ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 11:49
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

kap. Jerković: "Vozarine su pale i sada se za brod panamaxa dobiva oko 3 tisuće dolara dnevno, što će, ukoliko ostane na tome, "gubitak" u sljedećoj godini biti oko 30 milijuna dolara."

vrlo pošteno rečeno od kapetana…trenutno stanje vozarina je lose ali meni se čini da to nebude baš tako zavrsilo…BDI je krenuo u oporavak i vjerojatno će se te vozarine u 2009. godini uprosječiti na bitno višoj razini…pitanje je dana kada će se sve tri komponente BDI-a pošteno zazeleniti… osobno vjerujem kako će poslovanje u 2009. biti bliže pozitivnoj nuli…znam da se ovo neće svidjeti onima koji još nisu ušli u dionicu (a imaju namjeru) ali mislim da je pred nama jedno sasvim lijepo razdoblje rasta…

Ma osono mislim da je ovo fantastična vijest. Ako ATPL bude imala samo 30 mil. gubitaka pri ovim cijenama….to znači da bi izdržala pet godina ovakve krize.

ATPL ide sutra dole.Već smo se nagledali ovakvih situacija kada se dionica zabije u strop, a onda joj se naglo izmaknu škale.Za sada nema snahe na ZSE-u koja bi cijelu situaciju dovela u mirnije vode.Ovo što sada gledamo je silovanje dionice dobre firme zbog zarade za marendu.Nitko ne kupuje ili ne prodaje stockove od po par stotina komada, najviše se trguje po nekoliko desetaka komada, što znači zaradu od parsto kuna minus brokerska provizija.Više gubite oči na monitorima nego što se isplati trgovati na ovako niskim razinama.

I will ask you one question "Do you feel lucky?"

A što onda preporučaš?

http://www.youtube.com/watch?v=j47zgQ0--Ho

Vrijeme je na našoj strani (imatelja ATPL-a), čekati i samo čekati, a tko ima love kupovati, kupovati i kupovati…

I Wall street gubi pogon, stoga, sutra će biti još jedna od mnogobrojnih šansi za povoljnu kupnju ATPL.Ja sam ušao prerano i ispalio plotun gotovine, te sam sada bez municije, i sada bespomoćno plutam u oceanu jeftinih, a kvalitetnih papira ATPL-a, bez mogućnosti da zagrabim još koju desetinu komada.Svrbe me dlanovi da kupim još, ali se slijepo držim pravila burze da tu "ostavim" samo onu količinu love bez koje mogu izdržati neko vrijeme.NE SMIJEM BITI POHLEPAN!
Nego, što je s kalendarom? Nikako mi ne stiže, jel netko zna? Baš sam se napalio na kolendar. [tongue]

To što se ovdje provlači neki scenarij o BDI indeksima, Billitonu, Rio Tintu, za sada ima malo efekta, nitko još (od aktivnih sudionika na ZSE), ne vjeruje da Kina ponovno okupira svjetsku flotu, da bi izgradila ‘iljade aerodroma, kojekakvih zgrada, ili možda nastavila gradnju Kineskog zida pa joj treba cijela svjetska flota nebili utažila žeđ za rudačama, i raznim drugim sipinama (koje može prevoziti između ostalih i ATPL).Može ATPL ponovno napunit svoje ugovore, vjerojatno i hoće, ali dok na ZSE ne dođu igrači koji će kupovat ATPL na duži period, ništa od porasta vrijednosti.Ova onanija mikroba po ATPL jednostavno ne može vratiti dionicu na puteve stare slave.Veliki (a i strani) će doći kad si doma zaštite leđa, trenutno nemaju vremena baviti se marketima poput ZSE.

Jedini motiv za kupnju nekakve dionice na ZSE u stanju kakvo je danas je isplata neke relativno pristojne dividende, ako zanemarimo špekulacije (koje trenutno i objektivno ne donose prinos nego malus).Pristojnu dividendu može isplatiti samo pristojna firma koja ima viziju, a bogami i dobro potkožno tkivo.Pristojne firme su danas , HT, ATPL, ERNT, ADRS, ….čak ne bi ulagao ni u naše banke, a građevinari su mi posebno antipatični (vjerojatno zbog Radića i njegove slizanosti s vladajućom oligarhijom), INA je prošlost kao i PLIVA, PODRAVKA je bezlična (kao da nema viziju kakvu juhu može smućkati).Ako pristojne firme i neće rasti u nebo ipak isplaćuju dividendu (kamatu) koja je veća nego da smo oročili glavnicu u banci.Ako glavnica i ne bude rasla , vjerojatno neće ni padat i eto rješenja da se makar lova sačuva od erozije inflacije.Mislim da su dionice dobar face lifting za naše ušteđevine, ako već nema opipljivije zarade, a priznat ćete – NEMA!

Nego Bakar, jer ovo dugoročni niz il šta? [lol]

I'LL BE BACK

ATPL ide sutra dole.Već smo se nagledali ovakvih situacija kada se dionica zabije u strop, a onda joj se naglo izmaknu škale.Za sada nema snahe na ZSE-u koja bi cijelu situaciju dovela u mirnije vode.Ovo što sada gledamo je silovanje dionice dobre firme zbog zarade za marendu.Nitko ne kupuje ili ne prodaje stockove od po par stotina komada, najviše se trguje po nekoliko desetaka komada, što znači zaradu od parsto kuna minus brokerska provizija.Više gubite oči na monitorima nego što se isplati trgovati na ovako niskim razinama.

baš sam gledao nešto poslije 14 sati: nalog na kupnju 400 komada prvi, onda svi pojurili kupiti, pa se taj rascjepkao ili nestao i ode atpl u blokadu.
par ljudi drma, to je…

par ljudi drma, to je…

ne slažem se. previše rulje, premalo koncentracije i svak može imat po nekoliko stotina komada. Ak netko sa par stotica misli neš drmat, mogo bi se dobro zajebat. Ima puuuuuno četveroznamenkastih i poprilično peteroznamenkastih.Totigaje.

I'LL BE BACK

[cry]SJAJNI REZULTATI
Atlantska plovidba: Iduće godine gubitak od 30 milijuna dolara
Autor/izvor: SEEbiz / Hina
DUBROVNIK – Godina 2008. po ostvarenim financijskim rezultatima bit će najbolja godina u povijesti poslovanja dubrovačke brodarske tvrtke Atlantska plovidba, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave te tvrtke Ante Jerković.

Do kraja godine očekuje se dobit veća od 150 milijuna dolara. Na kraju listopada ove godine zabilježena je dobit od 158 milijuna dolara, od toga 151 milijun USD u pomorskom sektoru, no zbog krize očekuje se da će ta dobit na kraju godine biti nešto manja, rekao je Jerković.

Govoreći o prognozama za 2009. predsjednik Uprave Atlantske plovidbe (ZSE:ATPL-R-A) kazao je kako se, ako vozarine ostanu na sadašnjoj razini, očekuje gubitak od 30 milijuna dolara.
Kad su u pitanju investicije u obnovu flote istaknuto je kako se u Vijetnamu trenutačno grade tri nova broda, te da se planira izgradnja još pet novih velikih brodova.

Od ostalih tvrtki, koje posluju u sastavu Atlantske plovidbe, istaknuto je da će zrakoplovna tvrtka Dubrovnik Airlines godinu završiti s pozitivnom nulom, Hotel Lapad će zbog investicija u rekonstrukciji godinu završiti s gubitkom, dok su hoteli Hilton Imperial i Putnička agencija Atlant poslovali u ovoj godini s dobrim rezultatima.

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

par ljudi drma, to je…

ne slažem se. previše rulje, premalo koncentracije i svak može imat po nekoliko stotina komada. Ak netko sa par stotica misli neš drmat, mogo bi se dobro zajebat. Ima puuuuuno četveroznamenkastih i poprilično peteroznamenkastih.Totigaje.
[/quote]

Ako izuzmemo prvih deset, koji imaju oko 50%, ostatak otpada na 7500 dioničara. Ipak mislim da ih nema mnogo preko 10000. Od tisuću do 10000 isto tako. Do tisuću ima svega i tu je gro ostatka, mislim 95% od onih ostalih 50%.

Sveti Vlaho učini nešto, il je sruši na 500 il je digni na 5000.

New Report

Close