Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 42,78 | 1.626 | 38 | 42,50 | 43,00 | -1,16% |
mene u ovom času više zanima ATPL. čini mi se da ipak nije sve crno u brodarskom sektoru kakko nam mnogi žele prikazati.
Mene raduje BDI. Srusili su ga supramaxi. Panamaxi i cape-ovi su napravili lagani rast. Treba vidjeti sta ce se dogadjati iducih par dana. Bude li trend uzlazan bingo iako predvidjam do kraja godine surfanje.
Neboj se Tech sutra BDI leti.
hm cak bi mogao biti u pravu jer si gotovo uvijek u pravu ali vise ni sam nisam u nis siguran
pofuk
Ni slučajno debilizam.
Trebalo je svima pokazati da je MOL-ova ponuda nešto najljepše što nam se moglo dogoditi.
Pa da svi pohrle u SDA predati potrebne papire na vrijeme.
Potom na scenu opet stupaju mirovinci, rokaju cijenu ispod 2000 i onda se počinju lagano krcat.
Ina je dugoročno ulaganje par excellence, tko to ne shvaća nije za burzu.
[/quote]
ako počmu mirovinci značajnije ulazit u atpl, bojim se da bi se isto moglo dogoditi i s atpl- normalno, radi jeftinog ulaza
zasada mirovinci bježe iz atpl ko vrag od tamjana
Može li kakav link za ovu tvrdnju?
Hvala
[/quote]
ne ali može link za kontra:
http://www.ersteplavi.hr/data/FinancijskiIzvjestaji/HR%20Report%20-%20Erste%20Plavi%20OMF%20-%202007.pdf
http://www.ersteplavi.hr/data/FinancijskiIzvjestaji/HR%20Report%20-%20Expert%202007.pdf
http://www.pbzco-fond.hr/regulativa/popisglavnihskupstina.aspx
e sada da li su još uvijek unutra..ja pretpostavljam da jesu i da su do sada već podebljali
11.09. samo među top10
PBZ invest 50.890 KOM
HPB invest 38.740
ukupno preko 89.600 kom
jučer
PBZ 36.474
HPB 34.418
Ukupno 70.900
u 20 dana izlazak top 10 mirovinaca "samo" 19.000 kom
pa sada zaključite
a i kad počmu značajnije ulazit postoji velika mogućnost, da je još spuste …
@Kolega Hrki, drag ste mi dečko i nadasve simpatičan, pa ću stoga biti krajnje fin prema vama!
Naime, ako ste neki dan prodali dionice ATPL sa značajnim gubitkom jer ste ih kupovali na primjer u mjesecu svibnju, a smatrate da će stanje na tržištu dionicu srušiti ispod razine na kojoj ste prodali ovih dana, onda budite gospodin i pričekajte to vrijeme, a nemojte se blamirat ovakvim neistinama jer samo otkrivate svoje neznanje temeljnih odredbi tržišta kapitala.
Pod rednim brojem 9. i 10. su skrbnički računi iza kojih se može skrivati bilo tko na tržištu, pa čak i ja ili vi, ali eto po svemu sudeći su to PBZ Invest i HPB Invest koji su prodavali zbog pritiska povlačenja udjelničara iz njihovih fondova, a oni nemaju nikakve veze s mirovincima.
Za početak pročitajte Zakon o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, posebice dio gdje se spominju pojmovi banke skrbnika mirovinskih fondova pa će vam biti jasno gdje mirovinci MORAJU imati otvorene skrbničke račune.
Čak i radi drukanja je potrebno ulagati u znanje!
Živjeli!
Dobro si mu rekao Misko, bolje od Plavog! [thumbsup]
Samo da dodam, onaj PBZ je sto posto Invest, dok HPB Invest definitivno nije.
Dobro si mu rekao Misko, bolje od Plavog! [thumbsup]
Samo da dodam, onaj PBZ je sto posto Invest, dok HPB Invest definitivno nije.
slažem se.
A Invest je ionako bio prekoncentriran i drago mi je da je srezao. Može on i još ako hoće. ima kupaca, nije problem.
manje bitno dal su mirovinci ili oifi
riječ je o velikim investitirima- fondašima
i ako fondaši izlaze ovako masovno to sigurno nije dobar znak
neće me nitko nagovoriti da kupujem po 1871kn, ako postoji velika mogućnost da padne barem ispod 1700 prema 1500
atpl je pri ovim bdi-ma i crobeksu bio ispod 1000kn prije 2 godine
davao sam linkove za taj period dan-dva prije
a ako cijena skoči kojim slučajem do 1939 koliko je bila neki dan zbog KAPITALIZACIJE DOBITI I druka za up, ja je odmah prodajem – sve do kraja, jer znam da će prije prema 1500 nego prema 2200kn
postavio sam pitanje svima neki dan oko toga pa se nitko nije izjasnio
i to mi je znak da većina nije uvjerena da će cijena značajnije rasti, nego prije da će padati
pogledajte malo kada se fondovi ukrcavaju , pa sve dok se ne ukrcaju dovoljno, da li ruše cijenu ili dižu
pa normalno je da ruše, a mogu je uvijek koliko god žele ( to svi znamo) jer im je cilj da uđu jeftinije
a ja i ti ih nemožemo u tome spriječiti
meni je jasno da je na forumu većina day tradera, i shvaćam da žele maksimalno kapitalizirat dobit, i da se najčešće daju prognoze samo za danas-sutra, tipa ide to gore, up,up ili ide to danas dolje- zavisno o potrebama
zato , što se mene tiće ne ulazim sigurno na ovim razinama, kada znam da do nove godine cijena ide sigurno dolje
sretno svima koji misle da ide brzo ZNAČAJNIJE gore
volio bih da netko od mase koje piše da neke kratkoročne prognoze, raspone prognoza dokle bi mogla u najgorem slučaju pasti , te dokle bi mogla porasti
recimo slijedećih 15 dana, i za kraj godine
to bi svima koji nisu Day traderi puno više koristilo…ove prognoza za danas do sutra koriste daytraderima, ali samo pod uvjetom da se ti drukovi i ostvare [proud]