ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 15:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

…..večer

-Ništa ja ovo ne vjerujem u kolonijama ….. , a i ovaj DAX od 10% …… sve je to
navlačenje …….. , pravu istinu znaju samo neki …… [smiley]

-ATPL će na 500 i 300 …. , a sada evo imamo i proroka na 100 …( ! )…
…….., treba biti realan …… , znaju ljudi …..

-Zato ja ujutro , prije kave …… negdje oko 5 …. , idem na TA i tamo vidim
nove TARGETE ….. , a onda zadovoljan i samouvjeren (kakav već jesam) , sa
čačkalicom u zubima …..odoh na kavu ….. [smiley]

.Dr M Wagner

-Ima li tko neki "target" od ATPL ….za sutra ….?????

Dragi moji sugradjani, na ATPL je to naj-ocitije, pa vas moram upozoriti:
Spekulant nije sinonim za Idijot, pa se molim vas nemojte tako ponasati kod trgovanja s njom.
I kad vec toliko vjerujete u targete, onda znajte da kod Atpl jedini target koji uvijek vrijedi je: da je Atpl target Amerima za preuzimanje (pa se u skladu s tim i ponasajte).
Nemojte mi liciti na ministre koji pusu, mogu i vama u g….u, svaki dan na dnevniku, ali nikad nikakve koristi. Sad su nam poceli objavljivati i stare vijest samo da jos malo zadrze strah u vasim kostima.
Ovdje na forumu postoje ljudi koji su placeni pisati i navest vas ko vodu na mlin onom ko ih placa (pa ljudi samo zaradjuju za kruh). Mozda vise zarade nego Spekulanti koji ih slusaju i prema njima se ravnaju. Forum mora zaradjivat: reklamama, propagandom i svim drugim piskarijama koje netko hoce platiti. I sami ce te lako to zakljuciti, samo malo procesljajte njihove profile i broj postova po jednom danu.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Jedno pomalo početničko pitanje za upućene u svezi dolara, tj. njegovog mogućeg kraha u 2009.g.:

Kakav efekt ima gore navedeni scenarij na poslovanje Atlantske? Navodno svoje kredite plaćaju u USD, što bi za posljedicu imalo znatno manje rate, ali što je onda sa zaradom koja je također u USD, tj. kako će se to odraziti na izvješću koje je u Kn? Znatno manja dobit u kunama (ali i troškovi/dug)?
Molim nekog kompetentnog da malo razjasni posljedice pada USD na poslovanje Atlantske.

Unaprijed hvala!

Pojednostavljeno rečeno,
1) ako je ukupna zarada veća od rate duga (zarada>dug) bolje je poslovati ako je dolar jači (stvara se razmjerno veća zarada u kunama)
2) ako je rata duga veća od ukupne zarade (zaradabolje je poslovati ako je dolar slabiji (stvara se razmjerno manji gubitak u kunama)

U obrnutim situacijama,
ako je dolar slab u situaciji broj 1) zarada neće biti izdašna kao pri jačem dolaru, te
ako je dolar jak u situaciji broj 2) gubitak je razmjerno veći nego pri slabijem dolaru.

Dragi moji sugradjani, na ATPL je to naj-ocitije, pa vas moram upozoriti:
Spekulant nije sinonim za Idijot, pa se molim vas nemojte tako ponasati kod trgovanja s njom.
I kad vec toliko vjerujete u targete, onda znajte da kod Atpl jedini target koji uvijek vrijedi je: da je Atpl target Amerima za preuzimanje (pa se u skladu s tim i ponasajte).
Nemojte mi liciti na ministre koji pusu, mogu i vama u g….u, svaki dan na dnevniku, ali nikad nikakve koristi. Sad su nam poceli objavljivati i stare vijest samo da jos malo zadrze strah u vasim kostima.
Ovdje na forumu postoje ljudi koji su placeni pisati i navest vas ko vodu na mlin onom ko ih placa (pa ljudi samo zaradjuju za kruh). Mozda vise zarade nego Spekulanti koji ih slusaju i prema njima se ravnaju. Forum mora zaradjivat: reklamama, propagandom i svim drugim piskarijama koje netko hoce platiti. I sami ce te lako to zakljuciti, samo malo procesljajte njihove profile i broj postova po jednom danu.

tko preuzima? drys?

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Jedno pomalo početničko pitanje za upućene u svezi dolara, tj. njegovog mogućeg kraha u 2009.g.:

Kakav efekt ima gore navedeni scenarij na poslovanje Atlantske? Navodno svoje kredite plaćaju u USD, što bi za posljedicu imalo znatno manje rate, ali što je onda sa zaradom koja je također u USD, tj. kako će se to odraziti na izvješću koje je u Kn? Znatno manja dobit u kunama (ali i troškovi/dug)?
Molim nekog kompetentnog da malo razjasni posljedice pada USD na poslovanje Atlantske.

Unaprijed hvala!

Pojednostavljeno rečeno,
1) ako je ukupna zarada veća od rate duga (zarada>dug) bolje je poslovati ako je dolar jači (stvara se razmjerno veća zarada u kunama)
2) ako je rata duga veća od ukupne zarade (zaradabolje je poslovati ako je dolar slabiji (stvara se razmjerno manji gubitak u kunama)

U obrnutim situacijama,
ako je dolar slab u situaciji broj 1) zarada neće biti izdašna kao pri jačem dolaru, te
ako je dolar jak u situaciji broj 2) gubitak je razmjerno veći nego pri slabijem dolaru.
[/quote]

Znači ispada da bi nam u 2009.g. prilično odgovarao pad dolara, s obzirom da će nam sljedeće godine zarada vrlo vjerojatno biti prilično mala ili nikakva, tj. gubitak.

Još jednom, hvala na brzom odgovoru [thumbsup]

Znači ispada da bi nam u 2009.g. prilično odgovarao pad dolara, s obzirom da će nam sljedeće godine zarada vrlo vjerojatno biti prilično mala ili nikakva, tj. gubitak.

Još jednom, hvala na brzom odgovoru [thumbsup]
[/quote]

sve ovisi o tome u kojoj nam se valuti vrednuje imovina

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

gliser
vrlo je vjerojatno da gubitaka neće biti…ali to je ionako postalo nebitno na ZSE … niti dobri rezultati znače rast dionice niti loši pad …to je neka posebnost ZSE na koju smo već navikli…
a ja bih citirao jedan post od neki dan … krizu smo već kupili…
u 2009. ćemo vjerojatno početi kupovati budućnost… jer ako krene oporavak realne ekonomije u drugoj polovici 2009. budi siguran da će se cijene dionica povećati prije nego formalno bude objavljeno
da je kriza završila…

gliser
vrlo je vjerojatno da gubitaka neće biti…ali to je ionako postalo nebitno na ZSE … niti dobri rezultati znače rast dionice niti loši pad …to je neka posebnost ZSE na koju smo već navikli…
a ja bih citirao jedan post od neki dan … krizu smo već kupili…
u 2009. ćemo vjerojatno početi kupovati budućnost… jer ako krene oporavak realne ekonomije u drugoj polovici 2009. budi siguran da će se cijene dionica povećati prije nego formalno bude objavljeno
da je kriza završila…

Riječi ti se pozlatile, ali nekako baš nisam jako uvjeren u tako brzi oporavak.
Ameri, ali i ostatak svijeta dugom rješavaju dug i tako ukrug, samo kupuju vrijeme i odgađaju neizbježno. Pravi oporavak će se dogoditi tek kada naprave korijenite promjene u svom gospodarstvu, odbace stara razmišljanja i tehnologije i okrenu se proizvodnji onoga što tržište traži (npr. autoindustrija – električni automobili i sl.), a za to nažalost treba malo više vremena.

Btw, ima jedan dokumentarac koji lijepo objašnjava kako i zašto dolazi do ovakvih kriza (koga zanima neka potraži "Money as debt" na youtube-u)

Pozdrav!

Tørrbulkindeksen Baltic Dry faller 20 poeng, eller 2,4 prosent i dag. Ny notering for indeksen er på 804 poeng.

Sigh…

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Kolega gliser mogu se složiti s jednim dijelom tvoje tvrdnje ali u americi prodati električni automobil bio bi pothvat kao da eskimima prodate frižider.
GM i Ford prodaju automobile točno onakve kakve većina amerikanaca voli: jake, velike i ružne. Problem im je to što su im presušile kreditne linije za financiranje i pad prodaje zbog pada kupovne moći stanovništva i manjka potrošačkih kredita. U takvoj ekonomiji razmjera, di su proizvedene količine a time i troškovi enormni, razlika u prodaji od par posto dovodi kompaniju iz pozicije profitabilnosti ispod točke pokrića troškova…

Malo offtopic al eto

Đukan proda dionice,i ljudi se čude što cijena Igh pada,ne razumijem zašto ne slijede čovjeka iznutra.
Ovdje?
Ovdje Uprava društva javno govori o teškim vremenima koja dolaze.
Čemu se onda nadati?
Rastu cijene?
Da se pratio BDI, kao što se pratio dok je rastao prošle godine,već bi bili na 300 kuna.

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

dow +5% na otvaranju koju gospu mi čekamo

I noga u guzicu je korak naprijed

New Report

Close