ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 22:22
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
17.542
358
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovdje su svi optimisti osim mene….dečki svaka Vam čast na pozitvnim mislima ali ja znam da će i danas moj portfelj ostati u minusu jedno 2%….. [sad]

Vidim da si i ti optimist.
Meni ako portfelj danas rokne samo 2% pjevat ću od sreće.
Azija, Evropa i američku futuresi od 2-4% u minusu (za sada). [sad]

Top ask
CIJENA KOLIČINA
1.780,00 74
1.795,00 12
1.795,99 88
1.796,00 90
1.797,00 57
1.797,81 6
1.798,00 50
1.798,01 130
1.799,00 90
1.800,00 264

I odmah nakon otvaranja…

Top ask
CIJENA KOLIČINA
1.794,99 700
1.795,00 53
1.795,99 88
1.796,00 120
1.797,00 13
1.797,81 6
1.798,00 50
1.798,01 130
1.799,00 90
1.807,00 10

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Ovdje su svi optimisti osim mene….dečki svaka Vam čast na pozitvnim mislima ali ja znam da će i danas moj portfelj ostati u minusu jedno 2%….. [sad]

Ti postoci sada poprimaju potpuno bezbačajnu ulogu. Tih 2% sada je novčano i opipljivo kao 7-8% na početku godine. ja se više ne bojim tih postotaka i crvenila. Primjerice, moj prijatelj godinama drži velik broj dionica Zvijezde. Ne prodaje ih. Nije ih prodavao na 19K, ne prodaje ih sad za 7K. Što se njega i Zvijezde tiće, vrijednost dionice može pasti na 0 (nula), taj gubitak od 7K do 0(nula) je 100% od sadašnje vrijednosti, ali je to zapravo 2X manji gubitak nego do sad pretrpljen. Vrlo je zapravo indikativno koliko nekakvi padovi od 20% od sadašnjih cijena _zaista_ mogu naštetiti vašoj imovini. Ližemo dno, kratko i jasno.

I'LL BE BACK

došao je smak svijeta izgleda 🙂

Good artists copy. Great artists steal.

Vidim da si i ti optimist.
Meni ako portfelj danas rokne samo 2% pjevat ću od sreće.
Azija, Evropa i američku futuresi od 2-4% u minusu (za sada). [sad]
[/quote]

prošli post sam napisao prije nego sam otvorio yahoo.finance…. ali sad je i meni već jasno da sa 2 %
minusa bio bi više nego zadovoljan…. [cry]

na 4300 sve prodajem...

Ti postoci sada poprimaju potpuno bezbačajnu ulogu. Tih 2% sada je novčano i opipljivo kao 7-8% na početku godine. ja se više ne bojim tih postotaka i crvenila. Primjerice, moj prijatelj godinama drži velik broj dionica Zvijezde. Ne prodaje ih. Nije ih prodavao na 19K, ne prodaje ih sad za 7K. Što se njega i Zvijezde tiće, vrijednost dionice može pasti na 0 (nula), taj gubitak od 7K do 0(nula) je 100% od sadašnje vrijednosti, ali je to zapravo 2X manji gubitak nego do sad pretrpljen. Vrlo je zapravo indikativno koliko nekakvi padovi od 20% od sadašnjih cijena _zaista_ mogu naštetiti vašoj imovini. Ližemo dno, kratko i jasno.
[/quote]

Vidim i da si i ti optimist u vezi dna …ali ja ipak mislim da smo na 70% križnog puta već prošli….
Što se tiče tvog prijatelja Ivice Todorića koji ne prodaje dionice jer je tvornica njegova , to je sasvim logično poto njemu više ne igra ulugu koliko je cijena dionice kad posjeduje cijelu tvornicu.

nota bene: ako se ne radi o Todoriću tvoj prijatelj se jako malo razumije u financije a ti ćeš mu lako objasniti koliko je danas mogao imati više dionica….

p.s.i ja imam ZVZD

na 4300 sve prodajem...

Conane, naravno da je sad glupo što nije prodao ZVZD iznad 15K, ali lako je biti general poslije bitke.On se ne bavi dionicama i ne gleda u burzu svaki dan.I nije Todorić (ne znam jel to neka šala il šta). Ja ti govorim o tome što se može očekivati u bliskoj budućnosti po pitanju postotnih padova i što to zapravo znači na vrijednostima naših portfelja. Ne znači ništa. Ovi koji sada prodaju, su teški jadnici koji će se za par godina, ako ne i za par mjeseci lupat po glavi. Razumijem da netko mora prodati zbog margina, te ljude razumijem jer i sam imam margin i ako ne mogu više hraniti margin, moraju prodati. To je jednostavno tako. Ali ovo je smiješno što se događa, i okrenut će se sigurno. Rekao bih čak da je ovo i namjerno rušenje nekih tijela kako bi neka druga tijela mogla što niže započeti s ulaskom, jer enormna lova od INE čeka sa strane. Neka samo mali dio ima namjeru ući na tržište, oni to neće moći realizirati bez da ga dignu za 5 do 10% u vrlo kratkom roku. Stvar u europi je samo alibi.

I'LL BE BACK

E i još nešto vezano za marginaše… pričam iz vlastitog iskustva. Kada mi se pribliožio margin call na skrbničkom računu prije par mjeseci, stavio sam casha na skrb. To je bila dosta velika količina casha (u relativnom smislu u odnosu na portfelj) koja je bila potrebna da budem iznad vode i da sam komotan. Prije par dana opet sam stavio casha na skrb kako bih bio iznad vode i bio komotan (zlu ne trebalo), i vjeruj mi… ta je količina bila puno manja nego ona od prije par mjeseci. Hoću reći… ni marginašima više nije frka, jer im sada treba puno manje para da budu iznad vode, i sumnjam da će pucati margini. Ja sa jednom svojom plaćom sad čuda radim na marginu, a prije sam morao kojekave kombinacije u financijskoj konstrukciji izmišljati kako bi optimizirao i osigurao se od rizika.

I'LL BE BACK

Conane, naravno da je sad glupo što nije prodao ZVZD iznad 15K, ali lako je biti general poslije bitke.On se ne bavi dionicama i ne gleda u burzu svaki dan.I nije Todorić (ne znam jel to neka šala il šta). Ja ti govorim o tome što se može očekivati u bliskoj budućnosti po pitanju postotnih padova i što to zapravo znači na vrijednostima naših portfelja. Ne znači ništa. Ovi koji sada prodaju, su teški jadnici koji će se za par godina, ako ne i za par mjeseci lupat po glavi. Razumijem da netko mora prodati zbog margina, te ljude razumijem jer i sam imam margin i ako ne mogu više hraniti margin, moraju prodati. To je jednostavno tako. Ali ovo je smiješno što se događa, i okrenut će se sigurno. Rekao bih čak da je ovo i namjerno rušenje nekih tijela kako bi neka druga tijela mogla što niže započeti s ulaskom, jer enormna lova od INE čeka sa strane. Neka samo mali dio ima namjeru ući na tržište, oni to neće moći realizirati bez da ga dignu za 5 do 10% u vrlo kratkom roku. Stvar u europi je samo alibi.

Ma molim te da mi objasniš zašto bi netko tko je INU prodao, morao u doba recesije kupovati dionice a ne pričekati da se stanje u svijetu malo stabilizira? Btw pogledaj i ovo: http://www.seebiz.eu/hr/burze/kriza-sve-blize-lijepoj-nasoj,26835.html

na 4300 sve prodajem...

E da, ako se ne bavi burzom neznam zašto je toliko investirao u jednu dionicu da ga nakraju cijena iste ne bi interesirala. Mislim da je i on imao neki target kad je kupovao Zvijezdu ?

na 4300 sve prodajem...

Hanger u pravu si.
Da ponovim puno puta ispričano: Očekujem oporavak vozarina i indeksa u 4Q.

Ili kako kaže Waren: Kada su dioničari uplašeni ja postajem pohlepan. Kada postaju dioničari pohlepni ja postajem uplašen. Nekoliko dana unazad upucao je Waren pohlepno ko u bordelu nekoliko milijardi dolara u General elektric 22$ po komadu sa garantiranom dividendom 10% godišnje. (rezultat: ovce su uplašene).

samo se ti drži Buffeta. jedina razlika između njega i tebe jest nekoliko desetaka milijardi dolara

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Postao je najbogatiji na svijetu šišajući ovce. Dobro, da je još živ, da možemo slijediti njegove poteze.

New Report

Close