Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
Neku večer Kardum zbori: Čuvajte vaš novac. Pjesnik poručio slijedeće:
1. Paničari prodajte dionice jer sve ide kvragu i oni će to i napraviti.
2. Kolege špekulanti navalite i kupujte, jer do lokalnih izbora HT mora na 260, a ostalo će se popraviti jer se situacija u okruženju isto tako mora popraviti zbog lokalnih izbora kod nas.
Ja idem malo u šoping, pa valjda ću jednom pogodit.
Upravo zato da se mali useru i počnu panično prodavati. HANFA bi morala zabraniti povlačenje naloga u predtrgovanju. Jednom kada ga zadaš neva više nazad do otvaranja burze. Tada nebi stavljali lažne naloge i stvarali paniku.
[/quote]
E baš to, jer ovo je očito navlačenje i smijurija, isto kao i u situaciji kad tržište ide gore, a nalozi se preklapaju na otvaranju, pa želiš kupiti po prvoj prodajnoj cijeni, zašto nebi stavio nalog da plačaš dionicu reacimo 100 000 xxx x…, ako će se zatvoriti po prvoj prodajnoj,, kako je to vani rješeno,, jel su isti obrasci ili smo mi i tu posebni [lol]
Što da mi, koji ne možemo otići malo u šoping radimo? Kupih po 875 neki dan, danas ne mogu vjerovati da se ovo događa. Danas više nemam za čega kupovati, a možda je tako i bolje. Mislim da bi pametnije bilo da nam državni vrh priča ljepše priče, da unesu malo svjetla na kraju tunela, ovako pridonose da se, ionako loša situacija, dodatno uruši i pogorša. [cry]
Ne želim više nikoga slušati. Jer da sam manje slušala, sada bih bila zasigurno bogatija jer ne bih štednju upropastila na investicijskim fondovima, a sada i dionicama. Najveća istina je ZNAM DA NIŠTA NE ZNAM, a čini mi se da je takvih ovdje mnogo. [angry]
Što da mi, koji ne možemo otići malo u šoping radimo? Kupih po 875 neki dan, danas ne mogu vjerovati da se ovo događa. Danas više nemam za čega kupovati, a možda je tako i bolje. Mislim da bi pametnije bilo da nam državni vrh priča ljepše priče, da unesu malo svjetla na kraju tunela, ovako pridonose da se, ionako loša situacija, dodatno uruši i pogorša. [cry]
Ne želim više nikoga slušati. Jer da sam manje slušala, sada bih bila zasigurno bogatija jer ne bih štednju upropastila na investicijskim fondovima, a sada i dionicama. Najveća istina je ZNAM DA NIŠTA NE ZNAM, a čini mi se da je takvih ovdje mnogo. [angry]
hajd molim te… ja prodao inu za 2750 (jer mi je lova više vrijedila tada nego za molovih 2800), kupio atlantsku za 1400 koja je nakon 3 dana zveknula na polovicu.
što god primio, u go*no se pretvorilo. onda sam si odlučio odsjeći ruke, jer sve radim sam.
onda sam odustao, jer bi me to spriječilo da pišem ovdje i skupljam jedinice.
al sam namazao čitač kartica anthraxom, pa da se vidim sad!
hajd molim te… ja prodao inu za 2750 (jer mi je lova više vrijedila tada nego za molovih 2800), kupio atlantsku za 1400 koja je nakon 3 dana zveknula na polovicu.
što god primio, u go*no se pretvorilo. onda sam si odlučio odsjeći ruke, jer sve radim sam.
[/quote]
Nisam ništa bolji od tebe.. ti si bar zgodan.. [lol]
Baltic Dry Index hints at some healing for global markets
Thursday, 20 November 2008
Movement in the Baltic Dry Index in the past few days hints at some healing for the real economy and eventually for the markets. The Baltic Dry Index (BDI), managed by Baltic Exchange, is a daily average of prices to ship raw materials. The exchange maintains prices on several routes for different cargoes and then publishes its index. This index can be used as an overall economic indicator as it shows where the end prices are heading for items that use the raw materials that are shipped in dry bulks. "The BDI has declined 93 percent since hitting a record high of 11,970 last May, dropping to below 1000. The unusual drop was because of investors’ panic amid the severe global financial crisis.
However, the pattern shows some healing for the economy, signaling a possible rally in the global markets in near term. A comparison between India’s S&P CNX Nifty and Baltic Dry Index shows both are near bottoming out at current levels," said Ankit Sinha, CEO-Spark Advisory.
"The only one worth considering now is the Baltic Dry Index (BDI), which tracks the average daily price for shipping raw materials. If you’re looking for a clear indication of a market bottom, just look for the BDI to start moving noticeably higher as it often predicts and moves in tandem with the equity markets," said Rodger Moore, head-strategy at DBM Capital Management.
The BDI offers a real time indication at global raw material and infrastructure demand. Unlike stock and commodity markets, it is totally devoid of speculative players. The BDI leaves no room for speculation, is not subject to revisions, and it can’t be manipulated because it is not tradable.
Je, on kaže da je BDI taknuo dno, a kad je on na dnu da je ekonomija na dnu a da njegov rast znači da se gospodarska aktivnost počela pojačavati. To je. Samo meni se čini da je, nažalost, rast BDI -a potaknut povećanom potražnjom za ugljenom od strane Kineza, jerbo se moraju grijati, a ne nečim drugim.
Mislim dabogda BDI pokrenuo dionička tržišta ali…
Čim smo mi malo bolje, i dionice bolje stoje. Vidite li što znači optimizam!!!!!!!!!!
Što kažete na DDJM?????!!!!!??
Zdravi mi i veseli bili. [cool]
[/quote]
I ja sam tako nekako, 100ak INA uvalio za oko 2800, jer dok Mađari plate, biće kasno haha.
I uzeo Atlanske. A da ne stavim sva jaja u istu košaru jamio i Jadroplova, ajme diverzifikacije.
Vidim da nas alkemičara ima napretek, pa ako netko to još nije napravio može se pohvaliti ovdje.
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=6159
Inače i naš vrli kolega Buffet, je osta bez gaća, a da je trgova na ZSE I bez štapa bi osta, 16 miljardica u misec dva, dobar skor [thumbsup]
Ništa me više ne može iznenaditi.Prodavao sam ATPL 3 puta i ponovo kupovao da smanjim ulaz i svaki,baš svaki put mislio sam ovo je dno,rekoh sebi-lolo uleti.Malo me pomazila i sreća da se svaki put i vratila(osim sada), ali od svih tih mojih burzovnih vratolomija čini mi se da je najviše zaradio broker.Nema tu pameti ni logike,izviješća,fundamenti ,prihodi sve pet ali avaj -opet rokne.Ne očekujem da Atlanska propadne zato odustajem od svega i stavljam se na čekanje boljih dana.Ko zna možda i vratim uloženo.