Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
DrWagner, ti sigurno imaš rješenje za Atlp da ne klizne na 500kn? mislim pošto si već Dr.
nadam se ne Dr. ekonomije jer ovi u Opatiji predlažu molitve za spas hrvatskog gospodarstva [pray]
ha ha ha ha ha
pa barem su postali svjesni situacije da eventualno molitva jos tu moze pomoci
pofuk
Nevjerojatno! Nakon jučerašnjeg armagedona za brodare, danas duplo gori potop!! [cry]
pa što se ovo događa?? dosta mi je više burze i ATPL, sutra u 10.00 sve rasprodajem i ne vraćam se do proljeća!!! [embarass]
[/quote]
evo još jedan od onih koji su ušli na 30kn [cool]
DrWagner, ti sigurno imaš rješenje za Atlp da ne klizne na 500kn? mislim pošto si već Dr.
nadam se ne Dr. ekonomije jer ovi u Opatiji predlažu molitve za spas hrvatskog gospodarstva [pray]
hehehe kaj ti stvarno misliš da cijene hrvatskih dionica imaju veze sa hrvatskim gospodarstvom? Pa mi iz recesije i lopovluka nikad nismo ni izašli. Wall street brale, wall street. Kad ameri bottomiraju učinit ćemo to i mi na ZSE. bez obzira na drkeljanu u Opatiji i otkaze na Sunčanom Hvaru.
Ono što mene sada brine je ovaj GM i da li, i koliko je tih možebitnih novih leševa i u kojoj mjeri anticipirao wall street u tečajevima dionica. Oni imaju još finog prostora za pad dok god su likvidni. Mi smo vrlo blizu faze potpune preprodanosti i potpunog okopnjavanja prodaje. Ako sutra JDPL i ATPL ne padnu za 15% na velikom prometu onda znam da sam u pravu.
hehehe kaj ti stvarno misliš da cijene hrvatskih dionica imaju veze sa hrvatskim gospodarstvom? Pa mi iz recesije i lopovluka nikad nismo ni izašli. Wall street brale, wall street. Kad ameri bottomiraju učinit ćemo to i mi na ZSE. bez obzira na drkeljanu u Opatiji i otkaze na Sunčanom Hvaru.
Ono što mene sada brine je ovaj GM i da li, i koliko je tih možebitnih novih leševa i u kojoj mjeri anticipirao wall street u tečajevima dionica. Oni imaju još finog prostora za pad dok god su likvidni. Mi smo vrlo blizu faze potpune preprodanosti i potpunog okopnjavanja prodaje. Ako sutra JDPL i ATPL ne padnu za 15% na velikom prometu onda znam da sam u pravu.
[/quote]
znam da nemaju, želio sam biti malo ironičan, svi se razbacuju titulama, velikim govorima, rješenjima i formulama, a još nitko nije uspio bilo šta pokrenuti, svi samo gledaju osobni
interes i kako izvući što bolju proviziju bez obzira o čemu je riječ…
ameri su najviše pljusnuli 27.10.08 nakon toga većina dionica je odradila + 30/40% , sad su već
blizu cijenama iz tog razdoblja, ovo oko GM-a bolje ni pomišljati;
Failure of auto industry could set off catastrophe
http://news.moneycentral.msn.com/provider/providerarticle.aspx?feed=AP&date=20081112&id=9328829
…da li će sutra biti pozitivna ili negativna blokada ne ovisi ni o fundamentima, ni o izvješću, ni o brodarima vani, ni o tvojem i bilo čijem postu…
gledaj samo futurese sutra ujutro i bit će jasno kako atpl otvara
evo za james-a bond-a
Nov. 13 (Bloomberg) — Asian stocks and U.S. futures fell, extending a global rout, as the U.S. Treasury scrapped plans to buy mortgage assets, Intel Corp. cut its sales forecast and Best Buy Co. warned of a slowdown in spending.
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=apKQYLGawz7A&refer=home
izgleda da će na semaforu ipak biti crveno, možda ponajviše radi Intel-a
http://money.cnn.com/news/newsfeeds/articles/djf500/200811121941DOWJONESDJONLINE000870_FORTUNE5.htm
….jutro
-Ma sinoć su mi došli neki komadi ….. , borba je bila dugotrajna ,…. i nisam
mogao sudjelovati u raspravi ….. [smiley]
-Ne dijelim savjete , samo sam napisao razmišljanja …. , i sada ću …
-Nije problem hoće li ATPL na 500kn ili čak i niže , već kada će se i na koje
razine vratiti …… , mislim kako je to pitanje glavno za one koji su u ATPL….
…..njima i tako nije par mjeseci bitno , a možda i godina-dvije , tako da bi
bilo produktivnije govoriti o perspektivi , nego o kataklizmi od jučer , danas , sutra ….
-Ostali koji ulazi-izlaze , gledaju isto to , ali na kraći period ….. [smiley]
-Vidim kako ovdje postoje investitori (dej-trejderi …eng.) , koji imaju interesantne
strategije , pa bih ja kao neuk i naivan molio objašnjenje ….
…ako stavite naloge na 650 , 550 i 500 …… i sigurni ste kako će za pet dana
biti poklopljena prva dva ……, a sigurni ste jer ste znalac …… [smiley]
……..zašto obadva naloga ne stavite na 550 i pričekate pet dana ……????… [smiley]
…..radi se o značajnoj uštedi ….
.Dr M Wagner
P.S.
-Kako je svijet krenuo ….izgleda da danas ništa ……bar do pred otvaranje kolonija …. [smiley]
jesam vam pred tjedan dana napisao da ne kupujete ATPL iznad 800 kn? a vi ste je derali sve do 940 kn, a meni s visoka pičili jedinice. sad kad ATPL danas starta ispod 800 kn jedinice polijepite – sebi!
pozdrav
15.603,18 19 821,22 800,00 60 48.000,00
1.640,00 2 820,00 809,00 33 26.697,00
4.090,10 5 818,02 810,00 2 1.620,00
184.868,00 226 818,00 829,18 18 14.925,24
8.989,20 11 817,20 830,00 50 41.500,00
2.451,39 3 817,13 833,00 5 4.165,00
40.850,00 50 817,00 835,00 68 56.780,00
20.375,25 25 815,01 857,55 15 12.863,25
1.630,00 2 815,00 859,00 1 859,00
56.841,40 70 812,02 867,00 40 34.680,00
Jucerasnji komentar na stanje trzista….
08:11 13Nov08 -OPINION – ICAP dry bulk shipping report – Nov 12
(The opinions expressed in this article represent the views of the author only. They
should not be seen as reflecting the views of Reuters.)
Charter markets today
DRY – PANAMAX – Today has been a pretty active day in the Pacific market with some spot market
activity in the Far East. There is a slight increase in the rates as they are approaching
US$7,000, up around US$1,000. There has been a lot of interest in period charters. There is a
feeling of a regaining in confidence in the forward market.
There are mixed feelings in the Atlantic market today as to whether the rates have moved up or
down. A positive movement was seen in all four BPI routes, but during the day some lower than
expected fixtures were rumoured. However we have seen a strong interest in period for another
day which leaves us with a positive feeling for the rest of the week.
HANDYSIZE/SUPRAMAX – Another day of steadying rates in the Pacific bringing a more positive
sentiment to the market. As such, we are seeing period interest returning once more to the
market as we hear of a 52,000 dwt open in the Far East being fixed for 1 year at US$10,600
daily. Additionally on the spot we are seeing dop rates concluded with certain positional
tonnage.
Some positive fixtures were made in the Atlantic today, however whether this is a sign of
things to come remains to be seen. A 55,000 dwt in the US Gulf fixed tct to Continent at
US$8,500, certainly an improvement on the previous fixture, perhaps indicating the market has
found a level. In the Med. we have seen no new tonnage, however, there have been few new
orders causing rates to remain pretty flat.
P.S. inače s tim jedinicama i stoticama mi već idete lagano na k****, pa kao djeca ste.
Šta vam znače te ocijene u životu, grow up [thumbsup]
[/quote]
BOEING bi isto mogao pući.. kad sam pisao pred koji tjedan kako je smiješno da je rally na GM-u svi su me sprdali..