ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…Nema šta…dečki se svojski trude unijeti što više panike.

tu nema nikakve potrebe unositi paniku, a sumnjam da ju je i unjeo netko sa foruma

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

http://www.zse.hr/default.aspx?id=22375

Idemo za 1 min….

ATPL-R-A 700,00 739,99 700,00 -14.08 % down 510 374.883,58

Ispravak

ATPL-R-A 651,00 739,99 653,01 -19.84 % down 565 412.515,07

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Oooo, lijepo palo do 651.

Znam ali sada je to objavio i renomirani časopis a prije tjedan dana je bilo objavljeno u žutom tisku.
Nisi mi morao za to keca zabiberit. [yawn]

kaj ti stvarno misliš da mi se da zaj…at s tim ocjenjivanjem? [cool]

Iskreno… financijska konstrukcija portfelja mi je već jedno vrijeme takva da mi najviše odgovara pad. I to na nulu po mogućnosti. Kako će se to odraziti na globalno gospodarstvo? Ne znam… kako će se to odraziti na moje radno mjesto? Ne znam… kako će se to odraziti na naše mirovine? Ne znam… Ono što znam je da s "obitelji" živim u vlastitoj nekretnini, nismo kreditno opterećeni. Imamo lijepi i jako veliki vrt u kojem se fino može posaditi povrće(nekad se i sadilo), a deda će mi rado dati koju kravicu, ovčicu i kokicu. Imat ću fino mlijeka i jaja i mesa i povrća i gladan biti neću. Ako nam ukinu plin imam i hrpu drva, a stare peći nisam bacio tako da mi ni hladno neće biti. Moji djedovi nisu ni to imali kad su se po šumama skrivali. Eto…

I'LL BE BACK

kako će se pojedinci obogatiti za godinu dana, to je prestrašno. čini¨mi se da ljudi gube kompas u ovoj panici. 650 kn za dionicu atlantske, unatoč svemu vani, i BDI i smanjenju dobiti ali još uvijek enormne dobiti, 650kn?! dan ludila.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Hm ——————————————————————– doklen ide pitanje je sad???????????????????????????????????????????????????????????????

Dva puta su me shebali na ulazu a sad ima da mi daju po kunu kroz neko vrijeme…..
ima da uzmem dva broda, jedan za partyje drugi za krstarenje….

…živim u vlastitoj nekretnini, nismo kreditno opterećeni. Imamo lijepi i jako veliki vrt u kojem se fino može posaditi povrće(nekad se i sadilo), a deda će mi rado dati koju kravicu, ovčicu i kokicu. Imat ću fino mlijeka i jaja i mesa i povrća i gladan biti neću. Ako nam ukinu plin imam i hrpu drva, a stare peći nisam bacio tako da mi ni hladno neće biti. Moji djedovi nisu ni to imali kad su se po šumama skrivali. Eto…

Švarci – evo ti stoja…
Izgleda nam društvo polako ide prema korjenima – robna razmjena (ne crne kompenzacije)…
Ja tebi travu, ti meni koku…. – (trava je za tvoju kravicu, a koka meni za slasna jaja…)….

Kako je krenulo pošto nemam live stanje…., za jezik se ugrizo…
Ljudi moji ovo je strašno…., a što je još strašnije je to da nema prometa, a sunovrat je -20%, no kad više ne bude raspoloženih prodavatelja i usidrimo se tada je samo jedan put, ali vrijeme povratka je tu diskutabilno….

Kad kupim po 1 kunu 20% firme ima de se provozam uz abramovića sa dva broda i one njegove
jahtice zapljusnem sa valovima ……

Kad kupim po 1 kunu 20% firme ima de se provozam uz abramovića sa dva broda i one njegove
jahtice zapljusnem sa valovima ……

Mislim da baš nećeš kupiti po kunu Atlansku ali da će vrlo brzo biti puno puno niže to znamo svi.

danas objavljeno…..

Atlantska plovidba upozorava na pad dobiti

Menadžment drugog najvećeg pomorskog prijevoznika tereta u Hrvatskoj objavio je kako očekuje veće smanjenje dobiti od planiranog zbog loše globalne ekonomske situacije

Menadžment Atlantske plovidbe, drugog najvećeg pomorskog prijevoznika tereta u Hrvatskoj, objavio je kako očekuje veće smanjenje dobiti od planiranog zbog loše globalne ekonomske situacije. Kao najveći razlog navodi se pad vozarina uslijed smanjenja potražnje za robama u zemljama Dalekog Istoka, posebice Kine, koja je njihov najvažniji klijent, prenose analitičari RBA.

Iako dio brodova Atlantske plovidbe ima od ranije dugoročno ugovorene cijene prijevoza koji ističu 2010. i 2011., više od polovice brodova u njihovoj floti posluje prema kratkoročnim ugovorima koji se sklapaju prema trenutačnim cijenama vozarina koje su u padu. Menadžment očekuje jačanje potražnje i povećanje vozarina čim se ekonomska situacija popravi i krediti postanu dostupniji.
Bankamagazin

staro tjedan dana.

[/quote]

Jak pad planirane dobiti sa cca. 220 miljuna dolara na cca.160 neto za ovu godinu. Što bi neki dali da im je "ubrati" 800 miljuna kuna u tekućoj godini. Na ovim razinama mogla bi nas pogoditi dividenda od 30%. Prejak je izazov, ulazim pa što Bog da.

New Report

Close