19.11. potop prvo u europi pa u americi.
hm… ovo mi sada počinje sličiti na one slike koje su kružile mailom kad je ji azija nadrljala od strane tsunamija 2004. škvadra mirno gleda i čudi se valu koji ih je sve pomeo, slikaju ga…
čini se da će doći do reseta atpl.
bed je u tome što će sljedeće, ono iza i ono iza tog izvješća biti ful bad, jer i nemaju kako i zašto biti dobri. vidjeli smo na ovom, posljednjem dobrom izvješću da je isključivo od brodova neki suvisao prihod stizao.
ovakve stvari nisu česte… navodno recesije traju 14-19 mjeseci. to su izbrojali mjesece prvo na abakus, onda na kalkulator… hoću reći da je svaka recesija specifikum za svoje doba i počinje i završava na specifičan način.
atpl će zveknuti ispod nominale. stvar je u tome da će i bvps hoćemo-nećemo zveknuti (sad je cijena dionice nešto oko 4/6 bvps). sve što ne vozi – ne samo da je starije, nego se plaća održavanje, prodat se brod ne može (može, ali za siću) i dulje vrijeme neće biti neke perspektive jer je sve otišlo u vražju mater.
možda i griješim u napisanom(nadam se da – da!), ali definitivno ne griješim u sljedećem:
NEMA NIKAKVOG PROGRESA bez brodara. kad tad će to na zelenu granu, jer je sve blokirano bez njih. tko se može strpit, nek’ se strpi. nek sačuva atpl-r-a ili dokupi – zaradit će, ali izgubit će na time-p-a, no to ne boli nas sve.
čini se da je drys fisnuo, no on je druga neka priča…
upisati bdi umjesto indu …
tako je to, ko bi gori sad je doli, kolo sreće se okreće….
ići, mići, brodići… [sad]
Atlantska plovidba dd nije Drys, doći će vrijeme kad će ova dionica opet zasjati punim
sjajem. Mirno more i sretnu plovidbu…. [thumbsup]
kolko si spušio?
[/quote]
dovoljno
[/quote]
Ovak je nekak lakse kaj ne? http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$BDI
kad bi se gledao samo EV/EBITDA onda bi ovi US izlistani brodari i nakon pada ispali nekoliko puta skuplji od naših.
znam da nije važno, ali eto …
[/quote]
Ovak je nekak lakse kaj ne? http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$BDI
[/quote]
meni opet otvara indu, kaj ne?
ako rikne Drys,koja je alternativna stranica za pratit kretanje BDI?
Meni je ovo za popizdit od smija, a vi se uhvatili linkova za praćenje BDI-ja!
Mislim da se i Trifon zaxebava! [lol]
Evo, da vam ne otvara $INDU. [wink]