ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 22:27
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Moram još dodat podatak o velikoj zabrinutosti uprave o manjku pomoraca u cijelom svijetu. Taj problem su jako naglasili.

Nek ih plate vise pa ce ih biti vise

Nek ih plate vise pa ce ih biti vise

Da, neka plate više. I neka koriste metodu realnog vrednovanja imovine (Jadroplov).

Ali kako će onda lopine sebi isplaćivati nagrade?

Bojim se da su nas uhvatili u đir. Ne čudi me što su uhvatili mene jer ja nemam inside informacije. Čudi me da su uhvatili mirovince. Tako su barem tvrdili neki uvaženi članovi ovog foruma i “stručnjaci” za brodarstvo. Istina, većine od njih više nema ovdje jer su se iskrcali na cca 3500. [lol]

Kolega Davore pričate potpuno bez veze i bez argumenata. ATPL nije jedina dionica pri kojoj menadžment ostvaruje pravo na opcijsku nagradu odnosno kupnju dionica. To što ih zatim prodaju na tržištu po višoj cijeni i nije ništa novo. Ono što je bitno jest to da dio tih transakcija prolazi u bloku a to znači da oni unaprijed imaju kupca za svoje dionice te promet njima samo pro forma prijavljuju na ZSE u skladu sa postojećim zakonom.
Da postoji organizirano izvanburzovno tržište u Hrvata vjerojatno bi se takve transakcije odvijale tamo.
Kažete ATPL je dobra firma a loša dionica. Zašto? Zato jer Vi na njoj niste zaradili..
Smiješna konstatacija zaista.
ATPL je vrhunska dionica. [bye]
Nadam se da ćete više sreće imati sa INOM. [cool]

Ako novac zaista ne donosi sreću, onda mi ga vratite

nemojm baš da je loša dionica a i predugo se bavis sa ovim da bi to reko. kada se Pliva prodavala bila je ispod 800 kn, znači nepune dvije godine. sada je 2300. Po mojoj računici tolko ne nosi ni droga.

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

A sta bi govorili da je Lonza prodao na cca 2800-3000? Pa da je poslije pala na ove razine?
Raspeli bi ga
Kako uopce prodati 10tak tisuca dionica u ovoj nelikvidnoj tragediji… valjda moras dat neki diskonnt?!

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

ATPL nije jedina dionica pri kojoj menadžment ostvaruje pravo na opcijsku nagradu odnosno kupnju dionica. To što ih zatim prodaju na tržištu po višoj cijeni i nije ništa novo.

Podjela dionica nije ništa novo, ali nije baš niti prečest slučaj (u našim uvjetima). Dodjela dionica menagementu ima potpuno drugačiju svrhu. Dionice se daju menagementu (pa čak i prilikom njihova angažiranja) jer se od njih očekuje da im je u interesu probitak tvrtke kako bi time uvećali i svoj kapital koji imaju u tim dionicama. Znači dodjela dionica bi trebao biti poticaj, a ne nagrada.

S obzirom da su u ovom slučaju vlasnici u uprava iste osobe, sve se promatra dvostrukim naočalama i toga bi uprava trebala biti svjesna.

ma sve 5…imaju oni pravo sa svojom imovinom raditi što ih je volja samo je malo loš tajming za prodaju, pored najprije Rajfice, sada i PBZ-a prodaje i uprava svoje dionice…veliki pritisak na kupnju pa cijena ne može ići onim smijerom kojim bi mi željeli. S obzirom da su navedeni fondovi i gospar iz uprave do dionica došli puno povoljnije nego primjerice ja, naravno da mi nije drago gledati takvu rasprodaju. S te strane , slažem se sa Governerom i Vordom.
Dobro je u svemu tome što neke od transakcija prolaze u blokovima što znači i da kupnja ima svoju potporu što ovu dionicu ćini jednom od najlikvidnijih.
Whatever, optimist sam u pogledu kretanja cijene ATPL kroz iduće razdoblje. Da nije tako, odavno bih je prodao.

Upravo o tomu se i radi, nisam fan bezuvjetno zaluđen Upravom i zato sam i išao na Skupštinu da dobijem odgovore na neka pitanja koja i mene muče i mogu ih svrstati u pogrešne (gledajući samo s aspekta dioničara) poteze Uprave, ali sudjelovati u komunikaciji na forumu gdje se članove Uprave jedne od najboljih firmi u Hrvatskoj i šire naziva "kretenima", je stvarno degutantno…

[/quote]

Misko,

Jedan mlađi broker iz fonda je bio na Skupštini i jutros mi kaže da su najvažnije info sljedeće:
– pola flote je na spotu, a pola na t/c, s tim da je jedan brod na long term 10 godina
– dobit od prodaje brodova iskoristiti će se za novogradnje, dok se pola dobiti iz redovnog poslovanja planira podjeliti za dividende u 2008.
– Pracat tek u rujnu, sličan t/c kao Zagreb, Držić porinuće brzo, preuzimanje krajem godine ili prva polovica siječnja 2009.
– na marketu nedostaje cca. 80 000 kvalificiranih pomoraca
– dobit u 1H 84 brodarstvo, ostali "pušionica" 3 miljuna dolara, što ne čudi obzirom da su hoteljeri i avioni ipak djelatnosti sezonskog karaktera, a nešto je "pojeo" i hotel Lapad na obnovi. Kad ovom dodamo dobit od Mljeta i amortizaciju od 10-ak miljuna, osobno sam vrlo zadovoljan

Možeš li potvrditi gornje info, premda mi je izvor prilično pouzdan, jer bi dokupljivao ako je sve istina.

S obzirom da su u ovom slučaju vlasnici u uprava iste osobe, sve se promatra dvostrukim naočalama i toga bi uprava trebala biti svjesna.

Vrlo je malo dd-a izlistanih na ZSE u kojima nije tako.
Osim toga tko te tjera da ulažeš u ATPL ako ti se gadi uprava i ako misliš da je to loša dionica.
Stvarno si smiješan. [bye]
….ali imaš svoje fanove [smiley]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Ako se zadrži malo discipline na prodaji onda bi se cijena mogla polako i sigurno vraćati na svoje mijesto…
Ipak je bitno da nema silovanja na prodaji kao što ga je bilo nedavno…

opala!

A sta bi govorili da je Lonza prodao na cca 2800-3000? Pa da je poslije pala na ove razine?
Raspeli bi ga
Kako uopce prodati 10tak tisuca dionica u ovoj nelikvidnoj tragediji… valjda moras dat neki diskonnt?!

Uopće nije bitna cijena po kojoj prodaje. Bitan je timing. Pri tom ne mislim na micro timing ovih naših mjesečnih valova, već činjenicu da smo od nove godine u Bear marketu (ili je ovo samo velika korekcija, ne znam) i u periodu vrlo smanjene likvidnosti (čitaj: nema novca na tržištu, nema kisika).
Da su pravi, u 2008. ne bi prodali niti jednu jedinu dionicu!! Ili onda barem nek šute i ne pričaju bajke kak bi cijena dionice trebala biti 4000 kuna [shocked].

Oni bi svojim primjerom trebali pokazati koliko vjeruju u svoj rad između ostalog i time da čvrsto drže dionice kad je stanje na tržištu teško. I TO IM JE ISTO POSAO! Prolistajte si malo Grahama. Stvari koje su vrijedile prije 100 godine vrijede i dan danas! samo dolaze novi naivci.. Koliko su oni pristojni na skupštini je manje bitno

Treba im lova? Koliko im to love treba? 2,5 milijona iz dividende nije dovoljno? Sljedeće godine vjerojatno nekoliko puta više isto iz dividende!! I sljedeće isto tako! I sljedeće! I sljedeće! Al oni se ipak odlučuju za smanjenje udjela u vlasništvu. Tužno i nesigurno.

OK ako je ovo iznimka zbog možebitnih neodgodivih osobnih okolnosti (iako ni to nije alibi), ali ako je patern ponašanja onda je ovo klasični RiB, bez obzira na multiple.

Žao mi je što neki cijenjeni forumaši ovo ne razumiju i što su se našli uvrijeđeni jer sam popljuvo upravu, al to je njihov problem.

sportski pozdrav!

I'LL BE BACK

Sve je izglednije da su istiniti podaci ptičica o polugodišnjem kvartalu…
Sve je vjerovatnije da će ATPL bolje odraditi od samog crobija…

opala!

dečkići..

dok vi tu laprdate o poštenju i čestitosti Kapetana Jerkovića, Vlahe Lonze & Co…ATPL raste, FI1H je vrlo blizu a i silazni klin na grafu zadnjih tjedana signalizirao je mogučnost rasta…
pa vi pjevajte [bye]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

New Report

Close