Zagreb, kažu dobro informirani, preuzima se konačno ovaj tjedan, ………
Za mene konačno dobra vijest.Znam da je svjetska drama , znam da je double-hull , znam da će sada raditi gubitke.Ali dobra vijest.
Brod će biti konačno preuzet (i plaćen).Vrijedilo bi vidjeti koliko u % brodova od ugovorenih će se preuzeti do kraja godine ; nisam stručnjak ali mislim da je ta brojka debelo ispod 50 %.
U slijedećih 20-ak godina imat’ će šanse zaraditi i nekoliko puta 37 mil USD koliko je otprilike plaćen (nadam se da su Kinezi svoje zajebe u proizvodnji troškovno snosili sami).
Zdrav razum je zdrav razum.Svijet neće propasti – a ako propadne bit’ će nam svejedno kako u tom času stoji dionica ATPL – svjetski političari će se dogovoriti ; iza njih centralni bankari; kriza će doći do dna i odbiti se natrag.
Ukratko , više volim da je brod kod nas nego kod njih.
Imam i pitanja.
Može li se očekivati i Pracat recimo u prosincu ? Je li realno da Držić bude preuzet u 1Q09 ?
što više ATPL ima brodova to će pritisak na prodaju biti veći jer će netko već izračunati da će gubitak biti veći zbog pada BDI …nažalost ali je tako…
Prije dva tjedna ja i Zgubidan smo se šalili da ćemo AP doćekati na 500kn ….mislim da to više nije šala već realnost…
idemo danas na 700 meni se čini ako ne i niže [huh]
Prodaje:
Količina Cijena
1020 740,00
od kud je ovaj ispo najednom..
Blokirana
ATPL-R-A 722,77 739,99 722,77 -11.28 % downTrgovanje dionicom je suspendirano 480 353.722,58
sa mizernim prometom.
sad smo negdje na ovogodišnjoj dobiti po dionici, zar ne.
Ne kupuješ proteklu dobit nego buduću dobit…
Dionica vrijedi onoliko koliko je kupac spreman dionicu platiti, a ne onoliko koliko dionica vrijedi.
u ovoj situaciji je mizeran promet kolega diablo dobar indikator.
Zasto???Jer je ocito da je akcija koordinirana.
u ovoj situaciji je mizeran promet kolega diablo dobar indikator.
Zasto???Jer je ocito da je akcija koordinirana.
Pa to i govorim. Mene brine pad ovih dana, ali kada vidim na kojem je to prometu, sve je jasno…
OIF-ovi prodaju, mali paničari prodaju, ali malo tko kupuje…
I te kako koordinirana – računaju na paničare – još ih ima. Za razumjeti je i to… Moram priznati da sam trenutno u minusu oko 75% ovdje u roku mjesec-dva i da mi u petak stvarno nije bilo dobro (po prvi put), ali sad vidim i po HT i po ATPL da netko odozgora ipak vidi ovo sve (LOPINE, nažalost), i da idu na dugi rok jer tako jedino mogu, i da ZSE ipak neće propasti… a da ćemo trenirati žifce jaaako dugo, sasvim je sigurno. [sad]