U ovoj dionici je najveće krdo na burzi. Ovo je za trejd valjda najbolja dionica na svijetu. [lol] Najlikvidnija i najvolatilnija.
Netko s portfeljom od pola milijona može raditi day trading s dve transakcije i da pobere 10% dnevno. To su svi skužili i to svi rade. I fondovi i veliki individualni ulagači i mali i svi. Ma kaos [lol]
ne mogu to svi raditi niti to svi rade.. nego vidim da se ovdje udaljilo od bitnih stvari na ovoj temi pa evo moj mali prilog:
EBITDA (000 kn) 789.964,00
EBITDA Marža % 56,37
EBIT (000 kn) 656.349,00
EBIT Marža % 46,83
EBT (000 kn) 537.492,00
Neto dobit/gubitak (000 kn) 534.381,00
EPS 419,01
Tržišna kapitalizacija (000 kn) 1.077.669,06
P/E 2,02
BV Društva (000 kn) 1.210.340,00
BVPS 949,03
P/BV 0,89
ROA % 24,42
ROE % 44,15
Dividend Yield % 0,00
Debt (000 kn) 1.454.877,00
EV(Enterprise Value) (000 kn) 1.995.497,06
Financial Leverage 0,89
P/Sales 0,77
P/CF 1,61
P/EBITDA 1,36
P/EBIT 1,64
EV/EBITDA 2,53
EV/EBIT 3,04
Ajde iskomentirajte ovo, molim vas…
Top ask
CIJENA KOLIČINA
780,98 40
780,99 7
789,00 15
789,99 30
790,00 32
799,00 50
800,00 30
839,90 3
839,98 16
840,00 104
Kolega No comment,ljudima je jeftino kad cijena ide 20% gore i lupa se nemilo po asku, a kad pada prodaj samo da prodaš,sve naopako,i tako stalno u krug,nije za hrvate burza,mi smo skloni samouništenju
U ovoj dionici je najveće krdo na burzi. Ovo je za trejd valjda najbolja dionica na svijetu. [lol] Najlikvidnija i najvolatilnija.
Netko s portfeljom od pola milijona može raditi day trading s dve transakcije i da pobere 10% dnevno. To su svi skužili i to svi rade. I fondovi i veliki individualni ulagači i mali i svi. Ma kaos [lol]
Samo mi nije jasan onaj od jučer kaj se postavio na bidu sa 3000 kom na 965 kn….naravno
da su ga odma poklopili ….to je bilo poslje odbijanca nakon skidanja blokade…
Samo me zanima šta će radit ako danas bude zelen BDI?!
[/quote]
Baltic Dry Index rose for the first time in months
Yesterday (Wednesday) marked the first time from September that the suffering Baltic Dry Index (BDI), an index that tracks commodity freights for the shipping industry managed to scrape a narrow rise by 11 points at 826, with the Panamax index leading the pack of an otherwise losing market. It rose by 93 points, following another rise posted on Tuesday, which could be an indication of life for the dry bulk market.
Užas, to su isti oni koji su je jučer u plus zablokirali!
Samo me zanima šta će radit ako danas bude zelen BDI?!
[/quote]
koga je briga za bdi…..zar ne vidis sto se radi day t, pun gas…..
Newcastle Coal Exports Increase 35%; Queue of Ships Declines
Coal exports from Australia’s Newcastle, the world’s biggest export harbor for the fuel, rose 35 percent last week while the number of ships waiting outside the port declined. The volume shipped in the week ended 7 a.m. local time Nov. 3 increased to 2.16 million metric tons from 1.6 million tons a week earlier, Newcastle Port Corp. said today on its Web site. A total of 26 ships, waiting to load 2.4 million tons of coal, were lined up outside the port, down from 29 last week.
Coal ships waited 8.69 days to load coal in the week, up from 8.61 days a week earlier, Newcastle Port said. The waiting time compared with 0.06 day for general cargo vessels last week, it said.
The weekly price index for power-station coal shipped from Newcastle rebounded from a nine-month low last week, rising for the first week in 11 to $100.83 a ton, according to the globalCOAL NEWC index. Rio Tinto Group, Xstrata Plc and BHP Billiton Ltd. are among mining companies that ship coal through Newcastle.
glavno da se vrte pare
pa moraju i brokeri od necega zivjeti
e da mi je sad nekih 100 milja u kešu da malo i ja odvrtim jednu rundu
btw kad dolaze za atlancku rezulatatima za ovaj kvarat (četvrtinu)
fala i dobro more
što bolje BDI danas naraste to ćemo atpl i mi bolje pasti.
Hehhehehe
ironičan je taj crobex.
heheh
koliko je najvolatilnija toliko je i najrizičnija dionica na burzi. Oni sa pola milijuna mogu zaraditi 10% u roku od par dana ili popušiti 20-30% u istom tom roku. Definitvno nije najbolji izbor za daytrading. Preveliki je rizik, te NYSE te EU te BDI te DRYS te ku.ac te palac…
znam da je glupo pitanje ali molim da mi odgovorite. Cape index, Panamax index i Supramax index su zapravo nosivosti broda ili? hvala
Da,i oni se mijenjaju ovisno o tome dali je toplo tj vruce ili hladno-Kada je hladno metal se skuplja pa i indexi padaju jer brodovi gube na velicini pa samim tim i na nosivosti.Opozit od toga je kada je jako vruce,celik se širi pa su brodovi veči,više prosotora-više tereta..
Ovih mjeseci je more a i sve drugo hladno.