ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 17:03
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
17.542
358
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Decki, vi koji ste izlazili,ok mozda ste u pravu.ali kupovali ste dionice kad je krobex bio 5k, a mlijeko kipuce, a sada vam se ne svidjaju na 3k,a mlijeko postalo jogurt [wink]

Iz jogurta je lakše izaći, iz sira malo teže.
[/quote]

ako si preživio kipuce mlijeko,prezivjet ces i sir, sad je vrijeme za poceti graditi dugrocne portfelje,ja ne kazem da nece nize ,ali ovo je vrijeme za temelje i prvi kat
[/quote]

vrijeme za stvaranje dugoročnog porfelja još nije. bit će dogodine.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

možda da stanem na loptu na jedno vrijeme dokle se naslovi sa dnevnih tiska ne proljepšaju u kraj recesije itd. itd. ……..

Šališ se?
[/quote]
Ne ne šalim se a vidim da nisam jedini koji tako razmišlja….. [sad]
[/quote]
Ma sve OK, ali kupovati kad se naslovi tiskovina proljepšaju? Jel to znači da si i prodao jer su naslovi tiskovina ružni? [shocked]
[/quote]

Nisam ništa prodao ali napisao sam da sam na prekratnici da to vrlo brzo učinim. Zašto? Zato jer
već duže vijesti nema ohrabrjućih poruka i ništa ne ukazuje da bi se tendencija pada mogla promjeniti . Ja stvarno nisam očekivao da u petak poslije dugoočekivane vijesti wall street završi u crvenom. Da stvar bude gora sad je već jasno da se recesija preselila u europu. Može li gore?

na 4300 sve prodajem...

Decki, vi koji ste izlazili,ok mozda ste u pravu.ali kupovali ste dionice kad je krobex bio 5k, a mlijeko kipuce, a sada vam se ne svidjaju na 3k,a mlijeko postalo jogurt [wink]

Iz jogurta je lakše izaći, iz sira malo teže.
[/quote]

ako si preživio kipuce mlijeko,prezivjet ces i sir, sad je vrijeme za poceti graditi dugrocne portfelje,ja ne kazem da nece nize ,ali ovo je vrijeme za temelje i prvi kat
[/quote]

vrijeme za stvaranje dugoročnog porfelja još nije. bit će dogodine.
[/quote]
a to nisam bas siguran, al vrijemece pokazati, mislim da nitko trenutno ne zna kako ce sve to završiti..povijesni podaci ukazuju da je crobex najjace pao s 98 na 99 god, sa cca 1200 na cca 450, sto je pad od cca 62%..mi smo sada u minusu cca 47 %, ha gledajuci povijest, izdrzat cu još 15..ne kazem da ce biti tako ,možda padnemo na 1,5k, možda na 2k, a možda smo dno vec dotaknuli onaj dan kad smo pali do 2800..Ja sam se odlucio na dugorocni ulazak,jer mislim dasu ovo ok cijene, umoran sam od traganja

ebo[/b]]
Umem da kažem samo dve reči….ATPL…ATPL[/b] [lol] [lol] [lol]
Pozdrav iz Potpićna! [bye]

Bilo je daleke 10.09.2008 godine

http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=1128&pg=576

[/quote]

promjenio sam mišljenje jer se od tog datuma nešto i događalo na financijskim trištima. ili ti misliš
da sam trebao biti indifirentan na događaje na burzi i pad BDI-a?

uostalom što ikoga ima mučiti zašto je netko izašao ili ove koji su izašli da muči činjenica da netko ulazi ili drži. jedino ako sumnjamo da smo dobro postupili

….a ja sam mislio da nema više drhtavih ručica da su ostali samo hrabri.

IMT?

nezgodno je stvarno vrijeme

vrlo moguće da se kriza tek sada prelije u EU

a i dase USA oporavi treba vremena, nije to samo tako
ekonomski momentum treba određenom vremena a on se ne mjeri u danima

kada sam pitao ( naglas razmišljao) dokle bi mogli pasti, i da li je vjerojat. pad na 1700kn i niže ili rast preko 2000( maks. 2200kn) onda su mi se mnogi smijali

vidim da se mišljenje mnogih mijenja, i stvarno me je još više strah i možda žal što nisam prodao sve na kapital. dobiti 1.10 kada je kratko prešla 1900kn

tko zna hoće li biti ubrzo takvih šansi
možda jedan dan umjetno dignu da nas ošišaju, a onda jaki opet kad nam utrape skuplje, opet će srušiti na puno niže da kapital. dobit
ali to je sve SAMO jedan korak naprijed, a dva koraka nazad

tako nam se radi već od 5. mjeseca
stalno padamo u konačnici
dignu malo 2-3 dana cijenu, a onda 3-5 ruše i konačan rezultat tjedna bude tjedna pad između 100-150 kn

to je školski primjer kapit. dobiti, i šišanja malih dioničara

opet sve pitam, zašto fondovi toliko masovno izlaze iz atpl- zadnjih 20 dana ( 30) dana??
nitko do sada nije ( iskreno) odgovorio

opet razmišljam, da na prvi rast prodajem i čekam na 1500( 1600) kn, jer ako crobex nastavi padat padat će i atpl ( korelacija njih je preko 91%!)
a još ako fondaši umjetno sruše cijenu ako budu ulazili u atpl onda smo tek nagrabusili…a oni to mogu kad god požele

kakve su vaše prognoze: prije pad na 1500kn ili rast preko 2100kn!???
neka netko kaže svoje mišljenje, nema veze ako na kraju promaši- svi smo tu da podjelima mišljenja, nikome neće pasti kruna i taština, ako i promaši
koda je malo puta dosada promašeno… mnogi su stalno govorili , evo dizanje cijene samo što nije počelo, ubrzo ćemo preko 3000kn ( pa i 3700!), ali vidimo kako je završilo

i jeli kome zbog toga pala kruna i dignitet? NIJE!
pa , onda molim lijepo, podjelimo svoja mišljenja, kakva god ona bila. pa i ako su loša…barem ćemo znat da je vrijeme za iskrcaj ( bez obzira kolko smo dosada izgubili) , jer ako bude daljnji pad samo ĆEMO JOŠ VIŠE izgubit…

nezgodno je stvarno vrijeme

vrlo moguće da se kriza tek sada prelije u EU

a i dase USA oporavi treba vremena, nije to samo tako
ekonomski momentum treba određenom vremena a on se ne mjeri u danima

kada sam pitao ( naglas razmišljao) dokle bi mogli pasti, i da li je vjerojat. pad na 1700kn i niže ili rast preko 2000( maks. 2200kn) onda su mi se mnogi smijali

vidim da se mišljenje mnogih mijenja, i stvarno me je još više strah i možda žal što nisam prodao sve na kapital. dobiti 1.10 kada je kratko prešla 1900kn

tko zna hoće li biti ubrzo takvih šansi
možda jedan dan umjetno dignu da nas ošišaju, a onda jaki opet kad nam utrape skuplje, opet će srušiti na puno niže da kapital. dobit
ali to je sve SAMO jedan korak naprijed, a dva koraka nazad

tako nam se radi već od 5. mjeseca
stalno padamo u konačnici
dignu malo 2-3 dana cijenu, a onda 3-5 ruše i konačan rezultat tjedna bude tjedna pad između 100-150 kn

to je školski primjer kapit. dobiti, i šišanja malih dioničara

opet sve pitam, zašto fondovi toliko masovno izlaze iz atpl- zadnjih 20 dana ( 30) dana??
nitko do sada nije ( iskreno) odgovorio

opet razmišljam, da na prvi rast prodajem i čekam na 1500( 1600) kn, jer ako crobex nastavi padat padat će i atpl ( korelacija njih je preko 91%!)
a još ako fondaši umjetno sruše cijenu ako budu ulazili u atpl onda smo tek nagrabusili…a oni to mogu kad god požele

kakve su vaše prognoze: prije pad na 1500kn ili rast preko 2100kn!???
neka netko kaže svoje mišljenje, nema veze ako na kraju promaši- svi smo tu da podjelima mišljenja, nikome neće pasti kruna i taština, ako i promaši
koda je malo puta dosada promašeno… mnogi su stalno govorili , evo dizanje cijene samo što nije počelo, ubrzo ćemo preko 3000kn ( pa i 3700!), ali vidimo kako je završilo

i jeli kome zbog toga pala kruna i dignitet? NIJE!
pa , onda molim lijepo, podjelimo svoja mišljenja, kakva god ona bila. pa i ako su loša…barem ćemo znat da je vrijeme za iskrcaj ( bez obzira kolko smo dosada izgubili) , jer ako bude daljnji pad samo ĆEMO JOŠ VIŠE izgubit…

ja cu ti odgovoriti…kazes da netko prodaje, pa netko i kupuje, i na 3800 je netko kupovao kao lud a i netko prodavao.. što je cijena viša , više su u pravu oni koji prodaju, što je niža više su u pravu oni koji kupuju..
ja mislim da ce prije na 2100 nego na 1500, bumo..ne prodajem na 2100, bar zasad tako mislim, ali kupujem na 1600..
u bear marketu ti je uvijek 2 koraka naprijed pa 3 natrag, kao što je u bull obratno..mislim da ce se polako stvari okrenuti ,svaki dan smo sve bliži bullu , al bumo vidjeli koliko još možemo dolje, ja mislim da ne puno

[/quote]

ja cu ti odgovoriti…kazes da netko prodaje, pa netko i kupuje, i na 3800 je netko kupovao kao lud a i netko prodavao.. što je cijena viša , više su u pravu oni koji prodaju, što je niža više su u pravu oni koji kupuju..
ja mislim da ce prije na 2100 nego na 1500, bumo..ne prodajem na 2100, bar zasad tako mislim, ali kupujem na 1600..
u bear marketu ti je uvijek 2 koraka naprijed pa 3 natrag, kao što je u bull obratno..mislim da ce se polako stvari okrenuti ,svaki dan smo sve bliži bullu , al bumo vidjeli koliko još možemo dolje, ja mislim da ne puno
[/quote]
Dijelim tvoje mišljenje iako mislim da će nas fondovi dobro pritisnuti radi što nižeg ulaza pa nije isključeno da i odemo kratkotrajno na 1500.

IMT?

E moj roosteru. U srpnju ove godine, u vrijeme kada je Lonza prodavao kod cijene 2350-2400, drukao si kako ATPL vrijedi.

Za razliku od tebe ja ne izlazim dok ne zaradim.

Ne bih baš rekao da sam drukao, bio sam jako rijedak gost na ovom topicu. Niti mi je bilo lako prodati dionice, jer zaista imam visoko mišljenje o kompaniji. Ne bih se ni sad javio da se nije još par ljudi otvorilo, pa me nekako ponukalo da i ja budem iskren.

Ono što me je natjeralo da revidiram stavove su recentna događanja vani koja mi se ne sviđaju. Ljetos nije izgledalo da će jesen biti tako burna. I znaš što, radije bih da sam u krivu, pa da sam kao zadnji šupak izašao (zamalo) na dnu, a da mi ipak krenemo lagano u oporavak. Nego da nastavimo kliziti prema dole uslijed lošeg sentimenta koji uvozimo izvana.

Iako si u pravu, kopkalo me onomad što Lonza prodaje, a mi se tješimo kupuje kuću, kupuje kuću… Čitao sam tad gomile članaka vani gdje su pisali evo samo što nisu prošle olimpijske i odma će kinezi uspostaviti trgovinu i ode BDI gore, što niže padne, više će se odbiti. Kinezi my ass… BDI će se sigurno odbiti, ali pitanje je kad i s koje razine. To nitko ne zna (ovo sam siguran). U međuvremenu mi je dosadilo kupovati dionice od propadajućih fondova i pritajio sam se.

Ja uistinu želim sreću svima koje gubici nisu omeli, moj cilj je isto bio ostati dugoročno u dionici (ne samo ovoj), međutim osjetio sam da je trend protiv mene. Knele je u pravu, dno je tu negdje i treba kupovati. Ali meni se aktivirao stop-loss zbog bivših kupovina. Sad sam se malo pritajio i promatram s distance. I kupujem i prodajem, evo prošli tjedan samo zarađujem, na sve do jednoj dionici. Ali se više skoro ne usudim prenoćiti u dionici da mi ujutro u 09:55 fondovi ne postave nagaznu minu. [sad]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

E moj roosteru. U srpnju ove godine, u vrijeme kada je Lonza prodavao kod cijene 2350-2400, drukao si kako ATPL vrijedi.

Za razliku od tebe ja ne izlazim dok ne zaradim.

Ne bih baš rekao da sam drukao, bio sam jako rijedak gost na ovom topicu. Niti mi je bilo lako prodati dionice, jer zaista imam visoko mišljenje o kompaniji. Ne bih se ni sad javio da se nije još par ljudi otvorilo, pa me nekako ponukalo da i ja budem iskren.

Ono što me je natjeralo da revidiram stavove su recentna događanja vani koja mi se ne sviđaju. Ljetos nije izgledalo da će jesen biti tako burna. I znaš što, radije bih da sam u krivu, pa da sam kao zadnji šupak izašao (zamalo) na dnu, a da mi ipak krenemo lagano u oporavak. Nego da nastavimo kliziti prema dole uslijed lošeg sentimenta koji uvozimo izvana.

Iako si u pravu, kopkalo me onomad što Lonza prodaje, a mi se tješimo kupuje kuću, kupuje kuću… Čitao sam tad gomile članaka vani gdje su pisali evo samo što nisu prošle olimpijske i odma će kinezi uspostaviti trgovinu i ode BDI gore, što niže padne, više će se odbiti. Kinezi my ass… BDI će se sigurno odbiti, ali pitanje je kad i s koje razine. To nitko ne zna (ovo sam siguran). U međuvremenu mi je dosadilo kupovati dionice od propadajućih fondova i pritajio sam se.

Ja uistinu želim sreću svima koje gubici nisu omeli, moj cilj je isto bio ostati dugoročno u dionici (ne samo ovoj), međutim osjetio sam da je trend protiv mene. Knele je u pravu, dno je tu negdje i treba kupovati. Ali meni se aktivirao stop-loss zbog bivših kupovina. Sad sam se malo pritajio i promatram s distance. I kupujem i prodajem, evo prošli tjedan samo zarađujem, na sve do jednoj dionici. Ali se više skoro ne usudim prenoćiti u dionici da mi ujutro u 09:55 fondovi ne postave nagaznu minu. [sad]
[/quote]

Prošli tjedan si samo tako mogao zaradti ….oni koji misle drugačije ili se ne usude na korak prodaje, ti su i prošli tjedan izgubili …..

na 4300 sve prodajem...

….dan

No …no …. , kakva je to malodušnost …..????

Danas , svaki investitor koji imalo drži do sebe ……. je u minusu …….[smiley]

..Dr M Wagner

New Report

Close