Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Dosta je dobra kupnja na ATPL za sada. Puno je skrivenih naloga.
Kakav pesimizam i pljuckanje po ATPL to ovdje čitam, zaista smješno [lol]
Dajte, dovoljan je IQ veći od broja cipela pa da se poveže pad ATPL sa enormnim padom evropskih i američkih indexa ovih dana. Da INA ne drži crobex na +/- 0,xx nebi se ATPL zaustavila do 2000 možda i niže, a crobex 3200 možda i niže.
Kome to do sada nije kristalno jasno neće biti ni nakon mog elaboriranja pa ću se poštedjeti daljnjeg tipkanja.
Držite palčeve da se kriza vani stiša prije prodaje INA-e inače tko zna gdje je granica padanja…
I tu nikakvi potezi uprave ni novi ugovori ne mogu pomoći, eto primjera IGH svaki dan na tv i jedva se zadržavaju na +0,xx
Dajte, dovoljan je IQ veći od broja cipela pa da se poveže pad ATPL sa enormnim padom evropskih i američkih indexa ovih dana. Da INA ne drži crobex na +/- 0,xx nebi se ATPL zaustavila do 2000 možda i niže, a crobex 3200 možda i niže.
Kome to do sada nije kristalno jasno neće biti ni nakon mog elaboriranja pa ću se poštedjeti daljnjeg tipkanja.
Držite palčeve da se kriza vani stiša prije prodaje INA-e inače tko zna gdje je granica padanja…
I tu nikakvi potezi uprave ni novi ugovori ne mogu pomoći, eto primjera IGH svaki dan na tv i jedva se zadržavaju na +0,xx
Ako sam dobro shvatio , radi se o molitvi : Bože , daj casha !!
U redu je, hvala što si nas informirao
Slazem se skolegom mavanom i Špancirom.
Sada treba imati keša, nažalost po svemu sudeći opet ćemo dole
Treba izdržati do izviješća za 3Q to bi trebalo sad krajem 9 mjeseca ako se ne varam
Treba izdržati do izviješća za 3Q to bi trebalo sad krajem 9 mjeseca ako se ne varam
FI 3Q će biti 15.11., a do tada će se valjda rješiti trakavica u svezi INA. BF je najavio da će ulagati i dalje u hrvatske blue chip dionice, što je ok, no kako će se fondovi ponašati teško je predvidjeti, jer imam osjećaj da su sve oči uprte u USA.
Vjerujem u jedan zdrav oporavak do kraja godine, no teško je očekivati euforiju bez obzira na enormnu neto dobit što će "isplivati" nakon objave 3Q.
FI 3Q će biti 15.11., a do tada će se valjda rješiti trakavica u svezi INA. BF je najavio da će ulagati i dalje u hrvatske blue chip dionice, što je ok, no kako će se fondovi ponašati teško je predvidjeti, jer imam osjećaj da su sve oči uprte u USA.
Vjerujem u jedan zdrav oporavak do kraja godine, no teško je očekivati euforiju bez obzira na enormnu neto dobit što će "isplivati" nakon objave 3Q.
[/quote]
Iskreno da sada imam brdo casha čekao bih da prođu izbori u USA prije većeg ulaganja, mislim da će tada situacija, ako ništa drugo, biti jasnija jer slažem se da su sve oči uprte u USA, a politika i ekonomija su nerazdojive.
Puno puta ove godine mi se činilo da smo dosegli dno, a ono… tako da se s velikim novcima nebih kockao.
Dali netko od velikih (fondova koji su se već opekli i to jako) slično planira vidjet ćemo…
Činjenica je da će 3q biti izuzetan (objava 15.11.), međutim preduvjet da bi tržište reagiralo na tako dobru vijest je opća klima i situacija na tržištu, jer tek tada će ATPL ostvariti zasluženi rast cijene nakon odlične vijesti. Međutim ključno pitanje je kakva će biti opća klima vani i kod nas na tržištu u to vrijeme, a to je jako teško predvidjeti. Evo neki od faktora koji će utjecati na klimu:
-Američki izbori su 04.11. (u slučaju pobjede Obame može se očekivati korekcija na tržištu kapitala kao posljedica najave poreza na kapitalne dobitke od 20 %),
– Bdi bi trebao biti dosta viši u odnosu na danas,
-a crobex će biti povezan sa situacijom vani, kolika će biti cijena ine nakon preuzimanja, hoće li koja banka u americi u međuvremenu propasti, kolika će biti cijena nafte, novi podaci o stanju gospodarstva u EU i americi i bezbroj drugih vijesti.
Činjenica je da će 3q biti izuzetan (objava 15.11.), međutim preduvjet da bi tržište reagiralo na tako dobru vijest je opća klima i situacija na tržištu, jer tek tada će ATPL ostvariti zasluženi rast cijene nakon odlične vijesti. Međutim ključno pitanje je kakva će biti opća klima vani i kod nas na tržištu u to vrijeme, a to je jako teško predvidjeti. Evo neki od faktora koji će utjecati na klimu:
-Američki izbori su 04.11. (u slučaju pobjede Obame može se očekivati korekcija na tržištu kapitala kao posljedica najave poreza na kapitalne dobitke od 20 %),
– Bdi bi trebao biti dosta viši u odnosu na danas,
-a crobex će biti povezan sa situacijom vani, kolika će biti cijena ine nakon preuzimanja, hoće li koja banka u americi u međuvremenu propasti, kolika će biti cijena nafte, novi podaci o stanju gospodarstva u EU i americi i bezbroj drugih vijesti.
Istina, a do tada… [yawn]
Svi ovdje pucaju o turbo potcijenjenosti ATPL, a ne znam koliko od njih je uspoređuje s ostalim svjetskim brodarima. Naravno, ako pitamo bilo kojeg od forumaša od kuda je ona toliko potcijenjena reći će pa pročito sam na forumu. Dakako, čast izuzecima kojih ovdje ima, no u zanemarivom su broju. Jučer su na susjednom forumu izbacili fundamente Atlanske, pa sam si dao malo truda i usporedio ih s Navios-ovim (NM za neupućne). U priloženoj tablici su POLUgodišnji, a rezultate ćete sami vidjeti. NAMJERNO, je uzet i izvanredan prihod Atlanske od prodaje broda (da joj malo poboljša skor), a kod NM opet NAMJERNO je uzet SAMO prihod od prodaje (bez izvanrednih i ostalih prihoda). Za neupućene treba za NM još reći da firma raste munjevitom brzinom, tako da se s 2006 na 2007 više nego udvostručila. Prihod od prodaje i neto dobit u ovih 6 mjeseci su se pak utrostručili u odnosu na 2007. A o 29 novih naručenih brodova je već i suvišno govorit.
Pa, je svejedno cijena dionice na najnižim razinama. Znam… slijede jedinice za post… i kritike, no svako je Mate Kovač svoje reće….
Ako Obama dobije, negativan utjecaj poreza na kapitalnu dobit amortizirat će, a vjerojatno i pobijediti, dodatni pad nafte koji će se dogoditi u tom slučaju. Dolar bi u takvim okolnostima mogao još više skočiti, a to ide u prilog ATPL i to vrlo. Ne ide, doduše, u prilog lansiranja BDI-ja na novi ATH, ali oni brutalni peakovi BDI-ja ionako koriste mangupima za iskrcavanje i budalama da se trpaju, pa i bolje da ih nema.