ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 16:04
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 140.111 10,04 Osnovni račun
2. ATLANTSKA PLOVIDBA D.D. 132.070 9,46 Osnovni račun
3. CROATIA OSIGURANJE D.D. 68.681 4,92 Osnovni račun
4. CROATIA OSIGURANJE D.D. – ŽIVOTNO OSIGURANJE 68.680 4,92 Osnovni račun
5. USKOKOVIĆ ŽELIMIR 58.701 4,21 Osnovni račun
6. JERKOVIĆ ANTE 54.868 3,93 Osnovni račun
7. VLADOVIĆ-RELJA DUŠKO 50.000 3,58 Osnovni račun
8. LONZA VLAHO 48.842 3,50 Osnovni račun
9. ŠMOK DAMIR 29.965 2,15 Osnovni račun
10. PBZ D.D. 29.864 2,14 Skrb. račun
Ukupno: 48,86

Kolege dali netko ima top10 od prije 15 dana???
Ako ima lijepo ga molimd a posta tu.

izvoli

20.10.2008
Vlasnik računa Stanje    [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 140.111 10,04 Osnovni račun
2. ATLANTSKA PLOVIDBA D.D. 132.070 9,46 Osnovni račun
3. CROATIA OSIGURANJE D.D. 68.681 4,92 Osnovni račun
4. CROATIA OSIGURANJE D.D. – ŽIVOTNO OSIGURANJE 68.680 4,92 Osnovni račun
8. LONZA VLAHO 48.842 3,5 Osnovni račun
9. PBZ D.D. 31.850 2,28 Skrb. račun
10. HPB D.D. 30.696 2,2 Skrb. račun
Ukupno: 49,05

Heaven or Las Vegas

…..večer

– Vidim kako postoji nezadovoljstvo povećanjem broja malih dioničara , ali mislim
da je to bolje od nekog fonda koji sada rasprodaje …..

-Fondovi su došli pred zid povlačenjem sredstava , a onda evo utrke na prodaji … [smiley]

-Istina , ovi koji su pod patronatom banaka (ERSTE , PBZ ,RBA …itd) mogu uzeti
malo gotovine na neko vrijeme od matice ali i to treba vratiti …..

-Ima i nas koji prodajemo i kupujemo iz šale …… [smiley]…, ali nismo baš tako
agresivni kao ovi kojima su udjelničari pred vratima …..

…….zato mislim kako je bolje imati male dioničare , ako netko postavi 1000 kom
na kupnji .. , taj dan više cijena ne pada ispod toga ….. [smiley]

. Dr M Wagner

P.S.
-Jučer i danas sam bio "na brodu" sa 40 …. , ali pred kraj prodao ….strah…
…..možda počnem ponovo pušiti ….. , zaradio taman za cigarete …. [smiley]

Biće je i manje od 500, toplo se nadam, ali u dokapitalizaciji. Al sam za one već natovarene na 3500 ili danas. Do tada pozdrav. [lol]

Ako tražiš dionicu sa najizglednijim dokapom a vjerojatno i više dokapa uleti u lkpc [proud]Nije off topic,brodovi i luke su ista familija [wink]

ps.nije nagovor na prodaju atpl [rolleyes]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Tko su gospoda i na koji način su došli do ovoliko dionica? Mislim da bi kad bi čuo priču o njihovom bogaćenju molio da dionica dođe na 15kn… [angry]

Da li netko može izračunat otprilike kolika bi bila dividenda sa ovolikom ogromnom zaradom da se nakrcamo dok je jos vrijeme.

[u]If you need a friend, get a dog. [/u]

Biće je i manje od 500, toplo se nadam, ali u dokapitalizaciji. Al sam za one već natovarene na 3500 ili danas. Do tada pozdrav. [lol]

Vezano za Toyotu današnji odgovor mi je skinut, dakle za Lexus bi mi trebalo čekati još jedan mjesec, mislim na burzi, a i malo me strah da žena ne kidne udesno sa nekim mlađim, dakle mala Toyota, a Plavac mali od Lučića nije skup i kvalitetan je ali bez vode. Grgić je počeo otkupljivati sve po redu tako da je izgubio Autohtonost sorte, ali kad imaš ime ljudi mućkaju Grgića po ustima i mudro zaključe da je najbolji, ne kažem da nije ali nažalost zbog utrka za profitom i mi na ovoj maloj burzi imamo problema a moglo bi svima biti nekako dobro da nema previše pohlepe i trtaroša. Nekako me ova burza podsjeća na onu kabinu u koju postave do grla zaduženog Hrvata pa puste papirnate kune uz vjetar u svim smjerovima a čovo pokušava nešto ulovit i što ulovi njegovo je. Barem sutra i preksutra nema problema dakle dragi mali brokeri odmorite se jer ste zaslužili, tko kaže da je novac na burzi lako zarađen ili izgubljen novac pogotovo na zse.

Sveti Vlaho učini nešto, il je sruši na 500 il je digni na 5000.

Tko su gospoda i na koji način su došli do ovoliko dionica? Mislim da bi kad bi čuo priču o njihovom bogaćenju molio da dionica dođe na 15kn… [angry]

Jednom je jedan tajkun objašnjavo formulu svog uspjeha koja je u biti vrlo jednostavna: Ja sam htio biti to što jesam, isto kao što prosjak želi biti prosjak. Želja je pogonsko gorivo i ako je nema nema ni pomaka. Malo plavca samo ubrzava stvar i daje osjećaj moći.

Sveti Vlaho učini nešto, il je sruši na 500 il je digni na 5000.

Sakai, što misliš, da li je rasprodaja počela?

Dry Bulk
Panamax sale sparks value debate

Michelle Wiese Bockmann – Friday 7 November 2008

SHIPPING bosses have sought to downplay the extremely low sale price of a panamax reportedly sold by Danish shipowner Norden.

The 76,830 dwt, 2004-built Nord Sun sold for around $30m, one of the first sales in several weeks for the sale and purchase market, which has been paralysed by the global credit squeeze.

što serinjaš mogao si i ti kupiti po 35kn koliko je ponuđeno zaposlenicima ili nakon par godina po 73kn. ne branim upravu koja je donjela takav statut, da za nagradu zbog dobrog poslovanja priskrbe sebi "koju dionicu". Ja sam kupio po 73kn jer kad su nudili po 35kn slušao sam filozofe pa nisam kupio.

I noga u guzicu je korak naprijed

Dry Bulk

SHIPPING bosses have sought to downplay the extremely low sale price of a panamax reportedly sold by Danish shipowner Norden.

The 76,830 dwt, 2004-built Nord Sun sold for around $30m, one of the first sales in several weeks for the sale and purchase market, which has been paralysed by the global credit squeeze.

Ovo pokazuje koliko je uprava ATPL bila mudra jer su u najboljem trenutku po izuzetnim cijenama
prodali ova tri zadnja broda.
A netko je to kupio i spušio.Neko će reći da je to srića.Ali sriću treba tražiti.
Strani brodari su zaduženiji od naših/ULPL ne/.Prosijek je bio oko 60% kredit,a 40% vlastita imovina.
Sa padom cijene brodova,vrijednost materijalne imovine pada ,a dug ostaje isti što znaći da će
relativna zaduženost stranih brodara biti sve veća.Isto kao i kod naših margina.I brodari će početi pucati po šavovima,kao i naši margini.

JDPL po tim pokazateljima odličan,TNPL vrlo dobra,ATPL dobra .
Brodare ,a naročito suhe ćekaju loša vremena.Međutim,strani brodari su s obzirom na veću zaduženost
ugroženiji u ovoj svjetskoj kreditnoj krizi.Što dužniji to tužniji.

A mi smo naše brodare procijenili kao da sutra slijedi stećaj.Mišljenja sam da će ATPL i TNPL iz ove
krize izaći jači i da ulog u te naše brodare u slijedećih nekoliko godina mora donijeti više od 22%
godišnje ,a što u dužem razdoblju postižu najbolji svjetski investitori.Inaće ,mislim da sve ispod 30-40%
godišnje u slijedećih tri četiri godine za konzervativnog investitora bi bio loš rezultat,ako bi na ovim
razinama kupovao nekog našeg brodara,a na temelju ozbiljne analize.

Problem je što mi tražimo 30-40% mjesečno,a i to bi bilo malo s obzirom na to koliko smo izgubili.
Treba zaboraviti gubitak.To je prošlost.I pokušati strpljivim ulaganjem u dužem vremenu to nadoknaditi.Najviše gubi kockar koji povečanjem uloga/rizika/želi nadoknaditi izgubljeno.

Dry Bulk

Sigurno je da će u bližoj budućnosti biti jeftine prodaje brodova jer će to biti nekima jedini naćin da opstanu. Međutim, vidim dobru priliku za firme koje ne budu opterećene zaduženošću da kroz nekakav kredit ili dokapitalizaciju u vrijeme kada vozarine budu pred oporavkom kupe jedan ili više jeftinih brodova sa tržišta. Uvjeren sam da će uprava Atlantske prepoznati taj optimalan trenutak i izaći još snažnija. U ovom ciklusu presjeklo ih je samo kašnjenje Zagreba i Pracata, ali vjerujem da će i iz ovoga još ponešto naučiti.
Naravno sve ovo vrijedi uz uvjet da kriza ne potraje predugo, a ja sam nekako siguran da neće!

čudni se ovdje sveci slave....

New Report

Close