ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ali sve dok uprava ne pocne transparentnije dijeliti informacije s javnoscu o ugovorima kao sto to rade vani firme ljudi ce i dalje gledati bdi jer nema drugog orjentira.. a to sto se tu i tamo nesto napise na forumu o ugovorima to je premalo… tako da ne krivim ljude sto se drze bdi makar da si nacrtaju bdi i prihode atpl vidjeli bi da tu nema neke prevelike korelacije

da, još proljetos sam se pitao pa sad podsjećam: zašto recimo na kraju Q1 DSX može objaviti da je ugovorio 95% dana u 2008. i da će iz tih 95% dobit biti xxx milja dolara, a ATPL to ne radi?
ali to što se ljudi drže BDI-a svejedno je glupo jer su i za trenutno poslovanje ATPL i za dugoročnu procjenu relevantna skoro isključivo kretanja na dugoročnim ugovorima. a zbog te gluposti neupućenih sada imamo sjajnih buy prilika.
[/quote]

ATPL ima pola flote na spotu pa je malo teže predvidjeti dobit za godinu unaprijed, no malo više transparentnosti prema dioničarima ne bi škodilo, slažem se.
Inače, indikativan je ovaj pad na današnju "likvidnost", vjerojatno na malim prometima cijenu obara onaj što kupuje na velikim prometima. Kako ne vjerujem u slučajnosti obradovala me likvidnost 8.9.

Neural net forecast za DSX (Diana Shipping). [thumbsup]

[img]http://www.stock100.com/charts/200-30-DSX.gif[/img]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Počeli su slagati veće naloge na kupnji gotovo istovremeno oko 13:40 na 2300. Navodi me da imaju info da je BDI napokon okrenuo trend, što drugo može biti, a mi pričekajmo 14:45 [lol]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Trend će i dalje biti isti…Bar danas je takav…

sigurno ima neko ko će ga postat i prije!

ako neko ima link di se vidi bdi prije neka ga stavi jerbo sam ga zgubil pa svaki dan pitam isto! [smiley]

Evo renije niste mogli dobiti
-237

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

BDI Baltic Exchange Dry Index 5255 DOWN 237
BCI Baltic Exchange Capesize Index 7195 DOWN 301 BCI Baltic Exchange Capesize Index 7195 DOWN 301
BPI Baltic Exchange Panamax Index 5335 DOWN 321 BPI Baltic Exchange Panamax Index 5335 DOWN 321
BSI Baltic Exchange Supramax Index 3230 DOWN 131 BSI Baltic Exchange Supramax Index 3230 DOWN 131
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1863 DOWN 42 BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1863 DOWN 42

čudni se ovdje sveci slave....

BPI 5335 (-321) , a ovaj je pak najviše zaronio…

Tih -237 je već uključeno u cijenu vani.Bitni su futuresi danas a ujutro su otvorili sa minusom,vidjećemo popodnevne i večernje šta kažu.

SAM PROTIV SVIH

Evo jedan zanimljiv članak

http://thestar.com.my/maritime/story.asp?file=/2008/9/1/maritime/1891199

The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones

Vjerujes ovom ocalinku sa clanka?

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ovo cjelodnevno pozivanje da se što prije stavi stanje BDI indeksa je po meni najprozirnije drukanje na pad. Jer svi koji imalo drže do ozbiljnog ulaganja jako dobro znaju stanje i link gdje ga mogu pogledati, oni još malo više ozbiljni ulagači ga predviđaju dan prije na temelju futuresa, a čak i poluozbiljni ulagači jako dobro znaju trend BDI indeksa. Jedino ostaju oni koji se prave blesavi, i to ne slučajno!

Mislim da preveliku važnost tomu dajete od ranog jutra, a onda kad izađe stanje hvatate naivce malo niže na bidu. Uopće ne zaslužujete znati kakve ugovore ima ATPL i koliko ona uopće ovisi o BDI indeksu!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

New Report

Close