Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Ja sam izašao prije par dana na 2700, čini se da nisam pogriješio. Isti dan sam izašao i iz Jadroplova. S gubitkom naravno, ali i on je od onda pao. Ne znam kad kupiti ali znam prodati tako da smanjim gubitke [yawn]
Baltic Dry Index (BDI) -272 5874
tone li ga tone, skoro 5% na dnevnoj bazi, odbijanac će biti zastrašujuć. [cool]
Ja sam izašao prije par dana na 2700, čini se da nisam pogriješio. Isti dan sam izašao i iz Jadroplova. S gubitkom naravno, ali i on je od onda pao. Ne znam kad kupiti ali znam prodati tako da smanjim gubitke [yawn]
Par dana kažeš….ako je tebi par dana od 18.06. onda O.K. [cool]
opet virtualnaburza.com?! [lol]
btw stotica pojedena s aska kao da je nikad nije bilo. dok ima takve kupovine nema zime, ipak imamo najpotentniji bid na zse [thumbsup]
Prije par dana velis izasao na 2700? Ne bi islo [wink]
Baltic Dry Index (BDI) -272 5874
[/quote
Da, lijepo ga gledat kako se ispuhuje , samo kako će nam to odmoći, mislim da nikako.
Dokle bi mogo do 4600, 4000? A onda odbijanac natrag na 10 000+ , možda i prije nego mi to mislimo.
kaj nisi ti onaj što je kapituliro na ATPL? Neki dan si to napiso, neda mi se sad tražit… možda sam te zamijenio. Dobio si čak i pohvale nekih kolega, pa su i oni priznali slično. Ko da smo na rehabilitacijskom druženju. "Dobar dan, moje ime je XXX i burza me izj…la".
kaj nisi ti onaj što je kapituliro na ATPL? Neki dan si to napiso, neda mi se sad tražit… možda sam te zamijenio. Dobio si čak i pohvale nekih kolega, pa su i oni priznali slično. Ko da smo na rehabilitacijskom druženju. "Dobar dan, moje ime je XXX i burza me izj…la".
[/quote]
Da ja sam taj. Sad skupljam keš, prihvaćam gubitke.
[/quote]
[/quote]
Boce i limenke ne skupljaš?
[/quote]
[/quote]
Boce i limenke ne skupljaš?
[/quote]
Ostavljam vama inspektore.
Ubjedljivo su mi najbolji komentari analitičara s Imarexa koji praktički svakodnevno komentira situaciju na tržištu (u obzir uzima trenutno stanje i FFA). Danas je dao perfektan zaključak koji ću prekopirati u cijelosti:
If you’re looking for a life‐preserver, it’s going to come in the shape of a rail
being set in western China or a steel frame being put up in a new Chinese
apartment building. As long as China continues to urbanize the vast majority of
its 1.3 billion and build up the country outside of the East, steel demand will
stay robust and day rates will ultimately rebound. The dry bulk party likely has
a bit more tricks up its sleeves. Remember, three weeks ago everyone and their
kid brother was bullish Q4. In the last 21 days, have the fundamentals really
changed that much?
U prijevodu, ako tražite nešto što će vam ovih dana sačuvati živce to će vam doći u obliku željezničke pruge koja će se postaviti u zapdnoj Kini ili u obliku čeličnog okvira postavljenog u novoizgrađenoj kineskoj zgradi. Dok god Kina nastoji urbanizirati veliku većinu od 1,3 milijarde ljudi i izgraditi državu po uzoru na Zapad, potražnja za čelikom će biti enormna i cijene će se naposlijetku odbiti na visoke razine. Dry bulk tulum (ili veselica) zasigurno ima ipak nešto više trikova u rukavu. Ako se sjećate, prije 3 tjedna (a i mnogo ranije, op.a.) su ama baš svi (i moj brat također) bili uvjereni u izrazito pozitivan trend u Q4. Da li su se zaista fundamenti toliko mnogo promijenili u zadnjih 21 dan?
Zbog ovoga su ove dionice idealne za trejdere, pogotovo ovih dana u Americi. Lako se širi panika, lako se stvara euforija, a sve na temelju kratkoročnih previranja. A fundamenti ostaju fundamenti, s vrlo realnom osnovom. Neiskusni će ovdje gubiti i živce i novce.