Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 7.595 | 155 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Ima li netko graf po količini protrgovanih dionica?
nisam rekao da je 500 dno nego da ne treba kupovati iznad 500. ja osobno planiram kupovati oko 400 kn.
A ako dođe do 400, naći ćeš novi još niži target.
vidim da se neki i dalje guraju na kupnji, a zašto pitam vas ja? nema nikakve potrebe stavljati se na kupnju iznad 500 kn, cijela ZSE je u rasulu i tone, a čak i EU pada. na svim likvidnim dionicama uskoro će novi val margin callova, pa razmislite dokle ćemo još potonuti i koliko ćete dodatno izgubiti. sjetite se samo entuzijasta koji su kupovali sad u petak iznad 600 kn [bye]
mogu vam reći zašto sam ja kupovala na 866
zato što sam smatrala da je to odlična cijena za ovu dionicu
i još uvijek to mislim
budući da ne kupujem srećku na lutriji
nego udio u firmi koja čitavo vrijeme dobro posluje
i uvjerena sam da će, unatoč ovoj krizi, opstati i nadalje dobro poslovati
iako ne mogu reći da sam sretna što se cijena ovako strmopizdila
nisam ni očajna što je nisam ulovila na dnu
jer bi to značilo da moram čučati u zasjedi svaki božji dan i buljiti u monitor
te biti u neprekidnoj neizvjesnosti
a budući da ovo traje već tjednima
mislim da bih dosad već izludila
isto tako sam uvjerena da dno neće biti najavljeno u središnjem dnevniku
pa da se svi lijepo bezbrižno stignu ukrcati
već će vjerovatno samo jednog dana početi šibati prema gore
i na bidu će najednom nastati krkljanac
dakle, netko mora kupovati na svim razinama
na kojima postoji želja prodavatelja da iz bilo kojeg razloga izađu iz pozicije
ja sam ušla na razini koja je meni bila vrlo prihvatljiva
možda ću dokupiti još ako bude keša
ako vi imate neke svoje targete
lijepo ih sačekajte
i pustite ostale da ulaze po svojima
a tržište će odraditi ostalo
blokada [huh]
Kupnja – ATPL-R-A
2 545.00
1 543.00
23 533.79
100 533.78
17 533.50
Prodaja – ATPL-R-A
201 550.00
90 551.01
59 555.00
7 558.90
35 559.00
Ode.
ATPL-R-A 550,00 565,00 550,00 -10.11 % downTrgovanje dionicom je suspendirano 4.771 2.636.692,65
hm… ne bih se složio sa onima koji ne mogu pogoditi dno. znam, apsurdno zvuči, ali scenario je ovakav: nakon što odjuri do dna, neće biti trenutnog skoka ka gore – činjenica koja se očekuje/ iščitava iz postova onih koji spominju dno. kriza je jednostavno preduboka da bi recovery bio strelovit. s obzirom na dubinu i ozbiljnost svega, predviđam da će doći do zaleđivanja crobija… oni koji imaju još to malo dionica neće ih dati budzašto, stajat će npr nalozi na asku najmanji npr 300 kn, bid će biti nešto smiješno, tipa 50kn… promet nikakav. tu i tamo će možda netko prodati neku dionicu i bit će ono +-30%, dežurni dirigenti sa neprodanim dionicama će probati napucavati sa 2 – 3 dionice na bidu cijenu, no ni to (više) neće prolaziti.
eh, ako u tom smislu mislite gađati dno, onda nema beda. bed gađanja dna je gađanje točke infleksije, a crobi tendira smrzavanju – mizernom prometu na niskoj razini.
ima li netko nekakav drugačji mogući scenario? hajd’, dajte izložite, da prokomentiramo.
dobro governor veli… na bdi će se prvo umiranje krize vidjeti.
mislim da više nije bad odabrati najnižu točku, nego najkasniji dan ulaska :-)))
svi mogu ući po najnižoj vrijednosti +- recimo 10%, nije bad, utući pola milje u atlantsku po najnižoj cijeni mi se ne čini neki zgoditak. veći će zgoditak biti kada ući po najnižoj cijeni.
hm… ne bih se složio sa onima koji ne mogu pogoditi dno. znam, apsurdno zvuči, ali scenario je ovakav: nakon što odjuri do dna, neće biti trenutnog skoka ka gore – činjenica koja se očekuje/ iščitava iz postova onih koji spominju dno. kriza je jednostavno preduboka da bi recovery bio strelovit. s obzirom na dubinu i ozbiljnost svega, predviđam da će doći do zaleđivanja crobija… oni koji imaju još to malo dionica neće ih dati budzašto, stajat će npr nalozi na asku najmanji npr 300 kn, bid će biti nešto smiješno, tipa 50kn… promet nikakav. tu i tamo će možda netko prodati neku dionicu i bit će ono +-30%, dežurni dirigenti sa neprodanim dionicama će probati napucavati sa 2 – 3 dionice na bidu cijenu, no ni to (više) neće prolaziti.
eh, ako u tom smislu mislite gađati dno, onda nema beda. bed gađanja dna je gađanje točke infleksije, a crobi tendira smrzavanju – mizernom prometu na niskoj razini.
ima li netko nekakav drugačji mogući scenario? hajd’, dajte izložite, da prokomentiramo.
dobro governor veli… na bdi će se prvo umiranje krize vidjeti.
mislim da više nije bad odabrati najnižu točku, nego najkasniji dan ulaska :-)))
svi mogu ući po najnižoj vrijednosti +- recimo 10%, nije bad, utući pola milje u atlantsku po najnižoj cijeni mi se ne čini neki zgoditak. veći će zgoditak biti kada ući po najnižoj cijeni.
mogu se složiti u činjenici da zse muči puno veći problem
nego što su poteškoće u realnom sektoru
a to je neklikvidnost zbog nedostatka akcije većih igrača
budući da je lova iz OMF-ova angažirana za neke druge projekte
pa je moguć i scenarij zaleđivanja crobexa
ali što ako se to ne dogodi?
svaka situacija obiluje nizom faktora koji mogu ishod okrenuti u bilo kojem smjeru
i nije pametno kladiti se u jedan jedini ishod
pogledajte, recimo, GM
prognoze su za njega bile više nego loše, čak i katastrofične
pa je u jednom danu skočio za 35%
tko kaže da se to ne može dogoditi i ovdje?
no dobro, ako i dođe do smrzavanja cijene
koliko vi mislite da će to trajati?
godinu, dvije?
a što će svi oni fondovi raditi svo to vrijeme?
bože mili, pa u kojem god trenutku da kupite
ako ste kupili na dnu, super!
jer prije ili kasnije će doći onaj trenutak
kada će baš svi odlučiti da je vrijeme za akciju
kao što sada baš svi misle da je vrijeme za plakanje
evo za račundžije:
ako atpl još 10 dana bude imala pad od 5% dnevno, za 10 radnih dana burze ona je nešto ispod 330.
ok, moguć je i rast, no moguć je i pad veći od 5% dnevno…
[/quote]
…
bože mili, pa u kojem god trenutku da kupite
ako ste kupili na dnu, super!
jer prije ili kasnije će doći onaj trenutak
kada će baš svi odlučiti da je vrijeme za akciju
kao što sada baš svi misle da je vrijeme za plakanje
[/quote]
maco, mislim da nije tako. rekoh, pola milje utući u atpl na najnižim vrijednostima nije isto sada, kao i za npr 3 mjeseca. za 3 mj dobiješ cca 8000 kn kamata :-)))
naravno, uz pretpostavku da je isti ulaz. niže od nižeg – ne može. a najniže će biti onda kada neće biti prometa.
eto…