Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Ne znam, meni ovo ne miriši na dobro. Možda će pad dobiti u trećem kvartalu biti ipak veći nego smo očekivali, a fondovi to već znaju. U svakom slučaju tko nije 100% siguran, bolje neka proda dok još može.
vec te i Techman jednom uhvatio u lazi a sad kad si prodao navlacis ljude da i oni izadju pa da ponovno jeftino kupis..pregrizi jezik i udi ponovno priznaj si poraz a ne ovako gubit kredibilitet koji si imao kod kolega…jos jedna stvar da nesto znas sigurno bi prodao a ne nama tu govorio sta da radimo…sutio bi ko znas vec sta…ja odgovorno tvrdfim da je treci q dobar!!!
Upravo obratno radi, jer zna da je sve u redu tako je i bilo na razini od 2700….pala na 2400 i vidi sada gdje je…… to fondovi tako rade
Pozdrav
Zagore..ide li s tobom i Chico u kupovinu??? Evo upravo smo uspjeli nešto i nadokupit, sitnih 45 komada, neko nas poklopio ! [smiley2]
Bravo..
sutra opet u dokup..još će klizati nekoliko dana
*** obrisano ***
pada, normalno da pada ljudi moji i dobro je da je malo ta euforija stala. Ionako su se u zadnje vrijeme ukrcali svi pa je dobro napraviti selekciju prije FI. Nisu svi za burzu i dionice. Nazalost casha nemam tako da cu samo promatrati ovaj lagani pad, smrc….
Ne znam, meni ovo ne miriši na dobro.
Možda će pad dobiti u trećem kvartalu biti ipak veći nego smo očekivali, a fondovi to već znaju.
U svakom slučaju tko nije 100% siguran, bolje neka proda dok još može.
Šta rušiš cijenu da još dokupiš?
Alien: ” vedric: ” ima koji veliki nalog na kupnji ,,među prvih 5 se ništ ne vidi ” Nema ” Vjerovatno su fondovi obustavili shopping i to se odmah osjeti. Na moju nesrecu imao sam slobodnog casha za svega 5 komada na 3650. Hogare vidis da se moze i ispod ATH ali brzo ce mo mi natrag sad kad sam dokupio.
Skrušeno priznajem da si u pravu i za prvo ali pogotovo za ovo drugo!
Ja nadokupio danas sveukupno 31 komad [smiley2]. Necemo sad tu gledat sitnice gore dolje kad su targeti daleko od sadasnje cijene. Tko se uspanicio nek samo ima jedan “detaljcic” u vidu: potraznja za bulkerima je jos uvijek 6 puta veca i nije se to promijenilo niti jucer a niti danas a niti nece jos dugo.
*** obrisano ***
nego, ajmo mi natrag na temu. Veteranima ATPL pitanje: u kojem otprilike roku mozemo ocekivati 3Q FI?
ententinis: ” Ne znam, meni ovo ne miriši na dobro. Možda će pad dobiti u trećem kvartalu biti ipak veći nego smo očekivali, a fondovi to već znaju. U svakom slučaju tko nije 100% siguran, bolje neka proda dok još može. ” vec te i Techman jednom uhvatio u lazi a sad kad si prodao navlacis ljude da i oni izadju pa da ponovno jeftino kupis..pregrizi jezik i udi ponovno priznaj si poraz a ne ovako gubit kredibilitet koji si imao kod kolega…jos jedna stvar da nesto znas sigurno bi prodao a ne nama tu govorio sta da radimo…sutio bi ko znas vec sta…ja odgovorno tvrdfim da je treci q dobar!!!
Slani biberu ostavi Ententinisa na miru. Vidis da te pali. U trecem kvartalu ni jedan zakljucak sigurno nije bio manji od onih u prva dva, navodno avioni luduju a i hotel je ljeti sigurno bio pun. Plus dosao novi brod sta su novi prihodi i kako moze 3Q biti manji???
Vijest koja je aktuelna od jučer je da CVRD, najveći proizvođač željezne rude na svijetu,
planira uložiti 59 milijardi dolara u razdoblju od 2008-2012 u povećanje kapaciteta proizvodnje,
zbog predviđanja da će potražnja Kine, Indije i ostalog svijeta toliko premašiti ponudu.
Dakle oni su toliko sigurni u enorman rast globalne ekonomije te potražnje za rudom,
da su spremni uložiti 59 milijardi dolara u slijedeće 4 godine.
Jedna od planiranih investicija je 2 milijarde dolara koje će se potrošiti na proširenje kapaciteta luka koje služe za utovar.
Znate šta to znači za brodare?
Znači da je samo nebo granica.
Sve što ste mislili da znate, zaboravite.
Došla je nova era trgovine i svjetskog gospodarstva.