Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/1556-08-ATPL_Koreja.pdf
Evo jedan Capesize, da se ima. I to u STX-u, isporuka krajem 2009.
Može li bolje? [smiley]
Društvo Atlantska plovidba d.d. dostavilo je obavijest da su u petak, 29. kolovoza 2008. godine, dovršeni pregovori i sklopljeni svi pravni poslovi otkupa jednog Ugovora o gradnji broda u brodogradilištu STX Shipyard CO. Ltd, u Koreji.
Pravovremen , hrabar i odlučan potez.
Ako bude mrvicu sreće , moglo bi nagodinu (a i koju godinu poslije) biti lijepe dividende….
E lipi moji, jesan vam ja govorija… a vi ste bili jedni na moje dionice. Neka, neka gospar vam ne uzima za zlo, samo me cudi ća ne lupate po asku?
..Bojim se da nam to niš` nebu u ovom momentu pomoglo….Mol nudi 2800 za INU…a te moguće "ako" dividende u budćnosti su sa previše "ako"…
..Bojim se da nam to niš` nebu u ovom momentu pomoglo….Mol nudi 2800 za INU…a te moguće "ako" dividende u budćnosti su sa previše "ako"…
Do sada se Uprava držala svojih principa: ne povećavati broj brodova , nego stare zamijeniti novim ; prihod od prodaje starih brodova koristiti za investicije u novogradnje ; pola dobiti iz redovnog poslovanja raspodijeliti u dividendu……
E sad , što se ovog zadnjeg tiče , već sad se može s 80 % sigurnosti reći da bi dividenda za 2008. mogla biti 200 kn po dionici .Ako smo ultrapesimistični 150.A i to je preko 6 % od današnje tržišne vrijednosti dionice.
Za razliku od prosudbe INA-inog poslovnog rezultata (koji poštimava mađarski član Uprave ovisno o potrebama MOL-a) ovdje se ne mora gledati u šalicu kave….
…Zaista bih volio da budeš u pravu što se tiče dividende…da napokon pokažu da misle i na male dioničare….A kaj se polovne politike tiče…sve [thumbsup]
isplaćena dividenda za 2007u je bila 50kn, ako se ne varam isplatili su 15% dobiti
pogledaj kolika je bila dobit 2007e i kolika bi mogla bit 2008e i primjeni istu računicu
Do sada se Uprava držala svojih principa: ne povećavati broj brodova , nego stare zamijeniti novim ; prihod od prodaje starih brodova koristiti za investicije u novogradnje ; pola dobiti iz redovnog poslovanja raspodijeliti u dividendu……
E sad , što se ovog zadnjeg tiče , već sad se može s 80 % sigurnosti reći da bi dividenda za 2008. mogla biti 200 kn po dionici .Ako smo ultrapesimistični 150.A i to je preko 6 % od današnje tržišne vrijednosti dionice.
Za razliku od prosudbe INA-inog poslovnog rezultata (koji poštimava mađarski član Uprave ovisno o potrebama MOL-a) ovdje se ne mora gledati u šalicu kave….
[/quote]
Ovdje nema insajd informacija i naštimavanja rezultata zato i jest prava kompanija.
Nisam vidio da je netko rekao, a kako komentirate novi brod, cape?
Kako će to utjecati na poslovanje, cijenu dionice itd.. mišljenja?
[thumbsup]