ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 21:16
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,31
4.590
97
47,10
48,20
-0,42%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@ Hanger – bar će brodovi još više kasniti [sealed]

Nažalost bojim se da bi ATPL padala i da nema pada BDi, eno tamo DLKV najavio dobre rezultate pada, tankeri posluju dobro, TNPL pada još više, itd itd. Da nije bilo pada BDI, sad bi ATPL bila na 1700 a ne na 1600 [bye]

Tržište je prepuno paradoksa. Za primjer sam uzeo porušene burzovne indekse trenutno najperspektivnijih zemalja što se tiče širine i mogućnosti daljnjeg razvoja (Rusija, Brazil, Kina). Pa usudio bih se reći da je nešto slično i s ATPL.

BDI je ujedno i pokazatelj ekonomskih aktivnosti pa je suludo bilo očekivati da se održi na visokim razinama. Možda jedino da su Kinezi mahnito i neplanski uvozili sav raspoloživi rasuti teret. Ali i tada bi ATPL padala jer bi se tražio cash kroz najlikvidnije dionice. Možda bi eto otprilike ATPL kotirala baš kao IGH.

Sreća u nesreći je ipak ta da će ogroman broj novogradnji kasniti i veći broj njih će biti otkazan tj. neke novije brodarske kompanije će biti na rubu bankrota (zbog lošeg zaleđa i velikih zajmova). A Atlantska je dobro osigurana po ovom pitanju.

U konačnici to znači otprilike zadržavanje sadašnje razine ponude (očekivano manji broj novogradnji) i potražnje (očekivana ekspanzija zemalja u razvoju).

tko je skužio igru tko nije ja samo znam da smo mi roknuli i u 2 mjeseca na dionici izgubili 1000kn . E sad nek si svatko pomnoži sa svojim portfeljom pa nek zajedno maštamo što smo mogli napraviti sa tom lovom. Ja mislim puno….

O conane barbarine,
zar si prodo brodarine?!
Zguba tek smo kad prodamo
al za dzabe mi ne damo… [tongue]
[/quote]

ne ne nisam danas ništa uspio prodati ali nalog je postoja i za lipu ili dvije nije prošao.
Bojim se da u četvrtak nestane kupnja odnosno da nećemo imati kome prodavati. Nekakav odbijanac
jednostavno ne vidim jer iz dana u dan situacija na svjetskim tržištima je sve gora i gora.
Europski političari već treći dan zaredom zasjedaju danonoćno i dogovora nema a kriza se produbljava. Island danas nacionalizirao banku i stime napravio presadan jer u kapitalizmu , barem ne u zapadnoj europi takvo što je nepoznato. Idem dalje : nafta pala ispod 90 $ sa tendencijom da će down i do 50$ jer su na wall streetu izračunali da će naglo pasti potražnja za energentima a o
BDI neću niti pisati jer ionako tablica sve govori. Goren ne može ili tek stiže…?

na 4300 sve prodajem...

kupio atlansku prodao ht, pa ćemo vidjeti u četvrtak

Maknem se par dana i odmah nastane smak svijeta. Po brodarima u Amera bit ce i sutra zivahno. Zato ne gledan burzu vec parim oci na brodovima u Genoi. Njih ne dira BDI. [smiley]

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Maknem se par dana i odmah nastane smak svijeta. Po brodarima u Amera bit ce i sutra zivahno. Zato ne gledan burzu vec parim oci na brodovima u Genoi. Njih ne dira BDI. [smiley]

imas prav ,ali se bojim u ovakvoj konsolidaciji snaga na burzama da ce Bdi morati jako potegnuti da se mi malo trznemo
pofuk

kako je krenulo po svijetu biće dobro ako bude uopće kupnje u četvrtak…. [shocked]

na 4300 sve prodajem...

šta si napravio….ajme…

na 4300 sve prodajem...

Jedina dobra stvar je što danas ZSE ne radi. [smiley]

Jedina dobra stvar je što danas ZSE ne radi. [smiley]

To je dobra stvar ako burzovni indexi u US i EU budu rasli u suprotnom prodaja će se nagomilati a kupnja povući.
Ljudi imaju čitav dan za razmišljanje i druženje uz kavu.
I sami znate gdje se mali investitori najviše informiraju.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Iz priloženog vidimo da će u četvrtak biti veselo.

http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe

pa zašto ?! Prodao si dionicu koja ima u sebi 30 kn redovne div. + izgledna izvanredna. Dobro ja serem a moj ulaz na atlantsku je 2150
[lol]

Mean people suck and nice people swallow!

tko garantira dividendu od 30 kn svake godine, osim toga lako se ukrcat kad bude 100 kn ht

New Report

Close