Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
Baltic Indices 03/10/2008 BDI 3002 (+12) BCI 4254 (+57) BPI 2281 (+123) BSI 2364 (-90) BHSI 1169 (-49) Copyright Baltic Exchange Ltd. (2008) BCITCavg $40295(+888) BPITCavg $18482(+989) BSITCavg $24723(-941) BHSITCavg $17056(-699) Copyright Baltic Exchange Ltd. (2008)
briši hvala
Danasnji BDI je vrijedan komentara. Stvari koje nas interesiraju su Panamax (+123) i Cape (+57) zadnja dva dana su okrenule trend. To su cisti bulk market pokazatelj i oslikavaju globalna desavanja (Kina, Indija, Brazil, Australija). Supramaxi (-90) sluze za kombinirani prevoz i iz meni nepoznatog razloga padaju te smanjuju prosjek BDI-ja.
Hrabar si nema šta…. [shocked]
[/quote]
a gle mora se i riskirat malo, ja sam trenutno 80 % u dionicama, meni su ovo ok cijene, ako ode dolje ode, a ako sve ispadne ok …pa ne zelim onda placat ovo sve skuplje 20%..nekada treba riskirat, nemam kredita, lova na burzi mi ne treba, mogu cekat..Kicma portfelja mi je sagrađena oko kraša, ht i tiska, ostalo nadokupljujem kako pada..a i ako ne izglasaju, pa nije kraj svijeta, ok, past ce mo,ali što sad, nece nestati burze, bit ce dividende, neke dionice rastu i u krizna vremena, a ja vjerujem da sam u nekima od njih.
[/quote]
Da sam na tvom mjestu ja danas nebi kupovao i pričekao bi podedjeljak pa makar platio dionicu 5% više ali ako večeras krene sve po zlu istu ćeš moći kupiti za 10% manju cjenu . Ti najbolje znaš koliko
je to novaca +- na 100 ATPL ….
Ja sam napravio glupost što nisam vjerovao da Crobex može pasti ispod 3500 bodova pa sada pušem i na hladno…
p.s. dionica ti neće pobjeći i ako naraste 20% u jednom danu …
[/quote]
istina ali kazem ti , meni su ovo dugorocno ok cijene, davno sam naucio da nitko ne može pogoditi dno dna i pik vrha, ja sam sebi odredio da mi je ovo ok cijena…pa makar ona pala i još 30 -40%, ako padne na 1600 uzet cu još 150, na 1300 još 200..ha na toj cijeni bu više keša nego mcap [lol] Ne cicijaši mi se , long pozicije se grade u ovakvom marketu, kada je sve nestabilno i cini se svima da sutra pocinje 3. svjetski rat…a bit ce valjda i dividendica neka…jucer sam usao i u genko, po cca 27$, a sad šta je tu je, nek padne i na 20,opet se kupuje, bitno je uvijek imati love za dokup,kad cijene ppostanu skroz smješne,npr dividenda 20 % nekih firmi,znaci ht ispo200 kn i takve pizdraije, što ja NE vjerujem da ce se dogoditi ondaa treba ubacit svu lovupa šta bude bude…eto tako ja to gledam.
[/quote]
i tvoja teorija stoji , nema šta….ako kupuješ 100 , 200, 300 komada ATPL više mi ličiš na nekakvog fond menagera nego na malog ulagača…. [shocked]
[/quote] Šta misliš pod tim pa to je cc pola milje ———prosjecan investitor
[/quote]
e , neznam da li je samo prosječan ….ako mu je cijeli portfelj u ATPL onda je prosječni ako ne …uuu..
"Kumba, Africa’s biggest iron ore producer, and other miners have benefited from a strong market driven by heavy demand from China".
Panamaxi se popravili, Bdi lagano gore, praznik Golden week u Kini od ponedjeljka zavrsava.. moglo bi se sve poklopit ukoliko jos i ovi izglasaju..
"Kumba, Africa’s biggest iron ore producer, and other miners have benefited from a strong market driven by heavy demand from China".
Panamaxi se popravili, Bdi lagano gore, praznik Golden week u Kini od ponedjeljka zavrsava.. moglo bi se sve poklopit ukoliko jos i ovi izglasaju..
A bilo bi i vrijeme, litre Visinea trošim od ovog crvenila, oči mi ispadoše…
Top bid
CIJENA KOLIČINA
1.840,00 301
1.830,00 100
1.823,08 25
1.823,07 80
1.823,02 15
1.817,17 40
1.817,00 1
1.815,00 12
1.814,11 5
1.811,11 20
I… nestade…
Dali ce nasi brodeki postati avioni u ponedjeljak…….
ehehehehe
Izglasali inekciju od 700 miljardi ….. napokon smo spašeni ili odlična prilika za izlaz ?
Izglasali inekciju od 700 miljardi ….. napokon smo spašeni ili odlična prilika za izlaz ?
Ako je suditi po amerikancima, ovo drugo… [lol]
drys već u minusu.
još jednom se pokazala ispravnom ona stara narodna prekobarska:
"buy on gossip, sell on news".