Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Jel ova zadnja transakcija manipulacija ili što?
2421 15:59:15 581,00 1 581,00
2420 15:59:12 591,00 16 9.456,00
2410 15:58:20 592,00 17 10.064,00
2398 15:57:44 580,00 27 15.660,00
2397 15:57:44 580,00 20 11.600,00
2396 15:57:44 581,00 50 29.050,00
2395 15:57:44 587,00 20 11.740,00
2394 15:57:44 588,00 6 3.528,00
Na normalnoj burzi bi bila poništena (ili se takav nalog nebi mogao ni zadati), a počinitelj kažnjen. Na PBZ investoru na pokušaj zadavanja dobijete upozorenje , da će se to smatrati manipulacijom , i da podliježe sankcijama.
Ne sjećam se ikada da je ULPL-R-A bila skuplja od ATPL-R-A. Možda griješim…
atpl u blokadi sa 580, ulpl 585.
ali sada stvarno više nema veze tko što koliko kada gdje i zašto.
ali dajte molim vas mi recite: govori se da će 09 biti bolna za burzu, privredu, sve…
od 0 nas dijeli samo 1618 bodova. da li to znači da će burza zveknuti do nove godine ovim tempom i cijelu 09 biti na 0 ili bi možda mogla cicimici dolje/dan? crobi umire na 900-1200. to je samo još 400-700 bodova (!!), a to je nešto malo više od polovice sadašnjeg. ovim tempom kupujemo par stotina dionica atpl pod bor. 50% pad i 50% rast na ovako malim brojevima više nije nešto.
Nas 500 kuna uđeš sa 100 000 Eura. Kad se vrne natrag na 1000 kuna eto ti 200 000 Eura minus brokerska naknada, a da nisi ni orao ni kopao. Da ne govorim što će biti kad se popne na 4000. Samo neznam da li bi u Vrapču doznao za tu vijest. [proud] Zato kako Kardum kaže čuvajte svoj novac a ja se bojim da u zadnje vrijeme govori istinu. [undecid] Ili ako je ovo naša žrtva za spas domovine nek na Medvedgradu barem naprave spomenik žrtvama ZSE-a. Atlanska bi tu zauzela dosta prostora pošto ima oko 7000 dioničara, možda malo manje. Normalno na spomeniku bi pisali Nickovi, da susjed ne kaže, vidi vidi znao sam da je lopov, neka neka.
Nedavno smo gledali masovnu kupnju ATPL na 900 kn jer je kao "super prilika".
Onda smo gledali guranje malih na kupnji na 800 jer je još "bolja prilika".
Zatim smo gledali guranje na kupnji na 700 jer je to "neponovljiva prilika".
Sad gledamo guranje na kupnji na 600 kn jer je "prilika iz snova".
Pa dobro ljudi zar vi ništa ne naučite iz svojih grešaka?
Zar stvarno mislite da ATPL u ovom burzovnom kolapsu neće pasti još -20% niže? Zar stvarno ne vjerujete da će 2009. biti komatozna za sve burze, a pogotovo za našu malu jadnu burzicu?
Naravno da to sve znate!
Pa doboro kog se onda vraga naguravate iznad 600 kn? Pa zar niste vidjeli na 900, 800, 700 … da to ničemu ne služi i da samo gubite novac?
Ne razumijem vas, stvarno vas ne razumijem…
Sa 3.596,00 kn dionica ATPL pala na današnjih 581,00kn !!!!
Onaj tko na ovoj dionici ima zaradu je mađioničarski virtouz svih vremena, osim brokera naravno..
..ovo se sve lijepo svodi na jednu izmanipuliranu režiju iz samog vrha hrvatske države, da uništi ovu tvrtku i da ju slijedeće godine kupi netko iz vlade za 1,00 kn i da ime novoj tvrtki PLAT-R-A, a naše dionice da poništi na bezvrijednu nulu!
to se evo na očigled cijelog svijeta piše svim tvrtkama u hrvatskoj, i pojeo vuk magarca, i idemo dalje..
Na PBZ investoru ne možeš zadati nalog manji od 1.000kn.
Stvarno mislim da bi takve transakcije trebali poništavati.
……večer
– Gotov je tjedan …. , crni ….. ili bar tamno smeđi …. [smiley]
-Governor (Arnold) je imao recept …. , neki tlum sa većim količinama Balića ….
….navodno se popravlja raspoloženje …..
-Meni dolazi večeras gospođica Srijeda …. , iako je Petak ….. , ali kriza je i ja isto
stežem remen ….. , zapravo mi je ona dovoljna jer nisam ni ja kao prije ……
….svatko ima svoje sisteme ….
-Možda drugi tjedan bude bolji ….. , u svim aspektima …..
-Mislio sam kako će nakon prekjučerašnjg pada , danas isto vegetirati kao i jučer …
…… , ali ovo je katastrofa ….
-Tehničari su čak najavljivali i rast …….do 2800 … [smiley]
-Dr M Wagner
P.S.
-Zapravo me zanima ….. je li gore spomenuta , još uvjek gospođica ….?????
…..mislim , razvedena je …. , a djeca joj već idu u školu ….. [smiley]
-Ili bih je trebao nekako drukčije titulirati ….. ???? [smiley]
……večer
– Gotov je tjedan …. , crni ….. ili bar tamno smeđi …. [smiley]
-Governor (Arnold) je imao recept …. , neki tlum sa većim količinama Balića ….
….navodno se popravlja raspoloženje …..
-Meni dolazi večeras gospođica Srijeda …. , iako je Petak ….. , ali kriza je i ja isto
stežem remen ….. , zapravo mi je ona dovoljna jer nisam ni ja kao prije ……
….svatko ima svoje sisteme ….
-Možda drugi tjedan bude bolji ….. , u svim aspektima …..
-Mislio sam kako će nakon prekjučerašnjg pada , danas isto vegetirati kao i jučer …
…… , ali ovo je katastrofa ….
-Tehničari su čak najavljivali i rast …….do 2800 … [smiley]
-Dr M Wagner
P.S.
-Zapravo me zanima ….. je li gore spomenuta , još uvjek gospođica ….?????
…..mislim , razvedena je …. , a djeca joj već idu u školu ….. [smiley]
-Ili bih je trebao nekako drukčije titulirati ….. ???? [smiley]
Vjerojatno je špekulantica…..
Sa 3.596,00 kn dionica ATPL pala na današnjih 581,00kn !!!!
Analitičari su istraživali i ustanovili da u ovakvim velikim krizama (a ova je nesumljivo takva) dionice padaju na 10% vrijednosti svog ATH. Prema tome, ATPL ima za pasti još oko -40% u odnosu na trenutnu cijenu i onda trebamo dići kredite, prodati kuće i nakrcati se na oko 350 kn [thumbsup]
To bi moglo biti već u janurau-februaru 2009. [thumbsup]
Analitičari su istraživali i ustanovili da u ovakvim velikim krizama (a ova je nesumljivo takva) dionice padaju na 10% vrijednosti svog ATH. Prema tome, ATPL ima za pasti još oko -40% u odnosu na trenutnu cijenu i onda trebamo dići kredite, prodati kuće i nakrcati se na oko 350 kn [thumbsup]
To bi moglo biti već u janurau-februaru 2009. [thumbsup]
[/quote]
ako uspiješ dobiti kredit ili prodati kuću
a da je ne daš u bescjenje
no, zar ne bi mogao doći netko puno jači i s puno više love
i krenuti u preuzimanje?
što mislite, kakve su šanse za takav scenarij?
neće moći doć do preuzimanja jer svi vrebaju ja prvi , samo pokušavaju što jeftinije proći, ali mislim da će idućeg tjedna već počet ukrcavanje,jer u siječnju će biti kasno
Sumnjam preuzimanje, brodari vani nemaju casha za takve stvari a na kredite i bankovne garancije mogu zaboraviti…
A kad se situacija popravi, već će i ATPL cijena biti na većoj razini.
Sumnjam preuzimanje, brodari vani nemaju casha za takve stvari a na kredite i bankovne garancije mogu zaboraviti…
A kad se situacija popravi, već će i ATPL cijena biti na većoj razini.
Imaju casha Japanci. Ovi što su izlistani na NYSE su ionako šaka jada.
neće moći doć do preuzimanja jer svi vrebaju ja prvi , samo pokušavaju što jeftinije proći, ali mislim da će idućeg tjedna već počet ukrcavanje,jer u siječnju će biti kasno
ma kakvo preuzimanje, ma kakvo ukrcavanje, ma kakvi kasno u siječnju. ako ste prespavali zadnjih mjesec-dva, da vas podsjetim da MMF kaže da će 2009. biti najteža godina unazad par desetljeća , uz velike recesije u cijelom svijetu i propadanja jakih firmi, a mnoge zaduženije države će biti pred bankrotom.
u siječnju će tek početi nove rasprodaje dionica jer se ljudi istroše za Božić, novu godinu, skijanja. zatim će početi FI s puno lošijim kvartalnim izvješćima nego što su bila ova i to će potrajati cijelu 2009. Oporavak se očekuje tek polovinom 2010. zato te prognoze o ATPL na 350 kn (možda i niže?) uopće nisu nerealne, iako sada izgledaju nevjerojatne.
ne zaboravite da su velike količine ATPL maheri kupovali na 30-100 kn, pa se onda nemojte čudiit tko to ovako "jeftino" rasprodaje. njima je to sve odlična zarada, čak i po ovakvim cijenama. posebna priča je uprava koja dionice dobiva na poklon pa onda njima tuče po bidu….