ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tko mi se ono smijao kad sam rasprodao ATPL prije par dana na 2100-2000?

Ja ti se nisam smijao, ali sam bio bio više skloniji povjerovati da griješiš jer ti ne bi bilo prvi put, a pogotovo uz činjenicu da si zlifro kompletno su količinu i to s gubitkom. Svejedno, mora se priznati da si maher i da imaš nos. To sam odavno skužio. Uštediti 400 kn po dionici nije mala stvar. Od mene imaš. Ja to ne bih nikad napravio (s cijelom količinom).

I'LL BE BACK

Tko mi se ono smijao kad sam rasprodao ATPL prije par dana na 2100-2000?

Ja ti se nisam smijao, ali sam bio bio više skloniji povjerovati da griješiš jer ti ne bi bilo prvi put, a pogotovo uz činjenicu da si zlifro kompletno su količinu i to s gubitkom. Svejedno, mora se priznati da si maher i da imaš nos. To sam odavno skužio. Uštediti 400 kn po dionici nije mala stvar. Od mene imaš. Ja to ne bih nikad napravio (s cijelom količinom).
[/quote]

Nisam cijelu kolicinu zlifral s pusionom vec zadnjih 20 [smiley]. Nisam sretan s time ali vidim da nisam fulal u procjeni.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=6d01f416-7e09-4ff5-9c82-c44c70d0204c

mislim da ovo dosta govori o recesiji u europi…

na 4300 sve prodajem...

Kinezi se i dalje pametare. Sada hoće dalje smanjiti produkciju čelika, a u međuvremenu se spajaju BHP Billiton i Rio Tinto. Australci su skužili igru Kineza prema Brazilu pa sebe spajanjem štite (kao i svoje kolege s druge strane pacifika). Još malo pa slijedi i šah-mat….

Najprije se Kina prkosila Brazilu i odbijala im dati povećanje cijene za rudaču, a sada se Australci štite i najavljuju da će za na godinu tražiti povećanje cijene željezne rudače za 10% (smanjili su s planiranih 15% povećanja). Narodski rečeno: Ruka, ruku mije, a guzicu dvije.

A sada ako smiju neka Kinezi otkažu svoje uvoze iz Australije, pa me baš živo zanima od koga će uvoziti rudaču. Iz Afrike i Rusije????

A evo i njihov najnoviji plač, vapaj i lelek…

October 07, 2008

BHPB bids for Rio – China urges EU to reject harmful move

Ms Xiaoye Wang, a senior adviser to the Chinese State Council and National People’s Congress, has warned that a USD 132 billion hostile takeover of Rio Tinto by BHP Billiton would be harmful to China and unfair to the global economy.

Ms Wang has urged European regulators to reject the proposed takeover, saying that any merger would affect all Asian economies, which rely heavily on iron ore imports for steel production.

She said that "In my opinion this merger will have a very bad impact on China. The BHP merger should be reviewed by the Chinese anti-monopoly agency. China is the biggest consumer of iron ore products and 40% is from Australia. After the merger there will be two competitors only. I believe this is harmful for competition."

She said that China’s ministry of commerce had already received objections to the merger however it has no regulatory jurisdiction over any transaction between BHP Billiton and Rio Tinto.

Ma interesantnije je tim više što su prije 2 tjedna pričali kako imaju dovoljno svojih zaliha za svoje potrebe, i kako ionako nemaju jaku proizvodnju, a sada najednom im je neophodna tuđa ruda. I cvile prema Europi da ih spasi. Pa ako im ne treba ne moraju ni kupiti, vrlo jednostavno. Evo, ponuđeno im je sada povećanje cijene za 12% (Brazil) i za 10% (Australija) za 2009.g. u odnosu na sadašnje ugovorene.

Ma Kinezi su debilno loši pregovarači, samo sebi rade štetu. Bespotrebno će si srušiti GDP i usporit će vlastiti ekonomski razvitak što više otežu s tim. A na kraju će ipak popustiti. Ma debilana.

Ma Kinezi su debilno loši pregovarači, samo sebi rade štetu. Bespotrebno će si srušiti GDP i usporit će vlastiti ekonomski razvitak što više otežu s tim. A na kraju će ipak popustiti. Ma debilana.

He he Hangeru, rado čitam tvoje osvrte na Kina-Brazil tekmu. Nitko sretniji od mene ako si u pravu. Ima smisla to što pričaš. Ali nemojmo zaboraviti da je tamo Komunizam, i ako CK odluči pad BDP-a, onda je pad BDP-a. Jebe se njima što će se hladit postrojenja i što će mao stat na loptu. Narodu ionako daju šaku riže dnevno. Za to će uvijek biti. A para u rezervama ko bijesa. Za ovo je vjerojatnost mala, ali je treba uzeti u obzir da je moguća. Krcat sam ATPL-om i nitko sretniji od mene da si u pravu. Ovo je super sa ovim Australcima,al se bojim da ne razbijesne najveću svijetsku silu [smiley]. Kako god, Ja ipak očekujem rebound u vozarinama već u 4Q, najkasnije u 1Q.

I'LL BE BACK

Kinezi se i dalje pametare. Sada hoće dalje smanjiti produkciju čelika, a u međuvremenu se spajaju BHP Billiton i Rio Tinto. Australci su skužili igru Kineza prema Brazilu pa sebe spajanjem štite (kao i svoje kolege s druge strane pacifika). Još malo pa slijedi i šah-mat….

Najprije se Kina prkosila Brazilu i odbijala im dati povećanje cijene za rudaču, a sada se Australci štite i najavljuju da će za na godinu tražiti povećanje cijene željezne rudače za 10% (smanjili su s planiranih 15% povećanja). Narodski rečeno: Ruka, ruku mije, a guzicu dvije.

A sada ako smiju neka Kinezi otkažu svoje uvoze iz Australije, pa me baš živo zanima od koga će uvoziti rudaču. Iz Afrike i Rusije????

A evo i njihov najnoviji plač, vapaj i lelek…
is harmful for competition."

Ma interesantnije je tim više što su prije 2 tjedna pričali kako imaju dovoljno svojih zaliha za svoje potrebe, i kako ionako nemaju jaku proizvodnju, a sada najednom im je neophodna tuđa ruda. I cvile prema Europi da ih spasi. Pa ako im ne treba ne moraju ni kupiti, vrlo jednostavno. Evo, ponuđeno im je sada povećanje cijene za 12% (Brazil) i za 10% (Australija) za 2009.g. u odnosu na sadašnje ugovorene.

tko je skužio igru tko nije ja samo znam da smo mi roknuli i u 2 mjeseca na dionici izgubili 1000kn . E sad nek si svatko pomnoži sa svojim portfeljom pa nek zajedno maštamo što smo mogli napraviti sa tom lovom. Ja mislim puno….

na 4300 sve prodajem...

Kaj se sekiraš Motušić veli da je to tak i tak virtualni novac [cry] [sealed] [shocked]

tko je skužio igru tko nije ja samo znam da smo mi roknuli i u 2 mjeseca na dionici izgubili 1000kn . E sad nek si svatko pomnoži sa svojim portfeljom pa nek zajedno maštamo što smo mogli napraviti sa tom lovom. Ja mislim puno….

O conane barbarine,
zar si prodo brodarine?!
Zguba tek smo kad prodamo
al za dzabe mi ne damo… [tongue]

hate red

Naravno da je sve u rukama CK, ali kada se pogleda kakvi su benefiti od održavanja rasta GDP-a mislim da bi i najortodoksnije komunjare ovakvo što pregrizli. Brazil, Kina, Rusija, Indija, a u pozadini Australija, zapravo su dugo vremena bili drugorazredna tržišta i svojevrsno izolirane ekonomije, a sada im se otvara prilika da ubace iz druge u četvrtu brzinu u odnosu na ostale što se tiče ekonomskog razvoja.

Rastuće tržište nosi i rastući pritisak uslijed očekivanja, pa to se vidi i iz njihovih burzovnih indeksa što padaju ovih dana kao pokošeni (pogotovo ruski, brazilski i kineski). Zapravo najmanje padaju američki indeksi, a ta je zemlja u najvećoj krizi.

Prethodno navedene zemlje imaju izvrsnu priliku približiti se vodećim zapadnim ekonomijama i bitno anulirati dosadašnji jaz, pa čak bi rekao i izbrisati pojam ´zapadnog´ što se vezalo uz visoko globalizirana i razvijena tržišta SAD-a i zemalja sjeverozapadne Europe. Drugim riječima, i oni imaju priliku postati ´zapad´.

Zbog toga mislim da bahaćenje oko sitnice koja se zove cijena željezne rudače, a koja je praktični nužan element (putem proizvodnje čelika) za ekspanziju i globalizaciju te zemlje, nije ono što je Kinezima dugoročno potrebno. Naravno da će pokušati izboriti što bolju poziciju, ali njihovi glavni dobavljači stežu obruč i ne ostavljaju im puno ni izbora ni vremena.

Žrtvovati vlastiti razvoj radi inata dvijema velikim korporacijama (koje su btw u istoj kaši jer ne dolaze iz SAD-a i Europe, već iz Brazila i Australije), je blago rečeno blesavo, neodgovorno i zaostalo. A iako su loši pregovarači sumnjam da su glup i zatucan narod. Zbog toga mislim da će biti na kraju ´plati i uživaj´ scenarij.

nemoj si ti niš predbacivat. da si prodao na 2600 sad bi imao u svom portfelju puno više, ali bi onaj tko je kupio imao u svom puno manje, pa bi sad on patio. sve ti je to isto. a ovako imaš super karmu jer si ga spasio.

a probaj mu sad prodati atlantsku u četvrtak, možda karma ode nebu pod oblake.

baš sam danas na tv vidio tvog drugara dirka, dao izjavu kak je sve ovo grozno.

@ Hanger – bar će brodovi još više kasniti [sealed]

Nažalost bojim se da bi ATPL padala i da nema pada BDi, eno tamo DLKV najavio dobre rezultate pada, tankeri posluju dobro, TNPL pada još više, itd itd. Da nije bilo pada BDI, sad bi ATPL bila na 1700 a ne na 1600 [bye]

……..večer

-Kada je najuzbudljivije , mene nema ….. [smiley]

-A zašto vi gospodine Conan ne pokušate malo trgovati ….. , tek toliko … ,iz
vlastitog iskustva znam kako je to uspješna terapija …. [thumbsup]

-Možda se malo zaradi , a možda se malo izgubi ….. , ali je bar dio sudbine
u vlastitim rukama …..
…..na početku ni ja nisam to tako zamišljao , ali kasnije uočite kako to ima nekog
smisla i kako ovakvi dani nisu samo "potonuće" , već i (kakva-takva) prilika….

Nekada se prilika iskoristi , a nekada propusti (kao ja danas) ….. , ali kao što
kaže Violićka ….."Sutra je novi dan……" ……. [smiley]

-Nebih želio da se ovo shvati kao pametovanje ….. , nazovimo to opcijom …!!!!

-Dr M Wagner

New Report

Close