Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
Oće li opet Atlantska na 500 pa da se nakupujemo do jaja?!
[/quote]
Interesantno da čim se dionica počme oporavljati neki priželjkuju pad..mogao si se dobrano nakrcati"do jaja" prije samo koji dan,ali tada nisi imao muda… [angry]
[/quote]
Interesantno da čim se dionica počme oporavljati neki priželjkuju pad..mogao si se dobrano nakrcati"do jaja" prije samo koji dan,ali tada nisi imao muda… [angry]
[/quote]
Evo da malo začinimo "debatu",
– ako padne ispod 500 ja svakom ko veli to sad uplatim simboličnih 100 kuna za pivu i čevose, u tom slučaju sretni ja i oni koji navijaju da padne, ostali se budi bar malo najeli i napili
– ako ne bude pada, nikom ništa, ja sretan jer zarađujem kaj dionica raste sa svim ostalim imateljima, a ostali…
Vidite u svakom slučaju dobivate
Može li bolje…;-))
[/quote]
Oće oće, bilo bi odlično da se uvede redovna linija od 500-700 amo tamo, i dionica i love do jaja. A što misliš na liniju od 500-1000 isto amo tamo? Bilo bi dosta dva đira i čao đaci. [huh]
@MatijaLalic
@Plavac
Ne bih se na vašem mjestu sprdao s ovim procjenama.
Burza je potonula ko kamen u roku par mjeseci.
Ovaj "oporavak" je zgodan, ali daleko od toga da nagovještava opći trend. Pa pogledajte samo prognoze za 2009.
Ne bih želio da opet zaronimo na Crobex 1500, ali bogme ne bi me puno ni iznennadilo…
[/quote]
A nebi me uopće čudilo,prosjek dionica po transakciji je danima već oko 20 komada,i meni se ta struktura ulagača nimalo nesviđa,sve "veliki ulagači",trejdera koliko oćeš,svi misle zaraditi za skijanje,a danas bi lako BDI mogao u minus,već tri dana futursi BDI-a padaju
http://www.imarex.com/home/bdi_futures_closing_prices
Jučer je od 10 ruta capesizea 5 zavšilo sa padom vozarina,po meni danas BDI oko nule,BCI pada,BPI raste
http://www.skaarupshipbrokers.com/indices.php
Jedan od razlog pada futursa BDI-a je po meni i ovaj
Anglo Joins Rio in Worst Mining Industry Contraction
Dec. 18 (Bloomberg) — The world’s biggest mining companies are cutting expansion plans by about $200 billion as prices of metals, demand from factories and funding for projects collapse.
“It will be the biggest cutback in the history of the resources sector, an emergency stop,” Graham Birch, who helps manage $40 billion in natural resources assets at BlackRock Investment Management in London, said yesterday. “Any project that is not under way is going to be stopped.”
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=ah.8HydZK5cM
Ovo je dobra vijest ako bude ostvarena
China to import 424m tonnes of iron ore in 2009: Macquarie
Sydney: China will import around 424m tonnes of iron ore in 2009 on the back of a 3% increase in steel production to 463m t for the year, Macquarie Research has forecast.
In its Shipping Outlook for 2009, the Sydney-headquartered investment bank estimated that 55% of China’s iron ore will come from Australia, 25% from Brazil, and 20% from India. It forecast that China will increasingly turn to cheaper iron ore imports next year and produce around 100m t of domestic ore, costing around $100/t. [18/12/08]
http://www.seatradeasia-online.com/News/3498.html
[/quote]
[/quote]
– ako padne ispod 500 ja svakom ko veli to sad uplatim simboličnih 100 kuna za pivu i čevose, u tom slučaju sretni ja i oni koji navijaju da padne, ostali se budi bar malo najeli i napili
– ako ne bude pada, nikom ništa, ja sretan jer zarađujem kaj dionica raste sa svim ostalim imateljima, a ostali…
Može li bolje…;-))
[/quote]
Evo ti humanije ponude, ja ti neću sto kuna i čevose, nego ovak, imaš šahovsku tablu sa 64 polja i meni plati tako da na prvo polje staviš samo jednu lipu, na drugo dvije, dakle na svako iduće duplo više lipa nego što ima na prethodnom, i tako do 64 polja. Eto što ti je skromnost i ja tebi zauzvrat dajem 150 kuna plus janjetine 2 kg u Torcide Vrpolje. More li? [pray][cool]
[/quote]
[/quote]
Može li bolje…;-))
[/quote]
Evo ti humanije ponude, ja ti neću sto kuna i čevose, nego ovak, imaš šahovsku tablu sa 64 polja i meni plati tako da na prvo polje staviš samo jednu lipu, na drugo dvije, dakle na svako iduće duplo više lipa nego što ima na prethodnom, i tako do 64 polja. Eto što ti je skromnost i ja tebi zauzvrat dajem 150 kuna plus janjetine 2 kg u Torcide Vrpolje. More li? [pray][cool]
[/quote]
Može, ti meni ništ ne trebaš u tom slučaju dati, samo ne daj da padne ispod 500 [lol]
@MatijaLalic
@Plavac
Ne bih se na vašem mjestu sprdao s ovim procjenama.
Burza je potonula ko kamen u roku par mjeseci.
Ovaj "oporavak" je zgodan, ali daleko od toga da nagovještava opći trend. Pa pogledajte samo prognoze za 2009.
Ne bih želio da opet zaronimo na Crobex 1500, ali bogme ne bi me puno ni iznennadilo…
Jel tebi sprdanje nakon ta dva đira skupit se i u mirnu mirovinu? Pa mislim da treba misliti o velikim stvarima a ne sitnišu. To su jako ozbiljne stvari, nemojte mi samo reć da vas interesira položaj kineskog rudara na z0 metara dubine ispod zemlje. [huh] [shocked]
DRYS
Pre-Market: 13.35 +2.22 (19.95%) – Dec 18, 6:52AM EST
Kina se pokreće….
http://www.shanghaidaily.com/article/?id=384923&type=Business