Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Ameri blizu 5% rasta danas !
Brodari ne vide izlaz niti 2010. iz sadašnje situacije.
Uračunajte ovdje izrečeno u poslovanje našoh brodara u 2009. i 2010.
http://www.poslovni.hr/102634.aspx
Ja se ne bih usudio to kupovati.
zašto pišeš onda ovdje ako se ne usuđuješ kupiti? čitaš jednostrano, upadaš u dionicu koja nije od tvog interesa, pusti nas, uvijek ima katastrofičara, zašto ne citiraš one navode koji argumentirano govore o oporavku brodara sredinom 2009? aj brini o svom portfelju kolega
NIKO TE I NE TJERA DA KUPUJEŠ BRODARE.
ZAPAMTI SAMO DA ĆE OPORAVAK SVJETSKOG GOSPODARSTVA KRENUTI UPRAVO NA OSNOVU VELIKIH INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA U CIJELOM SVIJETU, A POGOTOVO U KINI. ZA TO ĆE IM TREBATI JAKO PUNO ČELIKA ZA KOJI ĆE NETKO TREBATI PREVESTI SIROVINE. KADA BDI KRENE GORE BITI ĆE TO JAKO BRZO I MNOGI ĆE SE LUPATI U GLAVU ŠTO NISU KUPOVALI ATPL NA 500 KUNA.
Šta je? Tišina? Niste kupili pa šutite?
Bacite oko na Drys. tako to izgleda kad BCI (cape komponenta BD indexa) naraste za bod dva. Pitam se kako će to izgledati kad krene rasti po 100-tinjak bodova dnevno. A onda se pitam kako će to izgledati kad krene preko brekeven pointa.
Nebojte se, stići ćete kupit. Neće ATPL nigdje još, mora Drys još poduplat da mi krenemo…. samo vam dajem na maštu kako će to izgledati kad BDI zaista krene rasti, jer ovo je još uvijek qurchina. [kiss]
Neznam odakle ovakav optimizam,
tek se počelo ploviti za par tisuća dolara (s gubitkom) a di je cila 2009, još že ovdje biti padova i to kakvih…
zašto pišeš onda ovdje ako se ne usuđuješ kupiti? čitaš jednostrano, upadaš u dionicu koja nije od tvog interesa, pusti nas, uvijek ima katastrofičara, zašto ne citiraš one navode koji argumentirano govore o oporavku brodara sredinom 2009? aj brini o svom portfelju kolega
[/quote]
Potpisujem, nije Atlanska za šonje. [thumbsup]
DRYS – protrgovalo se više od 50% MCAP-a ako sam dobro gledao.
Mislim da je uzrok rasta brodara najava skorih pregovora Kineza i rudara, nekoliko mjeseci prije roka (travanj). Bez obzira na smanjivanje cijena rudace, ako bi se to postiglo bio bi to up signal za brodare koji ce se susresti sa povecanom potraznjom kineskih celicana (zbog jeftinijeg celika). Naravno, razlog ovog runa treba traziti i u najavama Kineza (a i Amerikanaca) da ce stimulirati gospodarstvo.
Zasad nema nekih vecih naznaka da ce bilo spot, bilo TC, ici znacajnije up. No to je burza – anticipira buduce dogadjaje, pa cak i one koji ce mozda propasti (oprez!)
Mislim da je uzrok rasta brodara najava skorih pregovora Kineza i rudara, nekoliko mjeseci prije roka (travanj). Bez obzira na smanjivanje cijena rudace, ako bi se to postiglo bio bi to up signal za brodare koji ce se susresti sa povecanom potraznjom kineskih celicana (zbog jeftinijeg celika). Naravno, razlog ovog runa treba traziti i u najavama Kineza (a i Amerikanaca) da ce stimulirati gospodarstvo.
Zasad nema nekih vecih naznaka da ce bilo spot, bilo TC, ici znacajnije up. No to je burza – anticipira buduce dogadjaje, pa cak i one koji ce mozda propasti (oprez!)
[/quote]
ja se samo nadam da će propast to da će sve propast
Upravo "Zagreb" prolazi ispred Gradskih zidina prema Pločama. Neka im je mirno more i uspješna zarada.
NIKO TE I NE TJERA DA KUPUJEŠ BRODARE.
ZAPAMTI SAMO DA ĆE OPORAVAK SVJETSKOG GOSPODARSTVA KRENUTI UPRAVO NA OSNOVU VELIKIH INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA U CIJELOM SVIJETU, A POGOTOVO U KINI. ZA TO ĆE IM TREBATI JAKO PUNO ČELIKA ZA KOJI ĆE NETKO TREBATI PREVESTI SIROVINE. KADA BDI KRENE GORE BITI ĆE TO JAKO BRZO I MNOGI ĆE SE LUPATI U GLAVU ŠTO NISU KUPOVALI ATPL NA 500 KUNA.
[/quote]
Misliš novi Newdeal?
Prvi ili drugi?
Tada bi trebao znati da je nakon 2. deala,Amerika opet zapala u recesiju 1937.
Oporavak je počeo tek 2. svjetskim ratom i naglim uzletom vojne industrije.
Da li je Newdeal pomogao oporavku gospodarstva ili ga samo usporio?
Oko toga se i danas spore ekonomisti.
Pravi oporavak je krenuo tek 1939.
Kada oni dođu u probleme izlaz nije lagan.
Niti brz.
Upravo "Zagreb" prolazi ispred Gradskih zidina prema Pločama. Neka im je mirno more i uspješna zarada.
A mogao si i uslikati i bacit na forum….