ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 01:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
74.725
1,525
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

vidim da se neki i dalje guraju na kupnji, a zašto pitam vas ja? nema nikakve potrebe stavljati se na kupnju iznad 500 kn, cijela ZSE je u rasulu i tone, a čak i EU pada. na svim likvidnim dionicama uskoro će novi val margin callova, pa razmislite dokle ćemo još potonuti i koliko ćete dodatno izgubiti. sjetite se samo entuzijasta koji su kupovali sad u petak iznad 600 kn [bye]

mogu vam reći zašto sam ja kupovala na 866
zato što sam smatrala da je to odlična cijena za ovu dionicu
i još uvijek to mislim
budući da ne kupujem srećku na lutriji
nego udio u firmi koja čitavo vrijeme dobro posluje
i uvjerena sam da će, unatoč ovoj krizi, opstati i nadalje dobro poslovati
iako ne mogu reći da sam sretna što se cijena ovako strmopizdila
nisam ni očajna što je nisam ulovila na dnu
jer bi to značilo da moram čučati u zasjedi svaki božji dan i buljiti u monitor
te biti u neprekidnoj neizvjesnosti
a budući da ovo traje već tjednima
mislim da bih dosad već izludila
isto tako sam uvjerena da dno neće biti najavljeno u središnjem dnevniku
pa da se svi lijepo bezbrižno stignu ukrcati
već će vjerovatno samo jednog dana početi šibati prema gore
i na bidu će najednom nastati krkljanac
dakle, netko mora kupovati na svim razinama
na kojima postoji želja prodavatelja da iz bilo kojeg razloga izađu iz pozicije
ja sam ušla na razini koja je meni bila vrlo prihvatljiva
možda ću dokupiti još ako bude keša
ako vi imate neke svoje targete
lijepo ih sačekajte
i pustite ostale da ulaze po svojima
a tržište će odraditi ostalo

[/quote]
Je samo da li će biti dovoljno novih budala koji će to kupovat kad se stvori euforija. A za stvorit euforiju trebalo bi da se pobijedi desetak utakmica uz dobru igru i onda će se tek stadion počet popunjavat. I ako nas dohvati kriza tko će kupovat, koliko će to sve trajat? Ponedjeljak bi trebalo ukinut, depresivan dan, bed totalka.

Sveti Vlaho učini nešto, il je sruši na 500 il je digni na 5000.

sve su to gluposti.ne zaboravite da je profit ATPL-a 515kn po dionici.sve što se događa je nerealno.netko namjerno ruši cijenu dionica.ljudi nemojte prodavat po niskim cijenama.kad neće imat što kupit cijena će porasti.

u prvih 5 minuta pedalj do blokade. ok, ne znači (još) ništa, ali tko kupuje???? da mi je znati….

to i mene zanima….
[/quote]

Ja kupio.26 kom po 551,90.(šteta što sam to kupio za prijatelja,jer ja osta bezpara.) [cry]

(P)ostao san dugoročni dokupljivač

Ovdje upišite svoj komentar…

Tri su uvjeta potrebna da bi čovjek bio sretan: biti budala, egoist i zdrav; Ali, ako vam nedostaje prvi, sve je izgubljeno!

jethro, misliš da je moguće prognozirati dno???? kojom metodom: grah, kugla,tarot…. mislim da takva razmišljanja nemaju smisla….

ne mislim da je moguće prognozirati dno, a niti to ne pokušavam. to je kao da čimpanzi dajem da baca strelicu i tamo di pogodi tamo je kraj… možda nisam bio jasan, probat ću drugačije:
nije stvar u prognoziranju dna, ono će se samo pokazati koje je, a to je kada promet bude težio nuli. inače to nije slučaj, jer uvijek postoji neka vijest koja digne dionicu, nešto se dogodi. toliko smo duboko u blato ugazili da ćemo se još daviti u njemu oho-ho. trezor atpl može još malo talasati sa onih nekoliko promila koji su joj ostali do zakonskih prihvatljivih 10% popunjavanja svojim dionicama i tako davati umjetno disanje dionici.
mnogi će otići sa burze, smanjit će se brojevi postova, apatija će obuzeti sve dioničare, kupnja će nesta(ja)ti i neće biti nikakva senzacija kupiti dionicu (npr) atpl po nekoj sumi, kad je takva cijena (ili vrlo slična) bila i neki dan.
jednostavno, neće se bid i ask preklapati, bit će veliki raskorak.
pokušao sam doumiti neki drugi scenario, no ovaj mi se čini najrealnijim.
to da će buknuti u jednom trenutku, to je točno, no do tog trenutka će proći vremena-i-vremena, jer je ovo već gadno zaglibilo. a to svo vrijeme će dionica biti po ful niskoj cijeni i svejedno će ti biti jel je kupiš za 350 ili 300 kn (hehe samo 50 kn razlike, ali čak 15% jeftinije) kad svi pucaju na red veličine 000 kn.
na žalost, htjeli mi priznati ili ne, ali u debljem smo k..c.

Pozdrav,

evo me malo opet na ovu temu, neki će reći likovat.
Kad sam prije mjesec i pol dana napisao da ću ATPL kupovat po 450 – 500 kuna objašnjavajući utjecaj krize na cijene dionica dobio sam hrpu jedinica. E sada ćete me još bolje okolčiti jer ću vam ponoviti da se u mom 13 godišnjem dioničarskom iskustvu desilo podosta toga što mi govori da sam zapravo pogriješio jer je ATPL pala puno više i puno naglije nego sam očekivao pa ću je kupit opet na cca 180 kuna (zadržavam mogućnost da se ponovno ispričam za grešku kao sada).
Dakle, ponavljam svoje iskustvo: u krizi fundamenti i kvalitetno poslovanje firme imaju vrlo mali utjecaj u cijenu dionice. Dapače. Cijena kvalitetnijih i samim time likvidnijih dionica uvijek će više pasti nego onih loših i nelikvidnijih.
ATPL sam (gubeći 500kn/dionica) prodao po 1800 kn i za cijenu jedne kupit ću ih barem 10. Ko još danas progleda može još uvijek utrostručiti broj svojih dionica.

Poštovanje i sretno svima!

Tri su uvjeta potrebna da bi čovjek bio sretan: biti budala, egoist i zdrav; Ali, ako vam nedostaje prvi, sve je izgubljeno!

Preko 4 mil. prometa na ATPL. Ovo odavno nije viđeno. Netko se zbilja divljački iskrcava, ali i ovaj što kupuje ne popušta.

Pozdrav,

Kad sam prije mjesec i pol dana napisao da ću ATPL kupovat po 450 – 500 kuna objašnjavajući utjecaj krize na cijene dionica dobio sam hrpu jedinica. E sada ćete me još bolje okolčiti jer ću vam ponoviti da se u mom 13 godišnjem dioničarskom iskustvu desilo podosta toga što mi govori da sam zapravo pogriješio jer je ATPL pala puno više i puno naglije nego sam očekivao pa ću je kupit opet na cca 180 kuna (zadržavam mogućnost da se ponovno ispričam za grešku kao sada).
Dakle, ponavljam svoje iskustvo: u krizi fundamenti i kvalitetno poslovanje firme imaju vrlo mali utjecaj u cijenu dionice. Dapače. Cijena kvalitetnijih i samim time likvidnijih dionica uvijek će više pasti nego onih loših i nelikvidnijih.
ATPL sam (gubeći 500kn/dionica) prodao po 1800 kn i za cijenu jedne kupit ću ih barem 10. Ko još danas progleda može još uvijek utrostručiti broj svojih dionica.

Poštovanje i sretno svima!

nije popularno prognozirati nisku cijenu dionice zbog (ako ništa drugo) kolegijalnosti, ali ovo je već toliko očito sve da gubi svaki smisao i diplomatičnost i kolegijalnost. ono što je jako važno i što si ti dobro napisao, bitna je relativna a ne apsolutna cijena onome tko računa sa ovom dionicom u budućnosti. popušio sam para i para ne samo na atpl, nego u svemu. ne računam više u novcima, nego u dionicama.
ne namjeravam sa ovom dionicom u konačnici zaraditi xy kuna po dionici, nego xyz%.
a da ću se načekati, načekat ću se. jednostavno, kao da sam oročio lovu.

Pozdrav,

Kvalitetna analiza….svaka čast….samo nisi rekao ako slučajno ne padne na 180 kn dali ćeš je ikako kupiti….jer je po tvojoj "analizi" – precijenjena…..a na 180 kn je i ja sam mogu zakucati za 2 min. ( a i niže po potrebi )….a vjerujem da ima bolesnika koji mogu i na 18 kn…..(i to je puno )….

Dno je na oko 200 kuna. Bar tako misli Vlad1111.

novak@ Dno je na oko 200 kuna. Bar tako misli Vlad1111

Anonimno, 01.12.2008. u 14:42
vlad ti je odredio dno da ti prodas sad,pa kad dodje do 200 onda ce ti vlad odredit novo dno da opet prodas na 200 misleci da ces kupit jeftinije…i tko je koga tu namagarcio???????

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Preko 4 mil. prometa na ATPL. Ovo odavno nije viđeno.

Da, cijelih mjesec i pol dana…na 1.189 kn protrgovano je 24 tisuce komada…

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

New Report

Close