ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 18:07
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
21.266
434
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dosta je dobra kupnja na ATPL za sada. Puno je skrivenih naloga.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Kakav pesimizam i pljuckanje po ATPL to ovdje čitam, zaista smješno [lol]
Dajte, dovoljan je IQ veći od broja cipela pa da se poveže pad ATPL sa enormnim padom evropskih i američkih indexa ovih dana. Da INA ne drži crobex na +/- 0,xx nebi se ATPL zaustavila do 2000 možda i niže, a crobex 3200 možda i niže.
Kome to do sada nije kristalno jasno neće biti ni nakon mog elaboriranja pa ću se poštedjeti daljnjeg tipkanja.
Držite palčeve da se kriza vani stiša prije prodaje INA-e inače tko zna gdje je granica padanja…
I tu nikakvi potezi uprave ni novi ugovori ne mogu pomoći, eto primjera IGH svaki dan na tv i jedva se zadržavaju na +0,xx

Dajte, dovoljan je IQ veći od broja cipela pa da se poveže pad ATPL sa enormnim padom evropskih i američkih indexa ovih dana. Da INA ne drži crobex na +/- 0,xx nebi se ATPL zaustavila do 2000 možda i niže, a crobex 3200 možda i niže.
Kome to do sada nije kristalno jasno neće biti ni nakon mog elaboriranja pa ću se poštedjeti daljnjeg tipkanja.
Držite palčeve da se kriza vani stiša prije prodaje INA-e inače tko zna gdje je granica padanja…
I tu nikakvi potezi uprave ni novi ugovori ne mogu pomoći, eto primjera IGH svaki dan na tv i jedva se zadržavaju na +0,xx

Ako sam dobro shvatio , radi se o molitvi : Bože , daj casha !!

U redu je, hvala što si nas informirao

čudni se ovdje sveci slave....

Slazem se skolegom mavanom i Špancirom.
Sada treba imati keša, nažalost po svemu sudeći opet ćemo dole
Treba izdržati do izviješća za 3Q to bi trebalo sad krajem 9 mjeseca ako se ne varam

semper fidelis

Treba izdržati do izviješća za 3Q to bi trebalo sad krajem 9 mjeseca ako se ne varam

FI 3Q će biti 15.11., a do tada će se valjda rješiti trakavica u svezi INA. BF je najavio da će ulagati i dalje u hrvatske blue chip dionice, što je ok, no kako će se fondovi ponašati teško je predvidjeti, jer imam osjećaj da su sve oči uprte u USA.
Vjerujem u jedan zdrav oporavak do kraja godine, no teško je očekivati euforiju bez obzira na enormnu neto dobit što će "isplivati" nakon objave 3Q.

FI 3Q će biti 15.11., a do tada će se valjda rješiti trakavica u svezi INA. BF je najavio da će ulagati i dalje u hrvatske blue chip dionice, što je ok, no kako će se fondovi ponašati teško je predvidjeti, jer imam osjećaj da su sve oči uprte u USA.
Vjerujem u jedan zdrav oporavak do kraja godine, no teško je očekivati euforiju bez obzira na enormnu neto dobit što će "isplivati" nakon objave 3Q.
[/quote]

Iskreno da sada imam brdo casha čekao bih da prođu izbori u USA prije većeg ulaganja, mislim da će tada situacija, ako ništa drugo, biti jasnija jer slažem se da su sve oči uprte u USA, a politika i ekonomija su nerazdojive.
Puno puta ove godine mi se činilo da smo dosegli dno, a ono… tako da se s velikim novcima nebih kockao.
Dali netko od velikih (fondova koji su se već opekli i to jako) slično planira vidjet ćemo…

Činjenica je da će 3q biti izuzetan (objava 15.11.), međutim preduvjet da bi tržište reagiralo na tako dobru vijest je opća klima i situacija na tržištu, jer tek tada će ATPL ostvariti zasluženi rast cijene nakon odlične vijesti. Međutim ključno pitanje je kakva će biti opća klima vani i kod nas na tržištu u to vrijeme, a to je jako teško predvidjeti. Evo neki od faktora koji će utjecati na klimu:
-Američki izbori su 04.11. (u slučaju pobjede Obame može se očekivati korekcija na tržištu kapitala kao posljedica najave poreza na kapitalne dobitke od 20 %),
– Bdi bi trebao biti dosta viši u odnosu na danas,
-a crobex će biti povezan sa situacijom vani, kolika će biti cijena ine nakon preuzimanja, hoće li koja banka u americi u međuvremenu propasti, kolika će biti cijena nafte, novi podaci o stanju gospodarstva u EU i americi i bezbroj drugih vijesti.

The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones

Činjenica je da će 3q biti izuzetan (objava 15.11.), međutim preduvjet da bi tržište reagiralo na tako dobru vijest je opća klima i situacija na tržištu, jer tek tada će ATPL ostvariti zasluženi rast cijene nakon odlične vijesti. Međutim ključno pitanje je kakva će biti opća klima vani i kod nas na tržištu u to vrijeme, a to je jako teško predvidjeti. Evo neki od faktora koji će utjecati na klimu:
-Američki izbori su 04.11. (u slučaju pobjede Obame može se očekivati korekcija na tržištu kapitala kao posljedica najave poreza na kapitalne dobitke od 20 %),
– Bdi bi trebao biti dosta viši u odnosu na danas,
-a crobex će biti povezan sa situacijom vani, kolika će biti cijena ine nakon preuzimanja, hoće li koja banka u americi u međuvremenu propasti, kolika će biti cijena nafte, novi podaci o stanju gospodarstva u EU i americi i bezbroj drugih vijesti.

Istina, a do tada… [yawn]

Svi ovdje pucaju o turbo potcijenjenosti ATPL, a ne znam koliko od njih je uspoređuje s ostalim svjetskim brodarima. Naravno, ako pitamo bilo kojeg od forumaša od kuda je ona toliko potcijenjena reći će pa pročito sam na forumu. Dakako, čast izuzecima kojih ovdje ima, no u zanemarivom su broju. Jučer su na susjednom forumu izbacili fundamente Atlanske, pa sam si dao malo truda i usporedio ih s Navios-ovim (NM za neupućne). U priloženoj tablici su POLUgodišnji, a rezultate ćete sami vidjeti. NAMJERNO, je uzet i izvanredan prihod Atlanske od prodaje broda (da joj malo poboljša skor), a kod NM opet NAMJERNO je uzet SAMO prihod od prodaje (bez izvanrednih i ostalih prihoda). Za neupućene treba za NM još reći da firma raste munjevitom brzinom, tako da se s 2006 na 2007 više nego udvostručila. Prihod od prodaje i neto dobit u ovih 6 mjeseci su se pak utrostručili u odnosu na 2007. A o 29 novih naručenih brodova je već i suvišno govorit.
Pa, je svejedno cijena dionice na najnižim razinama. Znam… slijede jedinice za post… i kritike, no svako je Mate Kovač svoje reće….

flyer
Atlantska nije napravila revalorizaciju!

čudni se ovdje sveci slave....

Ako Obama dobije, negativan utjecaj poreza na kapitalnu dobit amortizirat će, a vjerojatno i pobijediti, dodatni pad nafte koji će se dogoditi u tom slučaju. Dolar bi u takvim okolnostima mogao još više skočiti, a to ide u prilog ATPL i to vrlo. Ne ide, doduše, u prilog lansiranja BDI-ja na novi ATH, ali oni brutalni peakovi BDI-ja ionako koriste mangupima za iskrcavanje i budalama da se trpaju, pa i bolje da ih nema.

I'LL BE BACK

New Report

Close