ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 20:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ovo je strašno …tu više nitko ne brani cijenu …ovako će Crobex brzo na 1500 bodova… [shocked]

na 4300 sve prodajem...

ovo je strašno …tu više nitko ne brani cijenu …ovako će Crobex brzo na 1500 bodova… [shocked]

Nažalost…dva, tri loša dana u americi i europi i evo nas na 1500… nažalost nitko više ne želi dići crobex… nema dosta love… ameri će se brzo oporaviti jer su vratili kapital doma (kina, indija, rusija, istona europa, južna amerika…)… oni će prvo oporaviti svoju burzu a tek će onda krenuti špekulativni kapital kod nas…

Svatko ima pravo na svoje razmisljanje,svatko za svoju lovu radi sto ga volja.
Ja sam jucer odlucio cekati crobex na 1500 bodova..ako ne dodje,dobro ne dodje..no mali oporavak dan dva,me nece navuc na kupnju,nemojte niti da vas povuce…fondovi i brokeraji su pred slomom,nek pukne ko mora,ova situacija ce trajati jos barem 6 mjeseci naredne godine…ko ziv ko mrtav.

KADA NARASTEM BIT ČU BROKER

Ja sam jucer odlucio cekati crobex na 1500 bodova..ako ne dodje,dobro ne dodje..no mali oporavak dan dva,me nece navuc na kupnju,nemojte niti da vas povuce…fondovi i brokeraji su pred slomom,nek pukne ko mora,ova situacija ce trajati jos barem 6 mjeseci naredne godine…ko ziv ko mrtav.
samo trejd tko ima volje i zivaca…..ne zurit vise sa kupnjom,nece pobjec nikakav vlak….prvo ameri oporavak pa onda ostali…..

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Do jučer sam ja bio pesimist i druker a danas imam osječaja da su i oni zadnji pogledali realnost u oči i zaključili su da se približavamo ponoru…

ajmo kao i uvijek sa komadima…

na 4300 sve prodajem...

Do jučer sam ja bio pesimist i druker a danas imam osječaja da su i oni zadnji pogledali realnost u oči i zaključili su da se približavamo ponoru…

[/quote]

E sad, znaš kako kažu, kažu cijena će početi rasti kada i največi optimisti postanu pesimisti… Ja sa od 2400 pesimist. Čekam da opet postanem optimist…

danas sam očistio zadnju dionicu. mislio sam… hajd’ bit će opet neko skoknuće nakon ovolikih strmokrobeksnuća, no prevario sam se. pišem općenito jer smatram da atpl je zajednička svima suvislima (malo si laskam). čekao sam čekao i nedočekao. platio sam kauciju za školarinu prodajom
plaćenih-i-preplaćenih dionica i prodavanjem za bagatelu iz prozaičnog razloga:
sutra za istu paru kupim više njih. hehe… ali neću ni sutra kupit, ni prekosutra, nego kad crobi dođe na pola svoje realne vrijednosti za koju smatram da je 3k+. dakle, ne kupujem ništa ispod 1500 kako bih kupio onoliko dionica koje će me jednog dana vratiti na nulu.
ovo iskustvo doista treba platiti.
ovo se još nije dogodilo, i tko zna… nas koji svjedočimo ovom kasapljenju za koju godinu možda i neće više biti, a dječarci će spominjati ovo kao neki writing on the wall, shit happens i sl.
mislim da je ovo početak i samo jedna karikica lanca kojem se ne vidi kraja.
3/4 portferlja odoše u vjetar. rekli bi neki: nisi izgubio dok nisi prodao.

eh, ovo nije slučaj: nisam za lovu koju sam dobio od prodaje dionica ništa kupio, nego sam platio samo polog za školarinu i nadam se da će mi se vratiti polog.

kupio sam uostalom dionicu cash-r-a koja nije (toliko) sklona slobodnom padu, ali će sjajno poslužiti da se nakrcam jeftikanera na crobex@1500 ili niže.
ovo će predugo trajati da bi se zadržalo na 1500, no opet, ne može u bankrot.
nisam nikakve prospekcije atpl-r-a iznio, nisam nikakve novitete, link pejstnuo, usporedio išta i sa čim, ali mislim da i ovakve refleksijice nisu za odbacit.
uostalom, ljudi i majmun znaju više od samih ljudi…
ostajem u atpl duhom, ali jednom i dionicama.
ne, trenutno nije vrijeme za ovu dionicu. potrajat će predugo i isplati se jedino trejderima biti aktivnima. ako išta i zarade, potrošit će to na kojekakve interniste, neurologe, psihijatre i sl. ovome se ne vidi kraja. neka potraje (crno gledano) 2 godine, i flota će biti starija dvije godine…
toliko.

[/quote]

E sad, znaš kako kažu, kažu cijena će početi rasti kada i največi optimisti postanu pesimisti… Ja sa od 2400 pesimist. Čekam da opet postanem optimist…

[/quote]

ljudi ja vas zbilja ne kužim, zašto vi svi tako luđački želite da počne rasti? pa zar nemate prihode od kojih nešto možete i ulagati? ja samo držim fige da ovako ili još malo niže ostane bar još godinu dana, za to vrijeme planiram raditi i zaraditi kao inače za 3 godine i na kraju krize imat ću dvaput više dionica nego na početku. tako da osiguram penziju i djeci a ne samo sebi. a ako se još malo produbi i potraje, past će penzija i za unuke.

dajte mi recite, šta imate od toga da sada prestane padati i počne rast? pa niste valjda kruha gladni?

[/quote]

[/quote]

ljudi ja vas zbilja ne kužim, zašto vi svi tako luđački želite da počne rasti? pa zar nemate prihode od kojih nešto možete i ulagati? ja samo držim fige da ovako ili još malo niže ostane bar još godinu dana, za to vrijeme planiram raditi i zaraditi kao inače za 3 godine i na kraju krize imat ću dvaput više dionica nego na početku. tako da osiguram penziju i djeci a ne samo sebi. a ako se još malo produbi i potraje, past će penzija i za unuke.

dajte mi recite, šta imate od toga da sada prestane padati i počne rast? pa niste valjda kruha gladni?
[/quote]

Ja neznam koliko si ti loš u ovoj recesiji ali ja sam dosta potonuo . Ne mogu se složiti da meni ovakva situacija odgovara i ne tražim da sutra Crobex naraste za 500 bodova nego , meni je zlo gledati kako burza pada,pada,pada i pada i više nema potpore na kupnji . Neka se sljedećih 6 mj. Crobex održi na 2000 bodova ali da više ne pada…kad otvorim abacus-trade situacija boli ….

na 4300 sve prodajem...

samo trejd tko ima volje i zivaca…..ne zurit vise sa kupnjom,nece pobjec nikakav vlak….prvo ameri oporavak pa onda ostali…..

[/quote]

…..dan

-Ja imam i volje i živaca i novaca …… , za trejd naravno ….

…, ali se bojim kako će mi ostati samo prva dva sastojka ….. [smiley]

.Dr M Wagner

Ovo je već viđeno nakon proglašenja izvještaja o rekordnoj dobiti da vrijednost firme pada i to strmoglavo, mogla je barem biti koji promil u plusu da ne bude sumnjivo. Nije mi jasno da mirovnjaci još nisu shvatili da nitko više nema volje gledat ovo što vidi, a oni i dalje glavom kroz zid. Neznam što bi bilo da su proglasili gubitak, što bi onda bilo.

Sveti Vlaho učini nešto, il je sruši na 500 il je digni na 5000.

[/quote]

[/quote]

To ti je tako,a pošto vidim da 90% ljudi na ovom forumu očekuje pad realno je očekivati da se desi baš suprotno,nervoza je velika,ja svoje ne prodajem,ja ostajem među ovih 10%,ako sam protrpio pad sa 3800kn i nisam onda prodavao a mogao sam lijepo zaraditi onda mogu još malo protrpit,samo neznam kako se svi mislite ukrcati,danas 10-tak dionica po transakciji,nema rasprodaje,i ako cijena padne teško će se moći kupiti veća količina,"sa malo novaca kupiti ću puuuno dionica",a većina tako razmišlja

When I start seeing all the bears come out, I start feeling bullish. Too many bears, IMHO…

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

New Report

Close