Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 20.188 | 412 | 47,60 | 49,00 | 0,00% |
@špancir
nisu se TR smanjile u 2q, nego tih eskremnih nije bilo.
ak je $ na početku i na kraju razdoblja bio sličan, bez većih turbulencija između, onda valjda nema razloga za velikim tečajnim razlikama u tom razdoblju.
O.K. – izgleda da je važan tečaj na taj zadnji dan razdoblja.
Po toj osnovi rezultat ATPL bi onda morao biti cca 20-ak mil kn bolji nego u 1Q (tolike su bile neg. TR u 1Q).
A tek ako se zadrži sadašnji tečaj , imali bi dodatnih 20-ak mil plusa u 3Q !!!
[/quote]
Obzirom da smo u 1Q "uživali" plodove ekstremno visokih vrijednosti BDI i vozarina iz 4Q 2007, a znamo gdje smo bili sa vrijednostima BDI i dionice na 15.travnja ove godine, realno je očekivati rezultat u segmentu brodarstva za 20-ak miljuna kuna slabiji od 1Q. Znači 1Q neto operativna dobit brodarstvo 29, a 2Q 25 miljuna dolara (bez prodaje Mljeta).
Krece se laganini,jos uvijek nemam sigurni signale za rast da bi mogao proglasiti trend ali prvi signali su se upalili koji ukazuju na moguce nastajanje jaceg trenda na vozarinama.
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/ATPL-fin2008-1H-NotREV-K-HR.xls
evo pa uživajte… [smiley]
Odlicno, cijena prati izvjesce vidim.
ajmo drukeri, drukajte gore da mogu malima prodat ovih 100 komada, a možda i Lonza skuži da se zeznuo pa će od mene sad kupovat po 2700 [smiley]
Izvijesce ,plus novi rast vozarina, plus sposobna uprava.Moram priznati da je izvijesce i mene ugodno iznenadilo.
Lijepo raste! Al opet kažem, ovo nema nikakve logike, već se od skupštine zna rezultat. Ili bolje reći, nije bilo logike za tako nisku cijenu. Ma samo napred, bit će 3 kvartal još bolji gdje će vam biti kraj!
Jel izgleda da dolazi? Ili izgleda da je odlično?
I po čemu izgleda, po 144 komada skinuto s aska? Ili?
Postao sam grintavac ko onaj jednooki Japanac!
[/quote]
eto o tome sam ti govorio….