Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
matrix ceka na 500, pripravan kupiti par tisuca dionica.. njegovi prijatelji su skepticni pa ce sacuvati kesh i za nesto nize razine.. samo mi nije jasno sta cekaju ove junacine.. igraju se tu i eventualno zaradjuju parsto kuna.. ajmo junacine.. gore ili dole.. nemojte samo da dosadno bude..
Kolega, prvo bi vas pitao; otkuda Vam inspiracija za nick? [tongue] [cool]
Drugo; ne čekam ATPL uopće,a kamoli na 500, jer čisto sumnjam da će dotaknuti tu razinu prije prvog q 2009.g., a vrijeme je novac…
[/quote]
inspiracija za nick je dosla od spoja istoimenog filma, benzina super 95 i jedne iritantne osobe koja takodjer pise na ovom forumu, vjerojatno ju ne znate.. vrijeme je novac, kazete? slazem se.. pa cu morati prekinuti ovu besplatnu komunikaciju do daljnjega..
Daj netrkeljaj i staroj babi je sad već jasno kamo idu brodari. Izgleda da nekima treba jako puno da shvati. A i cijelo tržište ide sličnim putem. Svi jako *eru po raznoraznim naslovima u novinama u zadnjih godinu dana, dali su se ti isti zapitali imaju li možda oni *ranje u glavi i portfelju. Hrvatsko gosodarstno još nije osjetilo na papiru svjetsku krizu, ali osjerit će ju uskoro nemojte se bojati.
Gle – pametan je mogao danas na 100 kom kupljenih na 678 i prodanih na 705 dić 2700 kn. Ako čeka još dan-dva može proć i bolje. Nije neka lova, ali podebljava plus na keš poziciji. Ako tako gledaš ne gledaš budućnost firme i ostala sranja, već mogućnost zarade. Ako imaš 10 takvih transakcija mjesečno možeš se pohvalit da ti dobro ide, bez obzira na recesiju. Uvjeri me da sam u krivu i da je preko 25 kkn mjesečno u plusu pušiona!
[/quote]
u odnosu na 50k u plusu mjesecno jest… a atpl je predugo bila i na ovim razinama.. ja imam parsto komada koje uopce ne prodajem.. gledano srednjerocno ovo je dionica za 200% u sljedecih godinu dana, kad dolar krene u terminal decline sljedece godine.. a kredit u dolarima..
u odnosu na 50k u plusu mjesecno jest… a atpl je predugo bila i na ovim razinama.. ja imam parsto komada koje uopce ne prodajem.. gledano srednjerocno ovo je dionica za 200% u sljedecih godinu dana, kad dolar krene u terminal decline sljedece godine.. a kredit u dolarima..
Ma sve 5!!! 51>50….. Sickboy je malo nabrijan i komentar je išao na njegovu insinuaciju da dionica ne valja. Imam dio za trade i dio koji ne diram, jer mislim da je firma više nego ok, a tržište će se i onako oporavit s vremenom. Cilj je bio da Sicku predočim da se na toj dionici može uvijek zaradit, bez obzira gdje idu brodari, podebljat portfelj na račun trejda… NHF
Baltic Dry-indeksen er ned 1,4 prosent eller 12 poeng mandag til 824 poeng. Indeksen lå fredag på 836 poeng.
Pad. Opet.
Daj netrkeljaj i staroj babi je sad već jasno kamo idu brodari. Izgleda da nekima treba jako puno da shvati. A i cijelo tržište ide sličnim putem. Svi jako *eru po raznoraznim naslovima u novinama u zadnjih godinu dana, dali su se ti isti zapitali imaju li možda oni *ranje u glavi i portfelju. Hrvatsko gosodarstno još nije osjetilo na papiru svjetsku krizu, ali osjerit će ju uskoro nemojte se bojati.
Gle – pametan je mogao danas na 100 kom kupljenih na 678 i prodanih na 705 dić 2700 kn. Ako čeka još dan-dva može proć i bolje. Nije neka lova, ali podebljava plus na keš poziciji. Ako tako gledaš ne gledaš budućnost firme i ostala sranja, već mogućnost zarade. Ako imaš 10 takvih transakcija mjesečno možeš se pohvalit da ti dobro ide, bez obzira na recesiju. Uvjeri me da sam u krivu i da je preko 25 kkn mjesečno u plusu pušiona!
[/quote]
Ja neznam koja je to vrsta pameti. Da si ikad pokusao trejdati vidio bi da to nije bas tako lako jer prvo na 678 je, danas, proslo samo 96 dionica i budi siguran da ne bi bile tebi prodane cak i da si postavio nalog a drugo da imam moc da mogu znati koliki je dnevni minimum i maximum onda bi radje pogadjao brojeve lota. manje je zajebancije a nema ni brokerske provizije koju takodjer nisi uracunao u svoju kalkulaciju. Ja se tu i tamo bavim trejdom a znam i nekoliko drugih ozbiljnijih igraca i gotovo nitko od njih ne moze pogoditi min. i max. u vise od 10-20% zato sto nemaju inside info ali mogu zato postepeno kupovati dok pada i zatim postepeno prodavati kad raste i eventualno zaraditi neku sicu. A ovih drukera, iz razno-raznih brokeraja ima koliko hoces i svako malo daju tu banalnu i providnu kalkulaciju i misli da ce se netko navuci. Zato ako nisi jedan od njih ne pricaj o onome o cemu ne znas puno a ako jesi onda je bolje da probas neku drugu metodu. Ova vam se vec izlizala od stalnog ponavljanja.
Tako sam i ja kupila po 875 i mislila prodati za malo više, samo već nekoliko tjedana čekam da dođe do toga "malo više". Situacija nije bila nimalo bolja ili lošija nego danas. Znate onu izreku mislit i *rat nije isto. I opet pravite znanstvene radove oko toga što utječe na ATPL odnosno brodare, a pogledajte ostale dionice iz drugih branši /ina,ht, ingr…/, slično se ponašaju.
U stvari smo svi pušioničari. Do daljnjega.
Večeras emisija Pomorska večer. U najavi : Domaći brodari će dobro poslovati i ove godine , usprkos svjetskoj financijskoj krizi.
Večeras emisija Pomorska večer. U najavi : Domaći brodari će dobro poslovati i ove godine , usprkos svjetskoj financijskoj krizi.
A da kako će poslovat u ovoj godini ako joj je dobit u prvih 9. mjeseci 720M kuna?!
pitanje je što će biti 2009., pa 2010. itd. jer ATPL ima pola brodova na spotu, a brodarski indexi su koma….
U 2009 će biti to da će ATPL i JDPL ostvariti dobit. Ta će dobit biti kud i kamo manja od 2008, ali gubitaka _neće_ biti. To dobro znaju i mudonje iz uprave ATPL-a, a Papinjo valjda nema ni tolko para ko ovi da bi druko pa se jadan iskreno veseli jer mu to jedino i preostaje. Ako ATPL i JDPL ne ostvare gubitak u 2009 i ne umanje glavnicu zbog lošeg poslovanja (NE ZBOG REVALORIZACIJE) onda su ove dionice trostruko do četverostruko podcijenjene uz eventalno naziranje oporavka krajem 2009. A eventualni gubitak u RDG-u za 2009 anticiparn je u trenutnoj cijeni. Živjeli!!