ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 05:27
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,31
4.590
97
47,10
48,20
-0,42%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Future je standardiziran koliko mi se čini … u tome je razlika … jel’?

točno. futuresima se organzirano trguje i gotovo nikada ne završavaju isporukom preuzete obveze već
se zatvaraju zauzimanjem suprotne pozicije dok forward agreement završava isporukom preuzete obveze po forward cijeni. ovisno o razlici spot i forward cijene, jedni gube a drugi zarađuju.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

dax u plusu, ftse u plusu, future-si u plusu, vozarine okrenule, vjerojatnost za izglasavanje bailouta dosta veća (ovaj puta) nego suprotan ishod. Pa nek mi neko objasni ovo istresanje. I to samo na ATPL i ADRIS, dvije najjeftinije i najbolje. Bez brige, nebu na IGH.

stvarno mi nije jasno šta imaš protiv IGH ?

na 4300 sve prodajem...

dax u plusu, ftse u plusu, future-si u plusu, vozarine okrenule, vjerojatnost za izglasavanje bailouta dosta veća (ovaj puta) nego suprotan ishod. Pa nek mi neko objasni ovo istresanje. I to samo na ATPL i ADRIS, dvije najjeftinije i najbolje. Bez brige, nebu na IGH.

pa kad dođe voda preko grla gdje će se iskrcavati nego li na najlikvidnijima, pa ne budu se valjda iskrcavali na Jadrankamenu.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

hrki, to nemre nitko znati,ja danas kupio 100 kom, akode dolje kupuje se još, eto, više ništa ne kupujem prije 1600,pa cemo vidjet kaj ce bit..ak padne dobro, ako ne opet dobro, zaradit ce se na ovome.

Hrabar si nema šta…. [shocked]
[/quote]
a gle mora se i riskirat malo, ja sam trenutno 80 % u dionicama, meni su ovo ok cijene, ako ode dolje ode, a ako sve ispadne ok …pa ne zelim onda placat ovo sve skuplje 20%..nekada treba riskirat, nemam kredita, lova na burzi mi ne treba, mogu cekat..Kicma portfelja mi je sagrađena oko kraša, ht i tiska, ostalo nadokupljujem kako pada..a i ako ne izglasaju, pa nije kraj svijeta, ok, past ce mo,ali što sad, nece nestati burze, bit ce dividende, neke dionice rastu i u krizna vremena, a ja vjerujem da sam u nekima od njih.

mislim da je ono što sam prije govorio

ako nije samo završetak kapit.dob, onda je moguće i ono što sam govorio ( a što btw. vi svi znate i bolje od mene) da kada VELIKI igrači, fondaši počmu ulaziti u neku likv, .d obično počme ruše nej cijene
tako je to nažalost…za one koji su u dionicama

ali čekaćemo još niže, pa valjda jednog dana prije kraja godine dolazi preokret… i daj bože da bude znatniji , a ne samo kratkotrajan radi kapit. dobiti

puno sreće svima

Future je standardizirani, trguje se njime na burzi… Forward agreement mozes ti sklopit sa ATPL ako hoces. Nazoves i kazes "Fazan ovdje, jel moze jedan deliveri 2009. za Kinu? Imam hrpu prsuta… Kolko para, tvoj rodjo me poslo, pa daj malo popusta. Platim kad stignem, majke mi".
Osim toga, za isplatu future-a garantira burza (preko margina koji moras odrzavat). Kod ovih brodara je vjerovatno rijec o financial future, nemozes stvarno zatrazis izvrsenje (kod roba mozes trazit ili delivery ili uzet novac). Znaci sluzi samo za hedge.

Forward sklapa bilo tko sa bilo kime, znaci firma sa firmom… Ako netko zezne, ti tuzi brate na nadleznom sudu. Tesko ga je i preprodat, jer ako si uzeo neku rutu 2009., ajdi ti sad nadji nekog kome pase bas to…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

hrki, to nemre nitko znati,ja danas kupio 100 kom, akode dolje kupuje se još, eto, više ništa ne kupujem prije 1600,pa cemo vidjet kaj ce bit..ak padne dobro, ako ne opet dobro, zaradit ce se na ovome.

Hrabar si nema šta…. [shocked]
[/quote]
a gle mora se i riskirat malo, ja sam trenutno 80 % u dionicama, meni su ovo ok cijene, ako ode dolje ode, a ako sve ispadne ok …pa ne zelim onda placat ovo sve skuplje 20%..nekada treba riskirat, nemam kredita, lova na burzi mi ne treba, mogu cekat..Kicma portfelja mi je sagrađena oko kraša, ht i tiska, ostalo nadokupljujem kako pada..a i ako ne izglasaju, pa nije kraj svijeta, ok, past ce mo,ali što sad, nece nestati burze, bit ce dividende, neke dionice rastu i u krizna vremena, a ja vjerujem da sam u nekima od njih.
[/quote]

Da sam na tvom mjestu ja danas nebi kupovao i pričekao bi podedjeljak pa makar platio dionicu 5% više ali ako večeras krene sve po zlu istu ćeš moći kupiti za 10% manju cjenu . Ti najbolje znaš koliko
je to novaca +- na 100 ATPL ….

Ja sam napravio glupost što nisam vjerovao da Crobex može pasti ispod 3500 bodova pa sada pušem i na hladno…
p.s. dionica ti neće pobjeći i ako naraste 20% u jednom danu …

na 4300 sve prodajem...

treba vidjeti ko prodaje ako prodaje pbz, oni moraju, ljudi im povlace lovu imoraju prodavati likvidna izdanja, a mozda se i par momaka igra s ovom dionicom, a imaju je više nego svi clanovi uprave skupa [thumbsup]

stvarno mi nije jasno šta imaš protiv IGH ?
[/quote]

Ništa kolega, dapače. Friški sam suvlasnik te marketinške agencije i čini mi skoro 20% portfelja. Žao mi je što je nemam više, ali tako je kako je. Uvjeren sam da ću na njoj dobro zaraditi. [wink]

I'LL BE BACK

Future je standardizirani, trguje se njime na burzi… Forward agreement mozes ti sklopit sa ATPL ako hoces. Nazoves i kazes "Fazan ovdje, jel moze jedan deliveri 2009. za Kinu? Imam hrpu prsuta… Kolko para, tvoj rodjo me poslo, pa daj malo popusta. Platim kad stignem, majke mi".
Osim toga, za isplatu future-a garantira burza (preko margina koji moras odrzavat). Kod ovih brodara je vjerovatno rijec o financial future, nemozes stvarno zatrazis izvrsenje (kod roba mozes trazit ili delivery ili uzet novac). Znaci sluzi samo za hedge.

Forward sklapa bilo tko sa bilo kime, znaci firma sa firmom… Ako netko zezne, ti tuzi brate na nadleznom sudu. Tesko ga je i preprodat, jer ako si uzeo neku rutu 2009., ajdi ti sad nadji nekog kome pase bas to…

[/quote]

jel ima short na pršut ?

I love the Smell of Profits in the Morning

Ako oces hedgat prsut, najblize sto mozes je mislim shortat svinjske polovice. [cool]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Forward sklapa bilo tko sa bilo kime,

uđeš u sobu puna žena i na brzinu sklopiš par forwarda …

I love the Smell of Profits in the Morning

New Report

Close