Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,37 | 2.985 | 63 | 47,20 | 48,20 | 1,06% |
Vlade ne znan sa kin i o čem vi polemizirate ali nikaki trezor neće rušit ovu našu lipoticu.
Pa teškon mukom smo stekli sve ča imamo pa da sad to muhte prodademo.
Jarče tovare, trezor ima skoro pa 9% kapitala društva, pa ča misliš da je uprava pošempijala pa će
otpustiti još dionica na tržište pa da ovu našu lipoticu neki huncut napadne da je preuzme.
Stvarno si munjen, daj rađe mučaj malo.
vlaho,
pa ča ti bome nišća nisi razumi.
nison ja reko da će uprava otpustiti još dijonica, jok.
upravo naopakoobrnuto,
samo lonza koji ronza da mu fali šoldi.
a trezor bi tijo kupovot prema javnoj najavi.
a di mu je boje negolitiga na 2 keke..
vlaho,
pa ča ti bome nišća nisi razumi.
nison ja reko da će uprava otpustiti još dijonica, jok.
upravo naopakoobrnuto,
samo lonza koji ronza da mu fali šoldi.
a trezor bi tijo kupovot prema javnoj najavi.
a di mu je boje negolitiga na 2 keke..
Što ti vlad napriča, niš ne razumijem, na kojem je to jeziku?
đemo,
ako se iskrcava SAMO lonza, onda mu se možda omogućava iskrcaj po kakvoj-takvoj cijeni, a nakon toga ista se potjera dole radi jeftinog dokupa.
đeronimo.
samo logično pitanje, nikakav udarac.
To je logično i ja sam tako razmišljala, i pratila, no nije se uvijek dogodilo ono što je logično.
Dnevnik HRT-a
Marin Držić porinut u more
Izvor; Dnevnik HRT-a od 03.08.2008. od 18 minute pa nadalje o ATPL
ne pratim previše atpl (osim TA iste) pa me nešto interesira…
ako lonza sada prodaje po 2400, a ne kupuje trezor, znači li to da će nakon što se lonza iskrca NETKO potjerati cijenu prema dole ne bi li trezor jeftino kupovao?
Cijela poanta kupovine trezora je stabilizacija (čitaj dizanje) cijene, odnosno smanjenje broj dionica u opticaju, a koje se svakodnevno prodaju po mizernoj cijenu. Ne znam što bi postigli time da trezor kupuje od Lonze, ili da obaraju cijenu na 2000 pa onda kupuju. Obaranjem cijene dobili bi ,istina, dionice jeftinije ali bi srozali i vrijednost svih ostalih izdanih dionica, a u ovo doba krize i niske likvidnosti to nikako nebi bio dobar potez i takav scenarij je teško moguć.
Jarče tovare, trezor ima skoro pa 9% kapitala društva, pa ča misliš da je uprava pošempijala pa će
otpustiti još dionica na tržište pa da ovu našu lipoticu neki huncut napadne da je preuzme.
Zašto onda prodaješ dionice Vlaho, ako se bojiš preuzimanja? Koliko mene moja logika služi, ako se netko boji preuzimanja onda kupuje dionice, a ne prodaje na burzi meni i ostalim huncutima, potencijalnim preuzimačima. [lol]
Ajde ajde, ne brigaj se ti ništa, neće tebi ovo nitko dirat. (ko da ti to neznaš) [kiss]
***obrisano***
Cijela poanta kupovine trezora je stabilizacija (čitaj dizanje) cijene, odnosno smanjenje broj dionica u opticaju, a koje se svakodnevno prodaju po mizernoj cijenu. Ne znam što bi postigli time da trezor kupuje od Lonze, ili da obaraju cijenu na 2000 pa onda kupuju. Obaranjem cijene dobili bi ,istina, dionice jeftinije ali bi srozali i vrijednost svih ostalih izdanih dionica, a u ovo doba krize i niske likvidnosti to nikako nebi bio dobar potez i takav scenarij je teško moguć.
He he, da ne bi.[lol] Pa nije trezor kanta za smeće da mu mi preprodajemo dionice skuplje. Lijepo si ti to zamislio[smiley]. Po odluci sa skupštine, Trezor eventualno može biti dodatna sigurnost da će branit cijenu na 2K (ako se cijena strmopizdi do tamo u što ja ne vjerujem, a Vlad111 silno priželjkuje[wink]).
He he, da ne bi.[lol] Pa nije trezor kanta za smeće da mu mi preprodajemo dionice skuplje. Lijepo si ti to zamislio[smiley]. Po odluci sa skupštine, Trezor eventualno može biti dodatna sigurnost da će branit cijenu na 2K (ako se cijena strmopizdi do tamo u što ja ne vjerujem, a Vlad111 silno priželjkuje[wink]).
[/quote]
Nisam ja to zamislio , nego je to činjenica o kojoj sam osobno razgovarao sa visoko pozicioniranim ljudima u ATPL. To da će ako ne daj Bože cijena padne na 2000 trezor braniti stoji, ali da će trezor obarati cijenu radi jeftine kupovine nema veze za zdravom pameti.
Ovdje mi ne miriše na dobra pa sam napustio ovu vodu jer je zaobilaze svi veći investitori, jer u svom razmišljanju o ovoj dionici brine me samo jedno :Svaka čast upravi i nadzornom odboru ali ako netko u 5 godina može dobiti više dionica nego što ih neki fond menager može kupiti i tako puta tri četri pa ih kako navode na zg burzi otpusta jer ga čekaju nove onda mi ovo miriše na sve nego na poštenu utakmicu. Gosspoda za svoj rad mogu biti nagrađeni novcem a ne dionicama, pa neka novcem kupuju što ih je volja jer ovakva poslovna praksa u svjetu se sve više izbjegava . Druga stvar koja mi je poznata da trezor ne može biti veći od 10 % pa u slučaju veće navale na prodaju a to je oko 13 000 komada može ATPL završiti i niže nego što neki misle da je zabetonirano.