ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,37
2.985
63
47,20
48,20
1,06%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Promatrach – ko si da si – nećeš iz jedne vijesti donijeti odluku o kupnji ili prodaji – potrebno je jako puno ulaganja u znanje i čitanje mnogih mišljenja, da bi donio svoju odluku. Dobra makroekonomska analiza Kine za početak.

Pitanje novopridošlim (i nekim starim ulagačima): jel vi kupujete ili prodajete dionice ATPL radi BDI-a?

Da li svaka vaša računica potječe od BDI-a?

Pratite malo kako se ugovaraju brodovi ovih dana.
Zadnji ugovoren t/c (početkom rujna 2008) za jedan handymax na 4 godine iznosi čak 38.000$/d. Zašto kažem čak?
Do 2007.g ovakav ugovor je bio praktički nezamisliv, jer se 3 y t/c za handymax kretao oko 20-ak tisuća dolara maksimalno! A prosječno je iznosio oko 15.000$/d.

Znači lijepo ovaj brodić piči za 38 tisućica do 2012.g.
A da je nekim slučajem ATPL ugovorila 3-yr ugovor nekom handymaxu u razdoblju 2005.-2006. godine (a mislim da je) teško da je mogla dobiti bar upola navedene cijene (19.000$/d).
A da je nekim slučajem ugovorila 5-yr ugovor u 2003. teško da je mogla dobiti cijenu od 10.000$/d.

I da sad netko kaže da nekih 38.000$/d x 4 neće puno vrijediti za godinu dana, a u odnosu na 19.000$ x 3…

Pa da upravo sad iz Uprave izrenoviraju sve ugovore za svoje handymaxe na 3-5 godina živili bi ko bubreg u loju dok se fantaziraju kojekakve priče…

Eh, da, to ne piše u BDI-u…

ali sve dok uprava ne pocne transparentnije dijeliti informacije s javnoscu o ugovorima kao sto to rade vani firme ljudi ce i dalje gledati bdi jer nema drugog orjentira.. a to sto se tu i tamo nesto napise na forumu o ugovorima to je premalo… tako da ne krivim ljude sto se drze bdi makar da si nacrtaju bdi i prihode atpl vidjeli bi da tu nema neke prevelike korelacije

gdje mogu naći makroekonomsku analizu kine?
čitao sam da se svi najviše pozivaju na bdi i na us burze, našo link, pa evo, upravo promatram, brodovi tamo večeras tonu. kako stoje stvari, promatraću dalje…

Symbol Time Trade Change % Chg
DRYS 4:00PM ET 57.42 2.94 -4.87%
DSX 4:01PM ET 23.42 0.46 -1.93%
EGLE 4:00PM ET 21.99 0.66 -2.91%
ESEA 4:00PM ET 11.01 0.24 -2.13%
EXM 4:03PM ET 26.29 0.66 -2.45%
GNK 4:01PM ET 46.59 1.34 -2.80%
NM 4:00PM ET 8.20 0.24 -2.84%
QMAR Apr 15 24.29 0.00 0.00%
TBSI 4:00PM ET 22.43 0.67 -2.90%

gdje mogu naći makroekonomsku analizu kine?
čitao sam da se svi najviše pozivaju na bdi i na us burze, našo link, pa evo, upravo promatram, brodovi tamo večeras tonu. kako stoje stvari, promatraću dalje…

samo daj… [kiss]

I'LL BE BACK

Pitanje novopridošlim (i nekim starim ulagačima): jel vi kupujete ili prodajete dionice ATPL radi BDI-a?

Da li svaka vaša računica potječe od BDI-a?

Ne

Jučer je malte ne sve raslo i u Americi i u Evropi. Ono što mene kao laika zanima Zašto brodari opet rone ? I to ne samo jučer iz dana u dan sve više….Zašto brodari opet danas rone u Japanu ???
Svugdje u svijetu ista priča osim kao kod nas je drukčije….OK.
Vjerohjatno je Atlanska bila potcijenjena prema ostalim brodarima….Po čemu; gledajući P/E, ROE, P/S ne izgleda tako….Da, NAV….O NAV-u se trubi ovdje već na zadnjih 100 stranica…Dajte, ljudi bar još jedan argument…

Navios Maritime je kupio dva capea, 181,000 dwt svaki. Isporuka Q2 i Q3, cijena $108,5m i $109m.
Kako je Atlantska kupila cape iste nosivosti (istina, s isporukom u Q4), cijena bi trebala biti tu negdje.
http://www.prnewswire.com/cgi-bin/stories.pl?ACCT=104&STORY=/www/story/09-08-2008/0004880416

Uz napomenu da se također radi o STX brodogradilištu!
[/quote]
Ja sam čuo da se u slučaju našeg broda radi o cijeni od oko 105 mil.

IMT?

Čuj promatrach, ajde ti lijepo pođi promatrati nedgje drugdje. Toliko je prozirno to tvoje drukanje, lažno neznanje i nevinost da ću se izrigati. Jadničak se registrirao 05.09 pa sad se kao informira o brodarima i ništa jadan ne zna. Do sada je uspio zaključiti da vjerovatno neće kupiti ATPL (a kanio je) i otkrio brodare na NYSE i sada nas inforira o velikim padovima tamo.
Za tebe imam tri pitanja: Koji ti je originalni nick? Na koliko si prodao? Na koliko ponovo kupuješ?

ali sve dok uprava ne pocne transparentnije dijeliti informacije s javnoscu o ugovorima kao sto to rade vani firme ljudi ce i dalje gledati bdi jer nema drugog orjentira.. a to sto se tu i tamo nesto napise na forumu o ugovorima to je premalo… tako da ne krivim ljude sto se drze bdi makar da si nacrtaju bdi i prihode atpl vidjeli bi da tu nema neke prevelike korelacije

U pravu si – a evo primjera kako to ovih dana radi jedan vrlo agresivan konkurent.Uz to , daje nekoliko zgodnih podataka (kineske i indijske statistike , breakeven cost……).

bojim se da to nećemo tako skoro kod nas gledat! [smiley]

da, još proljetos sam se pitao pa sad podsjećam: zašto recimo na kraju Q1 DSX može objaviti da je ugovorio 95% dana u 2008. i da će iz tih 95% dobit biti xxx milja dolara, a ATPL to ne radi?

ali to što se ljudi drže BDI-a svejedno je glupo jer su i za trenutno poslovanje ATPL i za dugoročnu procjenu relevantna skoro isključivo kretanja na dugoročnim ugovorima. a zbog te gluposti neupućenih sada imamo sjajnih buy prilika.

bome za ovu atpl kupaca nikako da nestane! [lol]

New Report

Close