Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
Hahahahaha… to je sve što imam za reć. Čovjek zna da raste i krca se, a zašto raste niti zna niti će ikad znati. Pajdo ti si bio i ostat ćeš gospon multinick koji je osuđen koristiti tuđe mišljenje i zastarjelu informaciju iz druge ruke, bez obzira otišao sutra BDI gore ili ne. Možda bi mogao tako i otići na veća manja.
Drž se ti twin deckera, eto ti Atlantske sutra na 700. Al rast će i Ledo, mirovinac pokupovo [bye]
Mislim da ubrzo možemo očekivati dokapitalizaciju i rast cijene dionicd na 1500 – 2000 kuna, sa prespektivom rasta prema 3000 kuna do kraja godine. Ne zaboravite da se osim fundamenata i očekivanja budućih poslovnih rezultata uračunavaju u cijenu dionice.
Mislim da ubrzo možemo očekivati dokapitalizaciju i rast cijene dionicd na 1500 – 2000 kuna, sa prespektivom rasta prema 3000 kuna do kraja godine. Ne zaboravite da se osim fundamenata i očekivanja budućih poslovnih rezultata uračunavaju u cijenu dionice.
[/quote]
Taj scenarij mi jako paše…jaaako… [pray]
Bakar,
Upravo suprotno, zamisli nakrcaš se a nisi ni sam siguran u što ulaziš, mene do danas ovdje nije bilo, a kad govoriš pesimistično možeš računati da će protiv tebe bit većina, jer tko je ovdje, pa naravno oni koji su zainteresirtani koji imaju dionice. Baš sam imao lijep dan i baš sam se zabavio. Čisto me je zanimalo koliko se tip razumije u to što piše, i iz postova je jasno da on zaraditi može samo na puku sreću. Isto tako možeš otići na kladionicu i uplatiti listić. Sprda se sa tween deckerima… Ni nezna da je tween vrsta broda, čije je kretanje itekkako povezano sa handysizerima. Pa kaže bavi se tween deckerima… 🙂 Zato što je doživotno osuđen da uključi yahoo ili bloomberg ili reuters i da vidi što je sa drys-om u americi… i da pročita što je neko drugi rekao i bude jako pametan. Mislim… Presmiješno, pa to može 90% populacije Zagreba.
…obrnuto proporcionalna od kretanja cijene Handyja… opet ti kažem insajderu, dok ti ovdje trkeljaš moja imovina raste. Raste li tvoja? Pa ti ni u svom sektoru zaraditi neznaš. Loše. Pa to može 90% populacije Zagreba [bye]
…obrnuto proporcionalna od kretanja cijene Handyja… opet ti kažem insajderu, dok ti ovdje trkeljaš moja imovina raste. Raste li tvoja? Pa ti ni u svom sektoru zaraditi neznaš. Loše. Pa to može 90% populacije Zagreba [bye]
Ma pusti ga, ili ne vidiš da i sa tipkovnicom ima problema. Izgubio čovo pa mu krivo, veli da su ovdje oni koji su zainteresirani, kraj citata, a on eto upao slučajno, ušao u trejd i popušio koju tisuću i sad se prenemaže. A tko zna možda je očekivao da će Atlanska doći na lipu dvije i da će postati vlasnik, Gagarin na naslovnoj bulletina, na burzi je sve moguće. Ajde bog, čeka me naporan dan.
Ma čovo je vjerojatno neki insajder iz struke, možda čak iz ATPL, pa brije da ima super dobre informacije iz prve ruke o rasvjetama u lukama, a ne ko mi sa Bloomberga. Samo, kako će to njemu pomoći? BSN
Daj bože da počne sve ići gore, ali realno gledano, gole činjenice nema razloga (uz dužno štovanje psihološkom momentu) za tako skokovitu promjenu na gore.
Evo ja bih samo jednu opasku ako može!
Zar stvarno mislite da su oni tamo preko bare baš takvi idioti koji ne znaju niti jednu od ovih činjenica što vi navodite, pa su onda jadni i neuki ovaj tjedan tako naivno protrgovali nekoliko mcapa DRYS-a?
Zamislite da je netko protrgovao jedno 3 miliona dionica ATPL ovaj tjedan? Znam da je ludo i nerealno za uspoređivanje, ali zar se niti jednom niste zapitali šta to oni očekuju idućih mjeseci i godina, kad baš u ovom trenutku svih mogućih kriza, naprave najveći promet u povijesti firme?
I još nešto za razmišljanje…
U protekla 2 mjeseca nije bilo značajnih promjena broja dionica koje ima prvih osam dioničara (HFP, trezor, Crosig, članovi Uprave) i plus deseti D.Š., te zbroj tih 9 dioničara iznosi 651.918 dionica dok zbroj svih ostalih dioničara ukupno iznosi 743.602 dionice.
U istom periodu, znači od 10.10.08. zaključno s 10.12.08., protrgovano je ukupno 392.179 dionica od preostalih 743.602 dionice koje nisu u vlasništvu 9 navedenih.
Prosječna cijena dionice je na dan 10.10.08. bila 1130 kuna, a 10.12.08. je 615 kuna.
Ako to nije bila akumulacija, onda stvarno ne znam šta je…
(Znam da je tu bilo i onih koji su po nekoliko puta kroz ruke provukli dionice pa ću uzeti u obzir i to.)
Međutim, ovi podaci o prometu dionica ATPL pa i brodara vanka i to baš u trenutku najveće krize, mene nikako ne mogu ostaviti ravnodušnim, iako pojma nemam šta je tween decker!
Hahahahaha… to je sve što imam za reć. Čovjek zna da raste i krca se, a zašto raste niti zna niti će ikad znati. Pajdo ti si bio i ostat ćeš gospon multinick koji je osuđen koristiti tuđe mišljenje i zastarjelu informaciju iz druge ruke, bez obzira otišao sutra BDI gore ili ne. Možda bi mogao tako i otići na veća manja.
Kada je mirovinac kupovao?
Drž se ti twin deckera, eto ti Atlantske sutra na 700. Al rast će i Ledo, mirovinac pokupovo [bye]
[/quote]
Mnogi pomorci još uvijek percipiraju Atlantsku kao malog marginalnog brodara sa flotom za teške terete. To se odavno promijenilo, iako je u svjetskim razmjerima još uvijek mali brodar.
Ako cijene rude okrenu u plus, Kinezi će početi ubrzanu akumulaciju "dok ne poskupi".
Mogli bi ovih dana dočekati prvi ozbiljniji rast BDI.
iako pojma nemam šta je tween decker!
Ja znam sto je flush-decker! Zna li to i Kozmos?