….10. Pri cijeni od 2000kn je to cca 0,6 X NAV [shocked], a govorimo o teškom money makeru!! [shocked]
Eto… možda sam nešto izostavio, nadopunite[smiley].
Pri toj cijeni to je otprilike (konzervativno) 0,6 NAV-a samo flote.
Avioni i hoteli dodaju 800 – 1000 kn po dionici na to.Precizniji izračun kad izađe FI.
Slažem se sa ekipom (Špancir, governor, gardist) i samo bi želio primjetiti kako je Ekonomu izjavio kako brodari i pri BDI-u od 6000 imaju odličnu zaradu. Faca je izgleda predvidio pad na 6000 dok je bio preko 9500 i padao 40 bodova dnevno tako da je želio izbjeći paniku među svojim dioničarima. Ja osobno sam mislio da neće niže od 7800 (oko 20. kolovoza).
Vidjećemo ko će biti u pravu premda se pobjednik već nazire. Zbog toga nisam sretan.
Ali imam ATPL, vjerujem u nju i TO me čini sretnim.
BOK.
Usporedba Atlantske i Diana Shipping (NYSE:DSX), nevjerojatno su uigrani, zar ne?
Slažem se, već se duže vrijeme sinhrono drže, evo dolje i graf kako je to išlo od početka 2007.g. Ni ne čudi me jer se radi o prilično sličnim brodarskim firmama po načinu poslovanja uz kapital kojim raspolažu.
Iako uglavnom skupa osciliraju, u periodu drastičnih promjena vozarina nešto se poremeti njihov međusobni odnos, ali se svejedno više-manje zadrže ´ključne točke´ sinhronog rasta i pada cijena ovih dionica (kao što sam označio u kvadratu unutar grafa, gdje odnos strelica naspram ´ključnih točaka´ predstavlja ´uzajamni odgovor´ ATPL i DSX).
Evo, iako su dva različita burzovna tržišta u pitanju (američko i hrvatsko) pokazuje se da slična poduzeća u istom sektoru mogu odražavati i sličnu cijenu. Ne mora biti pravilo, ali korisno je imati na umu.
I na kraju najvažnije, Governor je dobro primjetio da je likvidnost solidna i u ovo doba ljetne letargije, što ukazuje da se pojavio ozbiljan ino kupac.
Znaš što bi ti McFly rekao na ovaj pasus gore? This is heavy! [lol]
I na kraju najvažnije, Governor je dobro primjetio da je likvidnost solidna i u ovo doba ljetne letargije, što ukazuje da se pojavio ozbiljan ino kupac.
[/quote]
A moj bi stari rekao da je najpametniji onaj što ima najbolje informacije (nažalost nisam taj). Na forumu sigurno ima kolega što raspolažu interesantnim info pa ih potičem da ih podjele sa nama, od toga svi imamo koristi. Što se tiče gornje rečenice, dodatak, mislio sam na institucionalnog ino kupca i uvjek mi je drago kad profesionalci kupuju dionice firmi u kojima sam prisutan kao mali dioničar.
Da to nije tako sad bi bili tamo gdje smo tavorili 15. travnja 2008., slažeš se? Sad kupuju "čvrste ruke" i oni što znaju.
Joj PuB 1, 2 i 3 zakon, legende Doc i Marty.
ljudi sory OT.
kolege zna li netko kad izlazi izvjesce2q? hvala
ovaj tjedan se odljepljujemo od ovih 2400.
U kojem smjeru i zašto? [wink]
ovaj tjedan se odljepljujemo od ovih 2400.
..Evo i mene zanima na temelju čega daješ takve procjene..Ako imaš kakva saznanja ili nekakav info puno nas ovdje bi ti bilo zahvalno na tome.
U kojem smjeru i zašto? [wink]
[/quote]
Ukoliko ponuda Mola bude počinjala sa 3 (a mogla bi), vjerujem da će se momentalno pojačati kupnja na ATPL i još nekim dionicama. Zašto? Zato jer onaj koji misli mijenjati INA-u za cash (bilo fond ili individualni ulagač) , neće čekati kraj eventualne trakavice ili zavšetak transakcije da mu taj cash doslovno sjedne kao raspoloživ. Kupovat će dionice iz momentalne cash pozicije (povećanje izloženosti) ili na neki oblik duga, jer zna da mu je cash od Ine zagarantiran/zaključan na relativno kratak period. Zašto bi to uopće radio? Zato jer ako neće on, bude čiko pored njega prije nego mu dionice poskupe i psiho spirala se pokreće (vani je tjednima zelenilo i kako se čini bude još). A zašto bi baš kupovao ATPL? A ne znam, recite neku bolju.. A zašto bi uopće kupovao dionice?zato jer fondovi i burzovni ulagači kupuju i prodaju dionice, to im je poso. A tu je i FI koje može samo malo još pogurati stvari, ali nije pretjerano bitan. [wink]