Opet prepucavanje na koti 1200.
Jebo ja onog koji je izmislio skrivene naloge.
cijena se dirigirano održava da ne ode u blokadu……igleda da nas čeka nas potop dionice cijeli tjedan, dnevno po -8 % / -9% , što će na kraju izaći debelo ispod 1 000,00 kn. sve u svemu smiješno….ali kaj je tu je
Totalno kriva percepcija dogadjanja.
[/quote]
smiješno je da cijena u prvih pola sata rokne na – 9,89% i onda se odjednom ( u 6,5 min )stabilizira na 1200,00 kn…….
nekima je očito svejedno pošto, daj što daš, ali ima i onih koji pametno kupuju. ako je brodarski sektor osuđen na propast, onda propadam skupa s njima. ostat će mi za uspomenu brojne makete brodova koje od djetinjstva skupljam i slažem i dionice ATPL
cijena se dirigirano održava da ne ode u blokadu……igleda da nas čeka nas potop dionice cijeli tjedan, dnevno po -8 % / -9% , što će na kraju izaći debelo ispod 1 000,00 kn. sve u svemu smiješno….ali kaj je tu je
A moj Barone, pa gdje baš danas proda kad svi očekuju zelen BDI?!
[/quote]
Miško iamj srca. Ubit ćeš ga [kiss]
Odličan je njihov PR. Sasvim uspješno tjeraju male dioničare. Sad će se oni natrpati i za godinu dana cijena duplo veca nego sada.
1. kako ne pratim navedena trzista volio bi da mi das par brodara izlistanih na usporedivim tržištima (od poljske i češke do rumunjske i bugarske). Mi trenutno pricamo o brodarima a ne o proizvodnji "Starog Ceskog".
2. Vec sam napisao da nada umire zadnja. Recesija u pomorstvu osamdesetih je trajala 6 godina. Masala.
[/quote]
1. ???
pa dao sam ti i brodare i opće indekse. i jedni i drugo do ljeta isto. -40%. i što je sad čudno u tome što je atpl isto pala baš 40%? zašto misliš da je baš ona trebala biti sasvim drukčija od svih drugih? priznajem da ne kužim u čemu ti je sada point.
2. vjerujem da znaš bolje, ali moram priznati da ovako laički ne vidim razloge pa me baš zanima koje ti vidiš. je li se supply povećao? nije, a čini se da je ta opasnost zbog sretne okolnosti ukidanja kredita još i za neko dodatno vrijeme odgođena. točno ili ne? a demand će neko vrijeme biti manji, a ne znam na osnovi čega očekivati da to potraje godinama, zar se kinezi spremaju opet ruralizirati zemlju? pa već srednjoročno će svega proizvoditi samo više i više, a ne manje i manje – kuća, cesta, tvornica, automobila, i ne samo oni.
[/quote]
1. Nesto nam se podatci razlikuju:
DRYS 31.12 .2007……….77 USD
01.07.2008……….77 USD
Diana 31.12.2007……….29 USD
01.07.2008………30 USD
Star Bulk 31.12.2007……12.85 USD
01.07.2008……11.90 USD
Moguce da sam fulao neki cent ali ne i dolar
2. Kriza iz 80-tih koju sam spomenuo je odgovor na tvoje optimisticko predvidjanje o pobolsanju marketa do kraja godine. Poruka ti je bila moze a ne mora jer smo svjedocili mnogo duzim krizama. Pretpostavljam da je tvoj interes za brodare krenuo sa dionicarstvom a ja ga svjedocim (na zalost) vec puno godina.
Vezano za Kineze a gdje ce i komu prodavat ? Amerika u bulk sektoru ucestvuje sa 3% u svjetskim razmjerima no u plasmanu gotovih proizvoda znacajan je kupac Kineskih proizvoda.
I na kraju no hard feeling. Volim kompetentne sugovornike.
gdje se može pratiti BDI i ostali indexi vezani uz brodare
[/quote]
gdje se može pratiti BDI i ostali indexi vezani uz brodare
[/quote]
[/quote]
probaj ovdje..
1. kako ne pratim navedena trzista volio bi da mi das par brodara izlistanih na usporedivim tržištima (od poljske i češke do rumunjske i bugarske). Mi trenutno pricamo o brodarima a ne o proizvodnji "Starog Ceskog".
2. Vec sam napisao da nada umire zadnja. Recesija u pomorstvu osamdesetih je trajala 6 godina. Masala.
[/quote]
1. ???
pa dao sam ti i brodare i opće indekse. i jedni i drugo do ljeta isto. -40%. i što je sad čudno u tome što je atpl isto pala baš 40%? zašto misliš da je baš ona trebala biti sasvim drukčija od svih drugih? priznajem da ne kužim u čemu ti je sada point.
2. vjerujem da znaš bolje, ali moram priznati da ovako laički ne vidim razloge pa me baš zanima koje ti vidiš. je li se supply povećao? nije, a čini se da je ta opasnost zbog sretne okolnosti ukidanja kredita još i za neko dodatno vrijeme odgođena. točno ili ne? a demand će neko vrijeme biti manji, a ne znam na osnovi čega očekivati da to potraje godinama, zar se kinezi spremaju opet ruralizirati zemlju? pa već srednjoročno će svega proizvoditi samo više i više, a ne manje i manje – kuća, cesta, tvornica, automobila, i ne samo oni.
[/quote]
1. Nesto nam se podatci razlikuju:
DRYS 31.12 .2007……….77 USD
01.07.2008……….77 USD
Diana 31.12.2007……….29 USD
01.07.2008………30 USD
Star Bulk 31.12.2007……12.85 USD
01.07.2008……11.90 USD
Moguce da sam fulao neki cent ali ne i dolar
2. Kriza iz 80-tih koju sam spomenuo je odgovor na tvoje optimisticko predvidjanje o pobolsanju marketa do kraja godine. Poruka ti je bila moze a ne mora jer smo svjedocili mnogo duzim krizama. Pretpostavljam da je tvoj interes za brodare krenuo sa dionicarstvom a ja ga svjedocim (na zalost) vec puno godina.
Vezano za Kineze a gdje ce i komu prodavat ? Amerika u bulk sektoru ucestvuje sa 3% u svjetskim razmjerima no u plasmanu gotovih proizvoda znacajan je kupac Kineskih proizvoda.
I na kraju no hard feeling. Volim kompetentne sugovornike.
[/quote]
1. tako kako pišeš je bilo 31.12. ali drys je nekih dva mjeseca prije toga (negdje kada i atpl) imao maksimum na 131.34, a dsx na 45.15. usporedi i druge, neki su od 10/11 2007. do početka ljeta pali već i više od 50%. samo što su strani brodari do nove godine već odradili puno pada, a atpl se skupa s ostalim hrvatskim dionicama cijeli prosinac vraćala i počela pad tek kasnije.
naravno da ne želim reći da te oscilacije imaju neke veze s fer cijenom, samo primjećujem da se preslikavaju. a sada da li brodari prate BDI a on svjetske indekse ili brodari prate svjetske indekse a oni bdi, to je više manje akademsko pitanje.
2. kina je još nedavno imala baš cilj ohladiti rast. zar nisu oni sami pokušavali doći na jednoznamenkasti rast zbog opasnosti od pregrijavanja? sada se to smanjenje stope rasta naravno čita drukčije. i to bi bilo s pravom kada bi ovo bio tek početak svjetske konjunkturne krize. ali trenutno se baš više i ne čini tako.
a za atpl mislim da je ovo kreditno zaoštravanje srednjoročno jako dobra vijest. prorijedit će konkurenciju a čvrsti će pobrati vrhnje.
i da, brodare sam uočio kroz dioničarstvo. iako sada želim i jednom oploviti cape. [cool]