ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 18:06
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ja neznam koliko si ti loš u ovoj recesiji ali ja sam dosta potonuo . Ne mogu se složiti da meni ovakva situacija odgovara i ne tražim da sutra Crobex naraste za 500 bodova nego , meni je zlo gledati kako burza pada,pada,pada i pada i više nema potpore na kupnji . Neka se sljedećih 6 mj. Crobex održi na 2000 bodova ali da više ne pada…kad otvorim abacus-trade situacija boli ….

ma naravno i ja sam potonuo, premalo sam izašao u cash a onda sam opet prerano ulazio pa sam sad ostao puno više u dionicama nego što bih htio. a ako je i tvoja situacija slična tj. imaš manje casha nego bi htio, onda i tebi odgovara da ova razina cijena bude što duže. ili još i niža. jer kad je već ovako nisko palo, zašto željeti da ode gore prije nego što dobro iskoristimo taj pad?

gorgija, slažem se s tobom. da sam barem bio malo stariji pred nekoliko godina kad je sve bilo po smiješnim cijenama. jedino se mogu nadati da će se povijest ponoviti i onda izađem na cijenama od lani u kasnu jesen i eto, kupim neki karipski otočić, more, mulatkinje, kokteli, palmica… [proud] [thumbsup]

Bdi UP 15 pkt 17.11
BDI Baltic Exchange Dry Index 856 UP 15
BCI Baltic Exchange Capesize Index 1002 DOWN 14
BPI Baltic Exchange Panamax Index 999 UP 46
BSI Baltic Exchange Supramax Index 571 UP 15
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 300 UP 3

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

BDI UP 15 bodova na 856. Daklem 2%.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Evo da prekinem ovu agoniju ja dao nalog za kupnju milijun dionica Atlanske po pola kune. [angry] [angry] [angry] Znalo se dogoditi da neke dionice padnu po par tisuća kuna, možda upali.

Sveti Vlaho učini nešto, il je sruši na 500 il je digni na 5000.

Ja neznam koliko si ti loš u ovoj recesiji ali ja sam dosta potonuo . Ne mogu se složiti da meni ovakva situacija odgovara i ne tražim da sutra Crobex naraste za 500 bodova nego , meni je zlo gledati kako burza pada,pada,pada i pada i više nema potpore na kupnji . Neka se sljedećih 6 mj. Crobex održi na 2000 bodova ali da više ne pada…kad otvorim abacus-trade situacija boli ….

ma naravno i ja sam potonuo, premalo sam izašao u cash a onda sam opet prerano ulazio pa sam sad ostao puno više u dionicama nego što bih htio. a ako je i tvoja situacija slična tj. imaš manje casha nego bi htio, onda i tebi odgovara da ova razina cijena bude što duže. ili još i niža. jer kad je već ovako nisko palo, zašto željeti da ode gore prije nego što dobro iskoristimo taj pad?
[/quote]

Možda se nisam dobro izrazio. Nemam ja ništa protiv da je danas Crobex na 1900 bodova nego me mući da će sutra isti biti na 1800 . Da se mirovnjaci naguze sa velikim nalozima na kupnju npr. Koei 400kuna 50000 kom ili INGR-a 200000 kom na 130kn meni bi to bijo jasan sinal da Crobex neće više dole a ti npr. biše se naguzio jednu lipu više njih i znao bi di je dno. Ovakva situacija nije više jasna nikome pa ni OIF ,OMF niti nama . Zadnje vrijeme investitori su se uspaničili i napustili burzu do daljnjega ! Probaj ti meni objasniti na koliko će se Crobex zaustaviti da znam kada da opet počnem kupovati?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru…

na 4300 sve prodajem...

[/quote]

Možda se nisam dobro izrazio. Nemam ja ništa protiv da je danas Crobex na 1900 bodova nego me mući da će sutra isti biti na 1800 . Da se mirovnjaci naguze sa velikim nalozima na kupnju npr. Koei 400kuna 50000 kom ili INGR-a 200000 kom na 130kn meni bi to bijo jasan sinal da Crobex neće više dole a ti npr. biše se naguzio jednu lipu više njih i znao bi di je dno. Ovakva situacija nije više jasna nikome pa ni OIF ,OMF niti nama . Zadnje vrijeme investitori su se uspaničili i napustili burzu do daljnjega ! Probaj ti meni objasniti na koliko će se Crobex zaustaviti da znam kada da opet počnem kupovati?

[/quote]

Zanimljivo je to sto je od jedne histerije nastala panika prožeta jednosmejrnim pogledom – tunelom bez izlaza.
Želim kazati d je ovo specifikum, jer naprosto potpora na kupnji = 2.5 potpora na prodaji; što govori dovoljno o tome da li su oif-ovci spremni braniti tuđe uloge, što i razumijem u cijeloj priči, jer naprosto, nakon kojekavih bombastičnih vijesti iz hrv. kvazi medija, ne bi se čudio, da se preporode tajni gurui financijskog ing. tj famoznih virtualnih piramida ( poznato u Rusiji tijekom 90-ih godina).

Svi očekuju dno, no siguran sam da krupne ribe vegetiraju, stoga, strpljenja i bonusa molim.

Toliko s Otoka.

Ugodan dan želim.

Evo da prekinem ovu agoniju ja dao nalog za kupnju milijun dionica Atlanske po pola kune. [angry] [angry] [angry] Znalo se dogoditi da neke dionice padnu po par tisuća kuna, možda upali.

Eto mirovinci se ukakali i Atlanska već išla 2% gore. Kladim se da danas završava u plusu.

Sveti Vlaho učini nešto, il je sruši na 500 il je digni na 5000.

Svatko ima pravo na svoje razmisljanje,svatko za svoju lovu radi sto ga volja.
Ja sam jucer odlucio cekati crobex na 1500 bodova..ako ne dodje,dobro ne dodje..no mali oporavak dan dva,me nece navuc na kupnju,nemojte niti da vas povuce…fondovi i brokeraji su pred slomom,nek pukne ko mora,ova situacija ce trajati jos barem 6 mjeseci naredne godine…ko ziv ko mrtav.

Do jučer sam ja bio pesimist i druker a danas imam osječaja da su i oni zadnji pogledali realnost u oči i zaključili su da se približavamo ponoru…

ajmo kao i uvijek sa komadima…
[/quote]

E sad, znaš kako kažu, kažu cijena će početi rasti kada i največi optimisti postanu pesimisti… Ja sa od 2400 pesimist. Čekam da opet postanem optimist…
[/quote]

A citirati ću sam sebe, i pitati sve vas na forumu:

IMA LI JOŠ KOJI OPTIMIST?

Da znam da mogu početi opet kupovati…

Eto mirovinci se ukakali i Atlanska već išla 2% gore. Kladim se da danas završava u plusu.
[/quote]

Još te nisu zvali iz HANF-e, ej pa ti si mali nesmješ manipulirat tržištem to smiju samo
veliki….

[/quote]

[/quote]

Zanimljivo je to sto je od jedne histerije nastala panika prožeta jednosmejrnim pogledom – tunelom bez izlaza.
Želim kazati d je ovo specifikum, jer naprosto potpora na kupnji = 2.5 potpora na prodaji; što govori dovoljno o tome da li su oif-ovci spremni braniti tuđe uloge, što i razumijem u cijeloj priči, jer naprosto, nakon kojekavih bombastičnih vijesti iz hrv. kvazi medija, ne bi se čudio, da se preporode tajni gurui financijskog ing. tj famoznih virtualnih piramida ( poznato u Rusiji tijekom 90-ih godina).

Svi očekuju dno, no siguran sam da krupne ribe vegetiraju, stoga, strpljenja i bonusa molim.

Toliko s Otoka.

Ugodan dan želim.
[/quote]

a nisu možda odlučili braniti i svoje uloge ne samo tuđe. Nisu li oni jedini ulagači na ZSE ? Ne nisu !
I mi mali aktivno trgujemo ali sve manje i manje. Naše dionice su kao i sladoleg u ljeti …..sladak je , dobar je i svakim lizom ima ga sve manje i manje….

@Matrix
: ja sam u sredini tunela i vidim crvenilo na kraju …samo da nije vlak 🙂

na 4300 sve prodajem...

[/quote]

[/quote]

a tko bi znao gdje je dno. ali ako sutra odvojiš nešto za dionice, za mjesec dana opet nešto, pa opet, već kako bude lova stizala, onda će ti ionako biti draže ako ne naraste već preksutra, ne?

makar tko može garantirati da BDI nije prije tjedan dana napustio dno da se više ne vrati? a ako je tako onda se i ovdje radi o pitanju dana ili najviše tjedana.

New Report

Close