Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 42,78 | 1.626 | 38 | 42,50 | 43,00 | -1,16% |
ma ko tovari, samo sam se isključio iz detaljneg praćenja atpl pa pitam!
ionako sam u vlasništvu povećeg broja dionica tako da mi nije baš u interesu da pada! [smiley] [rolleyes]
kolikog broja? 10 000,20 000???
kako vi ono rekoste: "gubitak nije gubitak dok ne prodate dionice".
Zato mirno spavajte i dalje, Jere & Vlaho brinu o vašem kapitalu.
[/quote]
pardon i isprika, trebao sam napisat solidnog jerbo me u top10 nebu! [smiley]
ipak koja znamenka manje! [wink]
[pardon i isprika, trebao sam napisat solidnog jerbo me u top10 nebu! [smiley]
ipak koja znamenka manje! [wink]
Da nisi ti taj koji se krije iza skrbničkog HPB-a??, sunac li ti ljubim! [huh]
o gojko druže stari, da je bar meni tata dok je bio živ ko flokiju pare dao i reko šta s njima da radim, bio bi, bio! [smiley]
Očito je, da dok ne stigne lova od prodaje INE, fondovi žele držati cijenu dionice ATPL što niže, da bi kasnije mogli jeftino dokupit.
zar će stizati lova na burzu
ako bude zamjena dionica što je najvjerojatnije kako kaže premijer, zar stiže lova??
zar nije samo matematička zamjena udjela ine i mola?
može nalo pojašnjenje oko toga, ne kužim do kraja
zamjena može biti za vladine dionice ako bude, za ostale dionice je izašla ponuda u novcu od 2800, odnosno fondovi ako prihvate ovu ponudu (ja vjerujem da hoće osim ako ne bude kontraponude) dobiti će novćeke za svoje dionice, koje će barem djelomično plasirati na tržište..
zamjena može biti za vladine dionice ako bude, za ostale dionice je izašla ponuda u novcu od 2800, odnosno fondovi ako prihvate ovu ponudu (ja vjerujem da hoće osim ako ne bude kontraponude) dobiti će novćeke za svoje dionice, koje će barem djelomično plasirati na tržište..
Sreća da nisi upravitelj fonda u kojem štedim za penziju.Uništio bi me.
[
Sreća da nisi upravitelj fonda u kojem štedim za penziju.Uništio bi me.
[/quote]
nasmijao si me, ali gledajući ovako sa strane (ako izuzmemo to da je riječ o našoj penziji) misliš li ti da neće prodati ako ovo ostane jedina ponuda?
Nisam vidio da je netko rekao, a kako komentirate novi brod, cape?
Kako će to utjecati na poslovanje, cijenu dionice itd.. mišljenja?
[thumbsup]
Držim se Uprava neće zadržati na samo jednom brodu tipa cape size, jer jedna lasta ne čini proljeće. Vjerujem da će i sljedeće prodaje biti nadoknađene novogradnjama tipa cape budući keš nije problem, jer na taj način Uprava na jedan elegantan način rješava goruće pitanje posade. Ne povećavaju broj brodova ali značajno povećavaju tonažu a ti me i dobit. Moraš znati da nema bitne razlike u broju posade na panamaxu i cape size brodu 20/22-24 člana posade.
Ako je dnevni trošak "golog broda" tipa cape 10000-12000 dolara, tu dodaj i troškove uposlenika u upravnoj zgradi, osiguranje, cijenu kapitala i najjaču stavku amortizaciju, pa dobiješ dnevnu cifru sa čime bi brod bio na pozitivnoj nuli. Osobno bi bio jako zadovoljan kad bi se takav brod amortizirao u 10 godina, obzirom na eksploatacijski vijek od min. 25 godina, a kako vjerujem da je plaćen app. 120 miljuna dnevni trošak držim 20+30 (amortizacija). U ovakove poslove ne ide se grlom u jagode pa vjerujem da će brod nakon preuzimanja u long term na cca. 10 godina, a svaka vozarina iznad 50000 značila bi za brodara neto zaradu. Kako se ovdje radi o industrijskom brodarstvu, što nema veze sa klasičnim spotom i t/c, vjerujem u deal u trokutu rudnik-naručitelj-brodar i vozarinu u prosjeku od cca. 65000 na long term. Tu su svi zadovoljni i nema velikog rizika.
Nemam pojma kako će ovo utjecati na cijenu dionice na zse, budući je naša burza jako, jako plitka i volatilna, no sigurno je da će ova firma na kraju 2009. godine vrijediti znatno više nego vrijedi danas. Tu nema dvojbe, međutim, za razliku od INA, ne kanim prodavati ovu dionicu jer sam je držim kapitalnim ulaganjem i zalogom moje sigurne mirovine, a Uprava je svojim potezima dokazala da dobro upravlja firmom na radost nas malih dioničara.
Dnevni trošak ovi kepova je čak i manji – oko 7 hiljada dolari, ali mi nemamo iskustva u tim kepovima pa ne moremo reć sa sigurnošću oće li to i nas tolko izać. Motrit dugogodišnji najam od deset ljeta pri takovim troškovima tribalo bi oko 43 hiljade dolara da se investicija isplati. O onda još imamo, kako i gospar Gardist reče, barem 15 ljeta za zaradu na našem Srđu. No ča napravit, otom potom.