We are now in day 3 of the "Obama will save us with infrastructure" specific bounce – so I am going to be start taking some commodity exposure off the table here. The "monolithic" trading (student body left and right) within sectors continues. Every stock in said sector is the same – the stock name is meaningless – either the sector is good or bad.
I’m monitoring other positions to sell; remember the higher we go, the game plan is to get more in cash (but not begin to short) until the market turns back from hope to reality. The "easy" money of this move has now been made, and I’ll forgo the next part of the move up, if there is one, for safety. We had about 11-12 earning warnings the past 48 hours and the market shrugs it all off. That is good from a "stock market" perspective, but as I said repeatedly, we will swing from hope to reality throughout 2009, and we are not going to get caught in the hoopla of hope.
There are real people with real problems being caused by all these job losses in an economy driven 70% by consumption. The idea that road projects and broadband upgrades (that are long overdue) is going to save us in 2009 is silly. But it’s thesis, and thesis is all that matters. What we wanted to see is a change in character – when the dip comes will the buyers surface or run away? So far they have surfaced, so we have to remain constructive to the upside while intellectually shaking our head. Just as we don’t want to stand in front of a stampede of razor clawed bears, neither do we want to stand in front of drunken (on Kool Aid) bulls.
Those of you who caught the DryShips (DRYS) move, I salute you. This apparently is now the daytraders choice of plaything. Just don’t be greedy – you caught 3 years of gains in 3 days.
Iz današnjeg Večernjeg lista:
Predstavnik uprave Atlantske plovidbe Duško Vladović Relja zbog pada vozarina već je najavio kako dubrovački brodar u 2009 očekuje oko 3 milijuna dolara gubitaka, a njihov turistički portfelj, gdje je i dubrovački Hilton, već je ove godine bio u problemima. – Kakva nas turistička godina očekuje, govori podatak kako je grupacija Hilton za 2009. godinu već tri puta od kolovoza revidirala planove, smanjivala ih, a u svjetskim razmjerima očekuje se kako će dno kriza dosegnuti tek 2010. godine – rekao je Relja
obožavam te cikličke dionice, u dobroj godini dobit 150 milja dolara, u lošoj gubitak 3 milje. tako bi od ove dobiti mogli još do 2060 gubiti.
ah da, i mcap 150 milja.
[lol]
obožavam te cikličke dionice, u dobroj godini dobit 150 milja dolara, u lošoj gubitak 3 milje. tako bi od ove dobiti mogli još do 2060 gubiti.
ah da, i mcap 150 milja.
a ako stave tu lovu u dječju štednju ili stambenu štedionicu mogli bi potegnuti komotno do 22 stoljeća. i gdje imaš takvu dionicu za svega 600kn? [smiley]
danas iz dulista:
– Atlantska plovidba bi u sljedećoj godini zbog situacije na globalnom brodarskom tržištu mogla biti u gubitku od nekih tridesetak milijuna dolara – rekao je Duško Vladović – Relja član Uprave Atlantske plovidbe za financijske poslove, dodajući kako dubrovački brodar sljedećih godinu do dvije, koliko su procjene trajanja krize u brodarstvu može „prebroditi“ zahvaljujući i ovogodišnjoj dobiti. No utjecaj svjetske krize osjetiti će se i u hotelskom portfelju, pa primjerice lanac Hitlon na svjetskoj razini već je nekoliko puta smanjivao svoje planove za iduću godinu.
—-OCITO DA UPRAVA DRUKA KAKO BI PODIJELILA STO VISE DIONICA SEBI IZ OVOGODISNJE DOBITI, JER NJIMA PAD CIJENE ODGOVARA. npr: dobit 720000000kn x 0,04=28 000 000 / 5(clanova uprave) =
5 700000 / 610(cijena dionice)= 9442 kom. -ZNACI CIJENA DIONICE MANJA = VISE DIONICA.
PA ZAR VAM NIJE ČUDNO ZASTO JEDINO JERKOVIC I EKIPA IZ UPRAVE GOVORE O MINUSU, GUBITKU ITD.
NEKIMA NIKAD NIJE DOSTA!!!!!!
A u istoj toj dobroj godini mi sa 3500 na 500 kn …
[/quote]
ah da, i mcap 150 milja.
[/quote]
DryShips Inc. 9.18 2:43PM ET Down 1.53 (-14.29%), trenutno.
Sutra AP ide zna se gdje, nadam se, gore.
http://www.posao.hr/oglasi/treci-casnik-palube-3rd-off/174094/
evo da se netko tamo zaposli pa mozemo dobivati info iz prve ruke
Evo ja sam danas kupila 90 komada po preporuci PBZ brokera oni kažu da je trenutno najsigurnije ovdje uložiti i da je krenuo oporavak brodarskog sektora što se može vidjeti vanka jer su gotovo svi brodari u pet dana odradili i do 100% a neki čak i više.
Oni kažu da mi uvjek kasnije odreagiramo i po njima smo do nove godine preko 1000 kuna.
[/quote]
Kad ja nazovem PBZ brokere muški glas mi kaže da se ovaj razgovor snima, mislim da im u opisu radnog mjesta nisu sugestije što kupiti i kad, pa nisu oni coca cola. Ili su možda bili šarmirani, hm da tamo radi i jedna curka, idem je nazvat. [thumbsup]
Taj broker nema pojma, prvo nesmije tako govoriti, drugo u krivu je, ja sam danas prodao po 610 ako si vidila sve one transakcije u minut do 4, zato jer se brodari opet nemilice ruše u americi ato vidiš iza 2 ure. Poanta je jahati na valovima, tko god kaže držim dionicu nisam špekulant, taj nema pojma o burzi. Npr. u zadnjih 20 dana izišao na 700,jučer kupio na 551, dana izišao na 610.
Ali čekam je na 300 u konačnici sa svim šoldima, pusti brokere, moj je meni savjetovao JDBA i jednom u životu poslušao i popušio 250000….
—-OCITO DA UPRAVA DRUKA KAKO BI PODIJELILA STO VISE DIONICA SEBI IZ OVOGODISNJE DOBITI, JER NJIMA PAD CIJENE ODGOVARA. npr: dobit 720000000kn x 0,04=28 000 000 / 5(clanova uprave) =
5 700000 / 610(cijena dionice)= 9442 kom. -ZNACI CIJENA DIONICE MANJA = VISE DIONICA.
PA ZAR VAM NIJE ČUDNO ZASTO JEDINO JERKOVIC I EKIPA IZ UPRAVE GOVORE O MINUSU, GUBITKU ITD.
NEKIMA NIKAD NIJE DOSTA!!!!!!
Mozda, a jesi li i ti napravio vlastitu kalkulaciju za 2009. godinu ako vozarine ostanu iste?
Iz današnjeg Večernjeg lista:
Predstavnik uprave Atlantske plovidbe Duško Vladović Relja zbog pada vozarina već je najavio kako dubrovački brodar u 2009 očekuje oko 3 milijuna dolara gubitaka, a njihov turistički portfelj, gdje je i dubrovački Hilton, već je ove godine bio u problemima. – Kakva nas turistička godina očekuje, govori podatak kako je grupacija Hilton za 2009. godinu već tri puta od kolovoza revidirala planove, smanjivala ih, a u svjetskim razmjerima očekuje se kako će dno kriza dosegnuti tek 2010. godine – rekao je Relja
ah da, i mcap 150 milja.
[/quote]
kolega,samo ispravak netocnog navoda;ocekivani gubitak u 2009 30m$,a ne 3m$.link:http://dulist.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=2934&Itemid=65