva pitanja. Naročito na atlantskoj plovidbi…
neto efekt po kapital i rezerve sa tim gubitkom jest 275 ml U$D na kraju
Jesi li malo razmislio o tome kako bi izgledali kapital i rezerve da se napravi revalorizacija brodova na cijene po kojima se trže na secondhand tržištu. Moja je procijena da će gubici kod ATPL u 2009. biti puno veći nego ih se trenutno najavljuje. Eto koliko vrijedi P/E 2 ili 3 kod cikličkih sektora u tren pređeš iz niskog P/E u negativni, nevjerojatno je samo koliko se neiskusne mlađarije navuklo na ovu dionicu.
Ovo je igra za teške špekulante i ogromni broj forumske ekipice je popušio ili će popušiti gadno, jednostavno vjerojatno nekakav zakon fizike.
Danas će BDI biti od presudnog značaja ako bude išao gore mislim da će mo završiti na 720 ako padne po meni negdje oko 700.
Mislim da ne budu tako male razlike u tom slučaju [thumbsup]