ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 14:35
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,31
4.590
97
47,10
48,20
-0,42%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Abacus ne da moraš telefonom…mogli bi malo uskladiti…ali zašto, koji smo mi faktor, mali investitori

China’s iron ore mine interests rise

Sarah-Jane Tasker | December 19, 2008
Article from: The Australian

CHINESE state-owned steel mills are increasing their interests in Australian iron ore miners, with Centrex Metals the latest company to sign a multi-million-dollar deal..
The South-Australian based iron ore explorer sold a 50 per cent interest in two of its southern and south central magnetite deposits for $180 million to China’s third largest steelmaker, Wuhan Iron & Steel.

Ako kupuju rudnike, a ovo nije prvi slučaj, Kinezi namjeravaju nastaviti u istom ritmu kao prije fin krize.

Ajde Febo opet si se za..bo? Morat ces "sutra" (za koji dan) naglavce uletat na 800.

možda…ako procijenim da to opet u kratkom roku mogu prodat za 900
(za dugo držanje sam pretankih živaca)

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

@PE

dobro, najavljen je gubitak od 30 ml U$ u 2009.-oj.
uz pokriće zadržane dobiti ranijih godina (rezerve) i
temeljnog kapitala u ukupnom iznosu
od cca 155 ml U$S
te dobiti iz 2008. od još 150 ml U$S po današnjem tečaju
što je ukupno preko 305 ml U$D
najavljeni gubitak javno je objavljen od strane uprave
te bi trebao biti ukalkuliran u cijenu dionice
neto efekt po kapital i rezerve sa tim gubitkom jest 275 ml U$D na kraju
slijedeće godine(bez isplata dividendi u 2009.).
Postavlja se pitanje : " kako će ulagači reagirati polovinom ili krajem
2009. ukoliko eventualno gubitak bude značajno manji od predviđenog ili ga
čak uopće i ne bude…

trenutno nemam ATPL
[smiley]

Svaka čast jako korektan post, a na svakome je da odluči vrijedi li je zadržati ili prodati [thumbsup]

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Pogodak, ja mislio , ali početak trgovanja kod amera za brodare bio + 7-8 % a sada koma , sve ide down i brodari i indexi u amera, ide to sutra na 650.
[/quote]

A i ako ide na 650 mali investori se ne mogu postaviti na kupnji na toj cijeni (preko neta) iako stavite vremenski nalog na par dana, jer izlazi iz okvira dnevnih limita danih u zse. Toliko o zaštiti malih ulagača. Zato smo i tu gdje jesmo. Ma to oni štite nas male od manipulacije nas malih
[lol] [bye]
[/quote]
Samo bih se djelomično složio s tobom…
Naime u današnje vrijeme laptopova, kao i relativno jeftinog i svuda prisutnog interneta nema potrebe zadavati naloge unaprijed…
Tako sami stvaramo krivu sliku ponude i potražnje.
Sve je stvar interne organizacije.
Nema potrebe cijeli dan sjedit pred ekranom i buljit u burzu. To mi se omaklo 3-4 puta i mogu ti reći da mi je žao ukrivo potrošenog dana.
Mogo sam na miru spavat, a ovako sam sam sebi stvorio iluziju da nešto pratim i u nešto se kužim…

Ajde pomognite …oko današnje procjene ATPL…kud idemo da znam …stagnacija ..kako glup izraz.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

@gvido

Mislim da je to stvar principa, i netransparentnosti tržišta. Veliki imaju insajderske informacije, mogu zadavati naloge van limita i vjerojatno imaju uvid u promjene dioničara prije nego naš T+3. Zašto je potrebno 3 dana za knjiženje u današnje vrijeme laptopa?. Ili ovo u SDA imaju još uvijek kompjutere na kartice [shocked]

Top ask
CIJENA KOLIČINA
500,00 5
705,00 30
719,00 132
720,00 17
721,00 34
727,00 68
729,00 32
730,00 204
731,00 4
732,00 40

Genijalac…

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

O ovome govorim

Top ask
CIJENA KOLIČINA
500,00 5
705,00 30
719,00 132
720,00 17
721,00 34
727,00 68
729,00 32
730,00 204
731,00 4
732,00 40

pa jel moguće staviti tako nisko nalog na prodaju: 500 x 5 kom??????

Tko hoće, može..

Evo neko prodaje atlansku za 500 kuna

Po pred trgovanju danas čini se da se kreće u materijaliziranje zarađenog zadnjih dana, a to nije mali postotak…
Vidjet ćemo… hoće li i koliko će i do koje razine trajati… [undecid]

New Report

Close