Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Tko je upecao blizu 1000 kn , dobro je uletio, i na kratki i na dulji rok. Ovi kojima je ulaz iznad 2000
mogu svirat frulu
a oni kojima je iznad 3000….mogu se objesiti zajedno samnom
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA [sealed]
Tko je upecao blizu 1000 kn , dobro je uletio, i na kratki i na dulji rok. Ovi kojima je ulaz iznad 2000
mogu svirat frulu
[/quote]
Meni je ulaz 2173, ovu cijenu cu vidjeti skoro na ZTM, a kolega gyges, ni 3000 nije tako strašno daleko, ne može BDi padati u nedogled, da ne pricam o NAV ATPL itd.. Ali nikako da pogodim privremeno dno, moj zadnji dokup je bio na 1690, a mogu bi ja to mnogo bolje uprosjeciti da sam imal love u petak, a jebi ga kad sam tolki optimist, ko mi je kriv.. [thumbsup]
Sutra bu milina gledati mog brodara i bežaniju prodaje…
Kolko je ono P/E i P/BV ATPL..? [proud]
Ana bas u stvarnosti i nece tolko poletjeti kak ce privid biti da je jako narasla.Samo pogledaj danasnju prosjecnu i na kolko je gornji limit za blokadu.Prikazat ce ti 10-12% UP a u stvarnosti svega 5-6%
I dalje sam fasciniran uigranošću ATPL i DSX.
[img]http://i61.servimg.com/u/f61/13/01/91/22/atpl_d10.png[/img]
A evo i malo štiva za čitanje i analizu.
Izgleda da se povečava potražnja za ugljenom
Midday Glance: Coal companies
Thursday October 16, 1:26 pm ET
Coal companies shares up at noon
NEW YORK (AP) —
Shares of some top coal companies are up at noon:
Arch Coal rose $.96 or 4.7 percent, to $21.56.
Consol Energy rose $1.24 or 4.2 percent, to $30.42.
Massey Energy rose $1.26 or 6.4 percent, to $20.89.
Peabody Energy rose $3.35 or 13.8 percent, to $27.59.
Peabody Energy net leaps as volumes, pricing rise
Coal giant raises outlook and shares rally
While there is uncertainty in today’s economy, any easing of demand growth is likely to be offset by diminished global coal supply," President and Chief Commercial Officer Richard A. Navarre said. "We believe that the long-term coal-demand profile is very strong and will continue to be led by emerging economies."
http://www.marketwatch.com/news/story/story.aspx?guid={5442E973-9D18-4515-B91A-C6CAB50FDC31}&siteid=rss
hehe..
dogovorit će se Kinezi uskoro za koji tjedan i sa Brazilcima oko cijene željezne rudače. Vjerujem, da će cijena biti barem 10-11 % viša od dasadašnje. A što bi to moglo značiti za BDI, koji je sada na najnižim razinama poslije 2002 godine?
Ako je ovo točno onda je …Vrag odnio šalu!
Banke obustavile kreditiranje brodara
Posebno me se dojmilo….Za brodare prava kriza tek slijedi!
Što to znači za ovu dionicu?
cisti buy signal !
[/quote]
slažem se
kad god iz erste investa i slićnih govore o prodaji treba kupit i obrnuto
isto tako kada plaćeni novinari-stručnjaci po nalogu fondova nešto pišu, obično ubrzo biva suprotno
to sam se osobno uvjerio na više dionica, te u početku dok sam vjerovao naivno ih slušai i skoro uvijek pušio
iako sam poslije potopa od prošlog petka bio zabrinut za burzu i atpl, ipak pomalo postajem optimist i čini mi se da dolazi ipak oporavak i ove dionice… barem mic po mic
[/quote]
Meni je ulaz 2173, ovu cijenu cu vidjeti skoro na ZTM, a kolega gyges, ni 3000 nije tako strašno daleko, ne može BDi padati u nedogled, da ne pricam o NAV ATPL itd.. Ali nikako da pogodim privremeno dno, moj zadnji dokup je bio na 1690, a mogu bi ja to mnogo bolje uprosjeciti da sam imal love u petak, a jebi ga kad sam tolki optimist, ko mi je kriv.. [thumbsup]
Sutra bu milina gledati mog brodara i bežaniju prodaje…
Kolko je ono P/E i P/BV ATPL..? [proud]
[/quote]
Smiješno nizak, ali…. misliš da to sad ima neke veze? To će imati veze kad se tržište smiri i kad prestane biti vođeno mješavinom iracionalnih komponenata.Nadajmo se da će se to dogoditi kad prođu izbori u USA. Za sad je tamo nemir, mislim da će sve biti normalnije kad završe izbori. nebitno ko dobije.
Ako je ovo točno onda je …Vrag odnio šalu!
Banke obustavile kreditiranje brodara
Posebno me se dojmilo….Za brodare prava kriza tek slijedi!
Što to znači za ovu dionicu?
Poštovani "sava" a što bi znaćilo?!
1) banke su kurve (oprostite što psujem…), vidi samo kad čovjek treba kredu za cca 20.000 €, kako te iscjede…..
2) "zašto kurve"?! e pa zato, jer čim ne vide da mogu iz nekoga raditi "kravu muzaru" okrenu mu leđa!
3) "što to znaći za dionicu"-po stoti put velim, volim moju ATPL, i nedam ju, pogotovo ne nekom fond menađerčiću masnog revera od bureka….taman posla…..
-uvjek netko proda, netko kupi, netko dobije, netko izgubi, čovjek se navikne na dobitak isto kao na gubitak, danas pada kiša sutra sije sunce…..
u jednu ruku ova situacija je dobra da možda iz ove dionice odu [bye] i oni posljednji koji još sumnjaju ponajprije u sebe, jer svi znamo da ATPL debelo vrijedi (znam, ne živi se od uvjerenja, nego od love…)
Bježi ekipica u marginima, daytraderi ( čestitka uspješnima, nema šta…), i pokoji student koji skuplja za čevape&pivu….
Treba ostati kad je teško, ne zato da kasnije pričamo "bili smo tamo" jer naprosto svi koji posjedujemo ATPL mi određujemo njenu cijenu, nažalost teško da možemo "zaustaviti rasprodaju" koju pokrene "fond-smrad", ali ja svoju nedam!!!
Pitam ja Vas sve poštovani forumaši/imaoci ATPL, što bi bilo da se svi udružimo (samo hipotetski nažalost…) i da držimo cijenu na nekoj fer razini?! Jebo Amere, kinesku novu godinu i ostale, dionica bi stajala ko hrast, eh……
Idem prošetati po kiši….pozdravljeni mi bili svi, nedajte, masnom menađerčiću našu "malu", trebat će jednog dana doći u čistilište…… desno će biti vrata s natpisom ATPL, a lijevo će biti vrata s natpisom HANFA…….
[lol]
3) "što to znaći za dionicu"-po stoti put velim, volim moju ATPL, i nedam ju, pogotovo ne nekom fond menađerčiću masnog revera od bureka….taman posla…..
-uvjek netko proda, netko kupi, netko dobije, netko izgubi, čovjek se navikne na dobitak isto kao na gubitak, danas pada kiša sutra sije sunce…..
Ako se previše emotivno vežeš za neku dionicu onda se pretvaraš iz investitora u donora novca.
Ja sam to naučio na teži način, hvala Bogu prije dolaska ove krize.